Miehet

Suomen noukittava harvat lihapalat sopasta

14.12.
2014
5 Kommenttia
8
Miehet
MM-finaali alkaa Suomen aikaa klo 16.30. Kuva: perwiklund.se

MM-finaali alkaa Suomen aikaa klo 16.30. Kuva: perwiklund.se

Badabimbadabum! Finaalipäivä. Kaksi vuotta on suomalainen salibandyfani odottanut tätä revanssin paikkaa. Tänään se on käsillä. Askiin hyppäävät 20 Suomen parasta pelaajaa pelaavat toki ensi sijaisesti itselleen, mutta panoksena on paljon enemmän. Saadaanko seuraavatkin kaksi vuotta surkutella miten väärin Suomessa harjoitellaan vai lähteekö MM-kulta-DVD:n joulumyynti ennennäkemättömään hypeen?

Suomen eilisessä välierässä positiivista oli vanhan kaartin koneiden käynnistyminen. Foorumit olisivat polttaneet Mika Kohosen ja Juha Kivilehdon kisapassit, mutta eilen nämä kaverit näyttivät miksi he edelleen ovat lajin eliittiä. Panokset kovenevat ja otteet paranevat. Ja kriitikot hipsivät hiljaa villasukissa.

Myös Ylijohtavan betsiveturi näyttää päässeen vauhtiin. Eilen Pitkäveto-kohteet naulattiin 3/3 ja samoin Suomi-ottelun Tulosveto. Vaikka veturi on yskähdellyt niin kommenttiosio on täyttynyt koko kisojen ajan kannustavista ja positiivisista viesteistä. Kiitos niistä.

Päivän teemaan. Niin askissa kuin betseissäkin Elastisen sanoin pistän kaiken peliin, kaiken mitä se vaatii, oon matkal finaaliin, haluun sen pokaalin.

Sveitsi – Tshekki 2 2.00 ja yli 8,5 maalia 1.70

Loppuottelun lisäksi tänään pelataan urheilumaailman antikliimaksi eli pronssiottelu. Molemmat joukkueet pelaavat jo kolmannen ottelun kolmeen päivään. Kumpikaan joukkue ei ollut edes lähellä finaalipaikkaa, mutta varsinkin kokeneelle sveitsiläisryhmälle pronssipeli tulee olemaan arkijuustoa.

Motivaatiovaaka kellahtaa Ylijohtavan papereissa selkästi Tshekin suuntaan. Joukkue on tällä hetkellä Sveitsiä parempi pelillisesti ja eri toten fyysisesti. Sveitsin joukkue on vanhentunut käsiin ja pitkä turnaus on syönyt eväät jaloista ja pääkopasta. Jo alkulohkon ottelussa Tshekki oli selkeästi parempi. Nuori, uusiutunut ryhmä haluaa aloittaa projektinsa mitalilla.

Veikkauksen tarjoama 2.00 kerroin Tshekille on röyhkeä ylikerroin, joten isketään kiinni kuin sika limppuun. Toinen mikä rustataan kuponkiin on yli 8,5 maalia kertoimella 1.70.

TULOSVETO/MONIVETO (yhdessä Ruotsi-Suomi-ottelun kanssa):
Sveitsi 3,4
Tshekki 5,6,7

#antikliimaksi

Ruotsi – Suomi 2 (Suomen tasoitus kolme maalia) 1.95 ja Suomi ML 4.80 sekä yli 9,5 maalia 1.72.

Grande Finale. Tällä hetkellä tuntuu, että Suomen mestaruuteen uskoo vain Suomen pelaajat ja valmennusjohto. Ja yksi Ylijohtava. Suurin osa salibandykansasta toivoo, ettei Ruotsi laittaisi jälleen finaalia hanurihommiksi.

Jo alkulohkon kohtaamista ennen käytiin läpi Suomen tilastoja Ruotsia vastaan Petri Kettusen päävalmentajakaudella. Tosiasia on, että tilasto on surullinen. 14 ottelusta Ruotsi on voittanut kymmenen ja Kettusen voittoprosentti on vain 21 prosenttia.

Käännetään kolikko toisin päin ja lähdetään syynäämään ottelua posin kautta. Suomi voittaa joka viidennen ottelun Ruotsia vastaan.Ja kuten alkulohkon kohtaaminenkin osoitti, on Ruotsi hyvänä päivänä kaadettavissa.

Ruotsin voittamiseen vaadittavat eväät ovat hyvin yksinkertaisia pallopelien lainalaisuuksia.

