Maajoukkueet

Suomen kapteeni Tatu Väänänen: ”Iso ero aiempiin otteluihin”

11.12.
2014
0 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Kapteeni Tatu Väänänen johtaa Suomea kentällä ja sen ulkopuolella. Kuva: IFF

Kapteeni Tatu Väänänen johtaa Suomea kentällä ja sen ulkopuolella. Kuva: IFF

Suomi selvitti tiensä salibandyn MM-kisojen välieriin kaatamalla Norjan puolivälierissä lukemin 6-1. Suomelle riitti tänään rutiinisuoritus ennakkon heikompaa vastustajaa vastaan.

Kapteeni Tatu Väänänen näki, että ottelu erosi alkusarjan otteluista.

– Iso ero aiempiin otteluihin. Erikoinen alku. Otteluun piti syttyä ihan eri tavalla. Toisella erätauolla painotettiin, että palataan siihen perustekemiseen, eli pelataan puolustuksen kautta ja niitä maalipaikkoja sitten tulee muutamia, joista pitää iskeä. Tehtiinkin sitten se tarvitava tässä ottelussa, kommentoi Väänänen ottelun kokonaiskuvaa.

Suomi pelasi ottelun, jossa se näytti tekevän ainoastaan tarvittavan eikä yhtään enempää. Katsomoon vaikutti, että Suomi olisi himmaillut tarkoituksellisesti.

– Ei todellakaan. Lähtökohta oli se, että tiesimme Norjan olevan vaarallinen vastus. Alkulohkossa pistivät Tshekin ja Sveitsin tosi ahtaalle. Tiedettiin, että eritoten ykkösketju ja käännöt ovat tosi vaarallisia, kiisti Väänänen himmailusyytökset.

Norja-ottelussakin Suomella oli paikkoja useampiin maaleihin, mutta paikkoja tuhrittiin melko reippaasti. Väänänen kiisti, että joukkueella olisi minkäänlaista maalinteko-ongelmaa.

– Ei meillä sellaista ongelmaa ole. Paikan tullen maalintekovoimaa löytyy. Siksi meillä on näitä kokeneita pelimiehiä, joilla löytyy viileyttä maalintekopaikoissa. En ole yhtään huolestunut, vakuutti Väänänen pressikäytävällä.

Suomi pelaa lauantaina välierissä ja se kohtaa siellä joko Tshekin tai Tanskan. Mitä todennäköisimmin ensimmäisenä mainitun.

– Samat perusjutut, kuten muulloinkin. Ensin loppuverryttely. Sitten ruokaa ja lepoa, jotka kuuluvat normaaliin palautumiseen. Huomenna käydään sitten scouttien avustuksella läpi pelillisiä asioita lauantaita ajatellen. Pikkuisen pitää muuttaa joitakin juttuja, sanoi rennosti vastaillut suomalaiskapteeni.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.