Liigat

SPV-hyökkääjän kurinpitokäsittelyssä erikoinen piirre – videotarkistusta ei voi tehdä

19.12.
2014
16 Kommenttia
5
Tuukka Kiviranta näki punaista cup-väännössä SSV:tä vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Tuukka Kiviranta näki punaista cup-väännössä SSV:tä vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

SPV-hyökkääjä Tuukka Kiviranta sai kärsittäväkseen SSV:n ja SPV:n välisessä Suomen Cupin kamppailussa pelirangaistuksen, joka eteni kurinpitokäsittelyyn.

Myös Pääkallo.fi uutisoi Kivirannan ihmetystä herättäneestä ulosajosta otteluraportissaan kyseisestä Suomen Cupin mittelöstä. Salibandyliigan tuottamassa tuoreessa uutisessa kerrotaan, että kurinpirtoryhmä on määrännyt Kivirannan kilpailukieltoon vuoden loppuun saakka, mikä pitäisi tulisieluisen seinäjokelaishyökkääjän poissa SPV:n otteluista Classicia, SSV:tä ja Happeeta vastaan.

SPV on kuitenkin valittanut päätöksestä ja valituslautakunta on pysäyttänyt Kivirannan rangaistuksen täytäntöönpanon käsittelyn ajaksi.

Asiasta tekee mielenkiintoisen se, että Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Kivirannan tilannetta SSV-SPV-ottelusta ei voida tarkistaa videolta, koska SSV ei kuvannut ottelua lainkaan. Kyseisen ottelun tuomarilinja herätti jo ottelun aikana varsin eripuraisia mielipiteitä.

Lue Salibandyliigan uutinen aiheesta tästä. Kurinpitoryhmän päätöstä voit tarkastella tästä ja valituslautakunnan välipäätös sen sijaan löytyy täältä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
paikalla ollut
19/12/2014
Naurettavin punainen kortti mitä olen ikinä nähnyt. Miten tilanteesta ei ole videota???
Paikalla ollut
19/12/2014
Enpä olisi kuuna päivänä uskonut näkeväni tuon tilanteen seurauksena punaista korttia. Yhtä hämmästynyt tuomiosta taisi olla ilmeestä päätellen Olkkonenkin tilanteen jälkeen. Raportissa sanotaan, että Olkkonen paiskautui maahan. Mielestäni tälläinen ilmaisu on vahvasti liioiteltu.

Oma näkemykseni tilanteesta on, että kyseessä oli tavallinen pallontavottelutilanne, jossa Kiviranta tulee tilanteeseen Olkkoseen nähden selän puolelta Olkkosen ollessa hieman takakenossa ja samalla Kivirannan käsi ilmeisesti osuu Olkkosta pään seudulle.
Juu Juu
19/12/2014
Tämänkö Kivirannan Savolainen tyrmäsi mennä kaudella. Hmmm! Silloin kommentoitiin Kivirannan pelityylistä. Nyt tämän pelaajan tekemisiä puolustellaan. Jos nyt olisi ollut Savo mukana tässä, olisi jo nyt tommoset 50 kommenttia tuomitsemassa Savoa. Mutta filmiä tästä ole, joten eivoitietää.
Mika Uila
19/12/2014
Juu juu, mikä sun pointti oli?
Haloo Helsinki
19/12/2014
SSV ei kuvannut? Eikös otteluiden videoiminen ole ollut pakollista jo monta vuotta. SSV voisitteko organisaationa kasvaa muiden mukana, älkääkä liikaa pyörikö itsenne ympärillä. Kyllä se rahakirstu sielläkin tyhjenee joskus ja osaavat henkilöt siirtyvät muualle.
ET soittaa kotiin
19/12/2014
Pääsarjoissa otteluiden kuvaaminen on kyllä pakollista. Liitto ei vaan oo viittinyt laittaa samaa kuvaamispakkoa Suomen Cupiin. Joko kaikissa yksittäisissä tai viimeistään siinä vaiheessa, kun liigaseurat tulevat mukaan, kuvaaminen olisi enemmän kuin paikallaan. Viime vuosina Cup-matseissa on nimittäin sattunut ja tapahtunut kaikenlaista.
mitens tää nyt menee.
19/12/2014
Muistaakseni jostain videon puuttumisesta tuli 700€ sakko. En nyt muista seuraa tai tarinaa, mutta kyse oli videon puuttumisesta ja jostain epäselvästä tapahtumasta pelissä. Olikohan niin, että uusinta otteluun oli menossa.

Voisiko joku jeesta mistä videosta oli kyse?
Manku
20/12/2014
Niin teillä ei ole videota? Mitä? Niin ette videoineet cupin peliä? kakkosdivarissakin videoidaan. Oliko Kurre jenkeissä vai mitä on tapahtunut? En viitti kiroilla, mutta
Reiska
20/12/2014
Pojot.fi sivustolla on joukkueiden yhteydessä myös videot liigan otteluista. Joidenkin seurojen kohdalla on video jokaisesta pelistä, joiltakin puuttuu joku matsi. SSV:n kohdalla puuttuu neljän pelin video. En tiedä miten pojot.fi hankkii videot, mutta tiettyjen seurojen kohdalla näyttää olevan ongelmia. Hyvin hoidetut seurat kai lähettävät kotipelien videot näytille automaattisesti?
Reikäpallo
20/12/2014
Taitaa olla niin, että kaikki liigapelit on videoitava sakon uhalla, mutta tämä sama sääntö ei koske Cupin pelejä. Twitterissä oli spekulaatiota, että korkeintaan 2min olisi ollut kohtuullinen rangaistus. Kolme peliä on kyllä kova tuomio, etenkin jos tilannetta ei ole pystynyt jälkeenpäin katsomaan.
andi
20/12/2014
Sille keltapaitaselle vois antaa ikuisen punasenkortin ja kaverille kanssa .
Ihan kuin Seinäjoella viime vuonna
20/12/2014
Viime vuonnahan yhdessä pelissä juuri Seinäjoella "omat tuomarit"heittivät pelaajia ulos aivan naurettavista asioista!!Nyt se vaan osui Seinäjokelaisten kohdalle ehkä kova tuomio!Silloin kyseltiin SPV:n valmentajan mielipidettä ulosajoista niin ei ollut pokkaa sanoa rehellistä mielipidettä tuomioista!!Ainut oikea ulosajo siinäkin pelissä oli SPV:n "tähtipakin"ulosajo!!Näin nämä tuomiot menee eripaikkakunnilla vuosittain!!
Api
23/12/2014
Kivilehdon ulosajo oli oikeutettu. Miten voi antaa tuomion jos ei voida näyttää toteen? Sehän olisi täysi oikeusmurha. Syytön kunnes toisin todistetaan.
Api
13/01/2015
Mitä tälle asialle kuuluu nykyään? Joko olisi ratkaisua tarjolla?
viking1
21/01/2015
Cup otteluiden videointi ei ole pakollista.
satt
21/01/2015
SSV:n pelistä ei videota tarjolla? Dejavu?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.