1. Maalivahtipeli. Eero Kosonen on ollut timanttia. Itseluottamus on stratosfäärissä ja Märkärällä antaa tänäänkin mahdollisuuden voittaa.

2. Erikoistilannepelaaminen. Ylivoima näytti Tshekkiä vastaan tahmealta, mutta tuloksena oli silti kaksi maalia kolmesta ylivoimasta. Ruotsi tuskin montaa kertaa boksissa aikaansa viettää, joten nuo muutamat ylivoimat on pakko hyödyntää.

Kotikenttä etu aiheuttaa inhimillisissä tuomareissa sen, että Suomi istunee jäähyllä muutaman kerran kotijoukkuetta useammin. Alivoima on kisoissa ollut Suomelta varsin hyvää ja Ruotsin YV on opiskeltu. Alivoiman toimiminen on Ylijohtavan papereissa tärkein yksittäinen asia voittamisen kannalta.

3. Ottelun alku. Ruotsi tulee laittamaan linkousohjelman käyntiin heti ensimmäisestä sekunnista. Ensimmäinen kymppi on kestettävä eikä Ruotsia saa missään nimessä päästää enempää kuin yhden maalin johtoon.

4. Viimeistely. Tämä ei alkulohkon ottelussa Ruotsia vastaan ollut kunnossa. Paremmalla maalipaikkojen hyödyntämisellä Suomi olisi voinut olla kolmen tai neljän maalin johdossa toiseen erään mentäessä. Paikkoja ei tule Ruotsia vastaan liukuhihnalta, joten harvat lihapalat sopasta kannattaa noukkia kun mahdollisuus tulee.

Kun nämä toteutuvat, on voitto ja maailmanmestaruus täysin omissa muovilavoissa.

Veikkaus tarjoaa Pitkäveto-kohteita finaaliotteluun oikeen urakalla. Näistä kupongille otamme Suomen voiton kolmen maalin tasoituksella kertoimella 1.95. En usko nanosekuntiakaan, että tänään nähtäisiin Ruotsin ylikävelyä.

Pääkohteen laitureiksi otetaan muutama muukin pelikohde. Veikkauselta löytyy niin sanottu Money Line -kohde, jossa jatkoaika ja rankkaritkin huomioidaan. Tasapeli vaihtoehto on siis pudotettu pois. Kuten jo todettua, Suomi voittaa näiden kahden kohtaamisista yhden viidestä. Veikkauksella Suomen kerroin Money Line -kohteessa on 4.80 ja siihen isketään maltillisella panostuksella. Toiseksi laituriksi mukaan otetaan vielä yli 9,5 maalia kertoimella 1.72.

TULOSVETO/MONIVETO (yhdessä Sveitsi-Tshekki-ottelun kanssa):
Ruotsi 4,5,6
Suomi 4,5

#Hornetitilmaan

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Toni Lötjönen
Toni Lötjönen
Ylijohtava, eli Toni Lötjönen, istui pari kautta SSV:n penkillä ja on nykyään lajin ainoa mielipidevaikuttaja.
Sääntö
14/12/2014
Suomen tasoitus kolme maamia. Jos Ruotsi voittaa kolmella maalilla niin tuleeko voitto? Voisiko nämä lauseet kirjoittaa yksinkertaisemmin? Siitä huolimatta näitä on ilo aina lukea, kiitos!
Pessi
14/12/2014
Ehkäpä iltapäivän ainoa jännitys on se, että onko kisojen MVP Nilsson vai Enström.
Betsari
14/12/2014
Kolmen maalin tasoituksella Suomelle, Ruotsin voittaessa kolmella tulee oikeaksi merkiksi tasuri
rällä
14/12/2014
Ylijohtava tekee tarkoituksella heikkoja betsejä? Jos arvioit suomen voittavan yhden ottelun viidestä niin 4.80 ei ole silloin pelattava kerroin.

#matikantunti
Ylijohtava
14/12/2014
Great! Kerrankin rakentavaa kritiikkiä. Tosiaan Suomi-Ruotsi-ottelun merkki näkyy jo otsikossa ja Suomea tuossa pelataan kolmen maalin tasoituksella. Ei tasuria kolmen maalin tasoituksella. Koukeroista kieltä ehkäpä. Seliseli. Eteenpäin. Jatkossa kun täällä on näin valistunutta betsikansaa niin voidaan ottaa ns. puolikkaat käyttöön (+0,5 jne.).

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.