Suomi raivasi tiensä välieriin – lue Norja-ottelun juttupaketti

Suomen tehokas ykköskenttä loisti Norjaa vastaan puolivälierän ensimmäisessä erässä iskien kolme maalia. Kuva: IFF

Suomen salibandymaajoukkue kaatoi torstai-iltapäivän puolivälieräottelussa Norjan lukemin 6–1 (3–0, 0–0, 3–1). Voiton myötä Suomi myös varmisti paikkansa MM-kisojen neljän parhaan joukossa.

Ottelu pysyi koko ajan suomalaisten hallinnassa, vaikka Norja aika ajoin pääsikin maalipaikoille. Suomen parhaimmistoa oli parjattu ykköskenttä, joka nosti selvästi tasoaan viime peleihin verrattuna. Välierissä Suomi saa vastaansa voittajan huomenna pelattavasta puolivälieräottelusta Tsekki – Tanska.

Ottelun ratkaisu?

Selvästi säästöliekillä pelannut Suomi piti palloa ja hallitsi peliä koko ottelun. Avauserässä Suomen ykkösnyrkki teki kolme maalia, eikä Norjan peli vakuuttanut. Toinen erä palloteltiin maalittomana ja kolmannessa erässä Norjakin pääsi maalin makuun supertähti Ketil Kronbergin toimesta. Rickie Hyvärinen, Oscar Hänninen ja Mika Kohonen kuitenkin viimeistelivät maalin mieheen, eikä Norja saanut lisäosumia aikaan.

Jani Kukkola alkoi lunastamaan häneen kohdistettuja odotuksia. Tehot 1+1 iskenyt ykkösnyrkin pelintekijä oli oivalla pelipäällä. Myös Kukkolan ketjukaverit Mika Moilanen (0+1) ja Lauri Kapanen (2+0) saivat tehoja aikaan. Kakkoskentän Eemeli Salinin vire kestää myös, tänään saldo 0+2.

Suomen ykkösvitja, Lauri Kapanen – Jani Kukkola – Mika Moilanen, osoitti vihdoinkin vaarallisuutensa. Tehottomasti alkulohkon peleissä esiintynyt ykkösketju iski Norjaa vastaan kolme maalia. Ketjun kapellimestari, Kukkola, kertoi Ylen erätaukohaastattelussa, että painottivat ennen peliä ketjukaverien kanssa luovuutta. Luovuus näkyikin ketjun tekemisessä ja pallon liikuttelu oli paljon vapaamman oloista kuin ensimmäisissä otteluissa.

Linkit/lisää aiheesta:
Pääkalloanalyysi: Suomi nielaisi norjalaisen pakkopullan
Pääkallotodistus: Energiaa säästellen välieriin – ykkösketjulle neljä kalloa
Haastattelu: Päävalmentaja Kettunen Norja-pelistä: ”Ei lähdetty säästöliekillä”
Haastattelu: Norjan kapteeni Kronberg: ”Olen ehdottomasti tämän joukkueen johtaja kentällä”
Haastattelu: Kahdesti maalannut Lauri Kapanen: ”Pallollisen ja pallottoman pelin aktivointi oli se lääke”
Haastattelu: Suomen kapteeni Tatu Väänänen: ”Iso ero aiempiin otteluihin”
Haastattelu: Papan saapumista odotteleva Lauri Stenfors: ”Pääsimme tänään aika helpolla”
Norja-ottelun taso ei vakuuttanut Twitter-kansaa – selostuskielen vaihtuminen puhututti