Maajoukkueet

Suomi ja Norja tänään puolivälierätaistossa – Hyvärinen ja Kailiala pelikunnossa

11.12.
2014
8 Kommenttia
8
Maajoukkueet
Miko Kailiala (toinen vas.) palaa Suomen pelaavaan kokoonpanoon. Kuva: Salibandyliiga

Miko Kailiala (toinen vas.) palaa Suomen pelaavaan kokoonpanoon. Kuva: Salibandyliiga

Suomi kohtaa Norjan Suomen aikaa klo 16.30 alkavassa MM-puolivälierässä. Vuonojen miehet laittoivat alkulohkossa koville niin Tshekin kuin Sveitsinkin.

Norja taipui Tshekille 7-6 ja Sveitsille 10-7 taistellen loppuun asti voitosta molemmissa otteluissa. Viron se kaatoi 4-2 ja puolivälieräpaikka irtosi eilen voitolla USA:sta lukemin 6-2.

Norjan ykköspistemies on ollut turnauksen maalipörssin ykkönen Ole Martin Skau Jansson, joka on iskenyt 7+2. Kymmenen parhaan joukkoon mahtuu myös Ole Mossin Olesen, joka on naputellut 2+6. Norjan ykköstähti on Ruotsin Superliigassa pelaava sentteri Ketil Kronberg, joka on kerännyt tähän mennessä tehot 2+3.

Unohtaa ei sovi myöskään kisojen nestoria Willy Fauskangeria, joka on raapinut kasaan kuusi maalia. 38-vuotias Fauskanger on pelannut vuodesta 1996 lähtien kaikissa MM-kisoissa, ja sihti on edelleen kohdallaan.

Suomi lähtee otteluun allaan tappio Ruotsille. Välipäivänä joukkue on lataillut akkuja, ja kaukalossa nähtäneen tappiosta sisuuntunut Suomi. Usean avainpelaajan pistesaldo on vielä valitettavan laiha, ja tänään siihen varmasti halutaan muutosta.

Pienistä vammoista kärsineet Miko Kailiala ja Rickie Hyvärinen ovat molemmat pelikunnossa. Maalissa pelaa kahden edellisen ottelun tapaan Eero Kosonen.

Yle lähettää ottelun suorana klo 16.15 alkaen TV1:llä ja TV2:lla siten, että ensimmäinen ja kolmas erä tulevat kakkoselta ja toinen erä ykköseltä. IFF:n YouTube-kanava näyttää ottelun myös tuttuun tapaan.

Suomen kokoonpano Norja-ottelussa:

Lauri Kapanen-Jani Kukkola-Mika Moilanen
Janne Lamminen-Juha Kivilehto

Eemeli Salin-Oscar Hänninen-Rickie Hyvärinen
Tatu Väänänen-Risto Töllikkö

Tero Tiitu-Mika Kohonen-Miko Kailiala
Nico Salo-Lauri Stenfors

Maalissa Eero Kosonen.

Penkillä Mikael Lax, Kari Koskelainen, Jami Manninen ja mv Tomi Ikonen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
PR
11/12/2014
Ihan oikeesti hei! Kettunen ei ilmeisesti katsonut Ruotsi -matsia, kun kolmosessa edelleen mukanan Tiitu & Kohonen. Vanhukset pois ja Koskelainen-Manninen tilalle. Sitten olisi kolme ketjua joissa riittää edes jollain tavalla liike.
säbä
11/12/2014
Lamminen pois, Lax tilalle. Lamminen oli ruotsia vastaan aivan liian heikko ja sortui melko rumiin rikkeisiin, kun yritti paikkailla omia virheitä.

Lisäksi voisi kokeilla laittaa Mannisen Moilasen tilalle, Moilanen ei oo ollut iskussa ja Manninen vois olla parempi tommosessa nopeemmin hyökkäävässä ketjussa.
Läpändeerus
11/12/2014
Ei nyt sielläkää päin ole sitä matsia kovin tarkoin silmin kahottu jos Koskelaista oot laittamassa pelaamaan. Oli todella heikko. On jopa hivenen kysymysmerkki miksi kyseinen herrasmies on joukkueessa. Ilmeisesti huonohkon sentteritilanteen vuoksi koska voi tarpeen tullen pelata siinäkin laiturin sijaan.
Säbänderus
11/12/2014
Leppoisa Amu !
PR
11/12/2014
Koskelainen Kohosen tilalle ihan puhtaasti liikkuvuuden kannalta. Kohosen polvi ei enää nouse. Koskelainen voi vaikka pakitella, jos ei muuta osaa, mutta liikettä sinne kaivataan roimasti enemmän mitä Kohosella on tarjota.
Läpändeerus
11/12/2014
Nojoo toki totta tuokin, mutta Norjan pitäis (toivottavasti) olla sen verran kuitenkin Suomee heikompi et Don pärjää pleiöögalla ja sijottumisella. Tiiä vaikka Konkari siitä vielä syttys!? ;)
Juuso
11/12/2014
Nyt on tuon joukkueen ykkösmiehistö kehissä ja näin pitääkin kun on pudotuspeli. Viltissä oikeat miehet. Jos ykkönen ei toimi , niin tulee valmentajille miettimistä välierään.
Poro
11/12/2014
Don? Onko Mikkokin lennätetty joukkueen avuksi? :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.