Maajoukkueet

Salibandyn MM-finaalilla huimasti enemmän katsojia kuin kaksi vuotta sitten

16.12.
2014
4 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Tämän vuoden MM-finaalissa Ruotsi oli Suomea parempi lukemin 3–2. Myös kaksi vuotta sitten Ruotsi juhli mestaruutta. Kuva: Salibandyliiga

Tämän vuoden MM-finaalissa Ruotsi oli Suomea parempi lukemin 3–2. Myös kaksi vuotta sitten Ruotsi juhli mestaruutta. Kuva: Salibandyliiga

Ylen verkkouutisen mukaan sunnuntain salibandyn MM-finaalilla oli komea katsojamäärä. Katsojia oli lähes tuplat enemmän kuin edellisessä MM-finaalissa.

Göteborgissa pelatussa MM-finaalissa kohtasivat Suomi ja Ruotsi. Yle TV2:n finaalilähetystä seurasi keskimäärin 467 000 katsojaa. Parhammillaan finaalia seurasi 570 000 ihmistä.

Kaksi vuotta sitten MM-finaalissa kohtasivat niin ikään Suomi ja Ruotsi. Ottelu pelattiin Sveitsin Zürichissä. Ylen finaalilähetystä seurasi silloin keskimäärin 256 000 katsojaa. Huiput lähetyksen aikana olivat 374 000 katsojan paikkeilla.

Yle: Salibandyn MM-finaalilla parhaimmillaan yli puoli miljoonaa katsojaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Finnpanel
16/12/2014
Finnpanelin tutkimuksen mukaan keskikatsojaluku oli finaalissa 452 000 katsojaa ja samana päivänä naisten ampumahiihon mc-osakilpailulla 547 000. Eli tässä vielä ihan pankkia räjäytetty katsojaluvuissa.
Paljonko on paljon
16/12/2014
Ei pankki räjähtänyt, mutta katsojamäärä oli salibandylle kelpo luku. Vastaavasti 547 000 oli talvilajille heikko. Pitäisi varmaan valita työkaverit ja tutut paremmin. En kuullut yhdenkään referoivan hiihtoon, mutta aika moni puhui salibandystä.
Katsoja
16/12/2014
Yli puoli miljoonaa katsojaa on erinomainen tulos nuorelta lajilta, vastaavaan tulokseen pääsee urheilussa vain perinteiset lajit kuten hiihto, yleisurheilu ja jääkiekko. Sisäpalloilussa todella harvinaista.
Ylen katsojaprofiili on ikääntynyt joten nyt saatiin kerrankin myös nuorisoa tv:n äärelle. Varmasti myös moni seniori innostui kokemastaan jännityksestä.
Salbandyn ystävien on syytä olla ylpeitä saavutuksesta, vähättelyä saa kuulla ihan riittävästi perinteisten lajien kannattajilta.
Finnpanel
16/12/2014
452000 ei ole yli puoli miljoonaa, vaan vähän alle. Vertailu katsojaluvissa tehdään aina keskikatsojamäärillä, se kertoo vertailukelpoisen totuuden.
Jos lentopallossa tai koripallossa Suomi pääsisi MM-finaaliin, olisi katsojamäärä varmasti yli 1,5 miljoonaa. No, tätä ei tule tapahtumaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.