Maajoukkueet

Suomalaiskonkari Tero Tiitu: ”Ärsyttää tämä kysymys”

13.12.
2014
0 Kommenttia
8
Maajoukkueet
Tero Tiitu syötti Miko Kailialan toisen osuman Tshekkiä vastaan. Kuva: IFF

Tero Tiitu syötti Miko Kailialan toisen osuman Tshekkiä vastaan. Kuva: IFF

Suomen kolmoskentän peli on puhuttanut läpi turnauksen. Tshekkiä vastaan pelatussa välierässä ketju sai kuitenkin onnistumisia ja nuori laitahyökkääjä Miko Kailiala osui kahdesti Tshekin verkkoon. Mika Kohonen iski 1+1 ylivoimalla ja Nico Salo sekä Tero Tiitu syöttivät maalin mieheen.

Suomen 6-3-voittoon päättyneen ottelun ottelun jälkeen kokenut Tero Tiitu oli haluttu haastateltava.

– Kolmoskentältä selkeä parannus ja peli laadukkaampi. Nautittiin pelistä ja herättiin ikäänkuin eloon. Joukkueella on nouseva käyrä. Jos viikon takaista ensimmäistä alkusarjan peliä miettii, niin nyt on tarkempaa pelaamista, eli parannettu on, kommentoi Tiitu Suomen ja oman kenttänsä esitystä.

Kolmoskentän muodostivat tänään kolme MM-debytanttia ja kaikissa mahdollisissa liemissä keitetyt Tiitu sekä Mika Kohonen. Kailialan lisäksi nuoret puolustajat Lauri Stenfors ja Nico Salo saavat nauttia Kohosen ja Tiitun kokemuksen tuomista avuista kentällä ja sen ulkopuolella.

– No tänään rupesi kaikilla kulkemaan. Tulos oli kiitettävä ja voitettiin oma peli. Selkeä parannus. Pelaamisen suhteen minä olen se maalintekijä. Kohonen on meidän pelinrakentaja, Stenfors vääntää ja voittaa kaksinkamppailut, Salo on pallollisesti vahva ja avaa peliä. Kailiala pelaa ylimpänä ja vastaa karvauksesta sekä hakee syvältä ja hakeutuu maalipaikoille.

– Henkisellä puolella Kohonen vastaa eritoten pelinrakentelusta. Minä enemmän siitä asennepuolesta ja vääntämisestä. Nämä kaverit ovat kuitenkin jo niin tervepäisiä ja valmiita jätkiä, ettei paljon tarvitse kaitsea. Hienoa, että saatiin pelata jätkien kanssa koko peli ja kiitos siitä valmennusjohdolle, analysoi Tiitu ketjun pelillisiä roolituksia ja kokeneempien pelaajien merkitystä kolmelle MM-debytantille henkisellä puolella.

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga

Ennakkoarvailuissa vahvin ehdokas Suomen finaalivastustajaksi on Ruotsi, joka kohtaa päivän toisessa välierässä Sveitsin. Ruotsista kysyttäessä Tiitu silminnähden närkästyy. Kysymys on konkarin mukaan kysytty turhankin moensti ottelun jälkeen.

– Ärsyttää tämä kysymys tuleeko vastaan Ruotsi tai Sveitsi. Se on kysytty jo niin monta kertaa. Me tiedetään kyllä miten valmistautua. Tehdään ylivoiman, alivoiman ja tasakentällisten pelin suhteen kotiläksyt. Luotetaan omaan juttuun. Annetaan viimeisetkin paukut pois. Tulevan vastustajan isoista linjoista on kyllä käsitys ja joukkueeseen syvennytään vielä tarkemmin, arvioi Tiitu mahdollista huomista vastustajaa ja aseita voittoon.

Suomi pelaa huomisessa finaalissa joka alkaa 15.30 Ruotsin aikaa, eli 16.30 Suomen aikaa. Tiitun mukaan mitään taikatemppuja ei ole tehtävissä, mutta tietynasteinen valmistatuminen alkaa samantien.

– Ei tässä mitään taikatemppuja ole tehtävissä. Loppuverryttelyt, pusu tyttöystävälle, hali äidille, sauna, venyttely, ruoka, lepo ja muut perusasiat. Meinasi tulla ihan tippa linssiin kentällä ottelun jälkeen. Tämä on ollut niin hieno ryhmä ja hieno matka. Nautitaan tästä loppuun saakka, sanoi Tiitu valmistautumisesta huomiseen finaaliotteluun.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.