Maajoukkueet

Suomessa pelannut tshekkitaistelija: ”Salin on Suomen joukkueen paras pelaaja”

13.12.
2014
0 Kommenttia
7
Maajoukkueet
Tomas Sladky on iskenyt tässä turnauksessa tehopisteet 1+3. Kuva:IFF

Tomas Sladky on iskenyt tässä turnauksessa tehopisteet 1+3. Kuva:IFF

Tshekki raivasi tiensä Salibandyn MM-kisojen välieriin kaatamalla neljännesvälierissä yllättäneen Tanskan lukemin 5-1. Tshekki kohtaa näin ollen lauantain välierissä Suomen maajoukkueen.

Ottelun jälkeen pressikäytävällä asteli tuttu hahmo. ”Moro! Mitä kuuluu?”. ”Tehdäänkö Tomas pieni haastattelu?”. ”Ok, but not in Finnish”. Suomenkielisten tervehdysten taitaja on tshekkiläinen ilopilleri Tomas Sladky, joka edusti kaksi ja puoli kautta Tampereen Kooveeta.

– Hiukan surullinen ottelu. Olisi ollut varmasti parempi peli Saksaa vastaan. Tanskan peli oli huonolaatuista. Tässä ottelussa meidän voitto oli ainoa vaihtoehto, kommentoi Sladky puolivälieräottelua Tanskaa vastaan.

Suomi ja Tshekki kohtasivat viimeksi lokakuussa Hämeenlinnan EFT-turnauksessa, jolloin Suomi voitti ottelun 9-6. Tshekin turmaksi koitui silloin eritoten kehno toinen erä. Kevään EFT-turnauksessa Tshekki kaatoi sekä Suomen että Ruotsin. Viime MM-kisoissa Tshekki putosi kokonaan mitalipelin ulkopuolelle.

– Olen nähnyt heiltä pari peliä. Suomi on hieno joukkue. Viimeisissä EFT-turnauksissa olemme osoittaneet, että hyvänä päivänä voimme voittaa heidät. Nyt aloitetaan keskittyminen ja valmistautuminen välieriin. Olen tietysti iloinen myös siitä, että ollaan mukana turnauksessa vielä maailmanmestaruuskisojen ratkaisuviikonloppuna, sanaili Sladky, jolle useimmat Suomen pelaajista ovat tuttuja vastustajia Kooveen ajoilta.

Suomen joukkueessa pelaa myös yksi pelaaja, joka on 28-vuotiaalle Sladkylle erityisen tuttu. Sladky ja turnauksessa erinomaisesti esiintynyt Eemeli Salin pelasivat kahdella kaudella samassa joukkueessa ja olivat molemmat voittamassa Kooveen historiallista pronssia vuonna 2012. Salin edustaa Kooveeta edelleen.

– Ne muutamat pelit mitä olen nähnyt niin sanoisin, että Salin on Suomen joukkueen paras pelaaja. Olen iloinen hänen puolestaan, koska olemme pelanneet samassa joukkueessa ja tunnen hänet henkilökohtaisesti. Hienoa myös, että Suomen joukkuetta on uusittu ja nuoremmille pelaajille on annettu mahdollisuus, naulaa nykyisin sveitsiläistä Chur Unihockeyta edustava Sladky.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.