Ulkomaat

Suomalaiset dominoivat Bundesliigassa – Piittisjärvi pörssikärkenä

03.12.
2014
2 Kommenttia
9
Ulkomaat
 Muun muassa UHC Grünenmattia Sveitsissä edustaneen Jarmo Eskelisen (vas.) UHC Weissenfels johtaa odotetusti Saksan Bundesliigaa. Arkistokuva: Unihockey.ch

Muun muassa UHC Grünenmattia Sveitsissä edustaneen Jarmo Eskelisen (vas.) UHC Weissenfels johtaa odotetusti Saksan Bundesliigaa. Arkistokuva: Unihockey.ch

Saksan salibandyn Bundesliiga on suomalaisittain mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä sarjan kärkisijoja miehittävät suomalaispelaajia vilisevät joukkueet ja pistepörssissä paalupaikoilla keikkuvat niin ikään suomalaisnimet.

Sarjan viime kaudella voittanut UHC Weissenfels on ollut vakuuttava tänäkin vuonna. Harri Naumasen ja Jarmo Eskelisen edustama Weissenfels on hävinnyt vain kerran ja johtaa sarjaa 24 pisteen turvin, kun puoliväli on saavutettu yhdeksän pelatun kierroksen jälkeen. Naumanen ja Eskelinen ovat onnistuneet myös pisteiden valossa, sillä Eskelinen on pörssin sijalla kaksi tehoin 4+21 ja Naumanen viidentenä 11 maalin ja yhdeksän maalisyötön siivittämänä.

Kakkospallilla kiikkuu tällä erää Red Devils Wernigerode. Suomalaishyökkääjä Markus Piittisjärvi on osoittautunut seuralle oivaksi vahvistukseksi. Hän nimittäin johtaa koko sarjan pistepörssiä kolmen pisteen ottelukeskiarvolla. Yhdeksässä mittelössä on kertynyt 12 maalia ja 15 syöttöä. Joukkueessa pelaavat myös hyökkääjä Juha-Pekka Kuittinen ja Joel Ekroos.

Kolmantena on täysin saksalainen Red Hocks Kaufering ja viime kauden hopeamitalisti Leipzig on tällä hetkellä neljäntenä 16 pisteellä. Leipzigin tehoduona on toiminut koko syyskauden ajan kaksikko Atte Ronkanen (13+11) – Aku Leino (9+11).

Timo-Tuomas Koiviston edustama ETV Piranhhas Hampuri sukelsi viime vuonna oikein kunnolla, mutta nyt seura pitää viidettä sijaa taulukossa. Kuudentena majailee BAT Berlin tasapisteissä sarjanousija SSF Bonnin kanssa. Suomalaisluotsi Aarno Niemen valmentama Floor Fighters Chemnitz on vasta sijalla kahdeksan, vaikka se on pelannut tiukkoja pelejä koko alkukauden, maalieron ollessa vain yhden osuman pakkasella.

Perää pitävät Pääkallo.fi:n ennakkojutun mukaan oletetusti Unihockey Igels Dresden ja suomalaispelaajiakin sisältävä TV Lilienthal.

Saksan Bundesliigan sarjataulukkoa ja pistepörssiä pääset tarkistelemaan tästä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Vaasa
03/12/2014
Go LOSA!
Sauna-Timo
03/12/2014
Markus on taitopelaaja. Fiilispelaaja. Hienomies. Saunamies. Makkemies. Maalintekijä. Tekijämies. Palloilija. Salipalloilija. Saksanmies. Kielimies. Edustaja. Edelläkävijä. Puhemies. Kanttimies. Ja näin.
Markus tykkää musiikista. Jytkemusiikista. Tanssimusiikista. Transsimusiikista. Välkevaloista. Sumutorvista. Ilmapalloista. Usvasta. Auringonlaskuista. Välilaskuista. Ja näin.
Markus nauttii saunomisesta. Löylyistä. Hiestä. Vihdoista. Oluesta. Saksalaisesta oluesta. Nahkahousuista. Polvishortseista. Läpiajoista. Kanttiosumista. Tuuletuksista. Kärkisijoista. Ja näin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.