Maajoukkueet

Suomi raivasi tiensä välieriin – lue Norja-ottelun juttupaketti

11.12.
2014
7 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Suomen tehokas ykköskenttä loisti Norjaa vastaan puolivälierän ensimmäisessä erässä iskien kolme maalia. Kuva: IFF

Suomen tehokas ykköskenttä loisti Norjaa vastaan puolivälierän ensimmäisessä erässä iskien kolme maalia. Kuva: IFF

Suomen salibandymaajoukkue kaatoi torstai-iltapäivän puolivälieräottelussa Norjan lukemin 6–1 (3–0, 0–0, 3–1). Voiton myötä Suomi myös varmisti paikkansa MM-kisojen neljän parhaan joukossa.

Ottelu pysyi koko ajan suomalaisten hallinnassa, vaikka Norja aika ajoin pääsikin maalipaikoille. Suomen parhaimmistoa oli parjattu ykköskenttä, joka nosti selvästi tasoaan viime peleihin verrattuna. Välierissä Suomi saa vastaansa voittajan huomenna pelattavasta puolivälieräottelusta Tsekki – Tanska.

Ottelun ratkaisu?

Selvästi säästöliekillä pelannut Suomi piti palloa ja hallitsi peliä koko ottelun. Avauserässä Suomen ykkösnyrkki teki kolme maalia, eikä Norjan peli vakuuttanut. Toinen erä palloteltiin maalittomana ja kolmannessa erässä Norjakin pääsi maalin makuun supertähti Ketil Kronbergin toimesta. Rickie Hyvärinen, Oscar Hänninen ja Mika Kohonen kuitenkin viimeistelivät maalin mieheen, eikä Norja saanut lisäosumia aikaan.

Ottelun hahmo?

Jani Kukkola alkoi lunastamaan häneen kohdistettuja odotuksia. Tehot 1+1 iskenyt ykkösnyrkin pelintekijä oli oivalla pelipäällä. Myös Kukkolan ketjukaverit Mika Moilanen (0+1) ja Lauri Kapanen (2+0) saivat tehoja aikaan. Kakkoskentän Eemeli Salinin vire kestää myös, tänään saldo 0+2.

Ottelun puheenaihe?

Suomen ykkösvitja, Lauri Kapanen – Jani Kukkola – Mika Moilanen, osoitti vihdoinkin vaarallisuutensa. Tehottomasti alkulohkon peleissä esiintynyt ykkösketju iski Norjaa vastaan kolme maalia. Ketjun kapellimestari, Kukkola, kertoi Ylen erätaukohaastattelussa, että painottivat ennen peliä ketjukaverien kanssa luovuutta. Luovuus näkyikin ketjun tekemisessä ja pallon liikuttelu oli paljon vapaamman oloista kuin ensimmäisissä otteluissa.

Linkit/lisää aiheesta:
Pääkalloanalyysi: Suomi nielaisi norjalaisen pakkopullan
Pääkallotodistus: Energiaa säästellen välieriin – ykkösketjulle neljä kalloa
Haastattelu: Päävalmentaja Kettunen Norja-pelistä: ”Ei lähdetty säästöliekillä”
Haastattelu: Norjan kapteeni Kronberg: ”Olen ehdottomasti tämän joukkueen johtaja kentällä”
Haastattelu: Kahdesti maalannut Lauri Kapanen: ”Pallollisen ja pallottoman pelin aktivointi oli se lääke”
Haastattelu: Suomen kapteeni Tatu Väänänen: ”Iso ero aiempiin otteluihin”
Haastattelu: Papan saapumista odotteleva Lauri Stenfors: ”Pääsimme tänään aika helpolla”
Norja-ottelun taso ei vakuuttanut Twitter-kansaa – selostuskielen vaihtuminen puhututti
Suomi ja Ruotsi odotetusti välieriin – katso torstain MM-tulokset

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Msy
11/12/2014
Ongelmia oikeassa laidassa ja vain Hyvärinen on ollut hyvä. En nähnyt tänään ensimmäistä erää, mutta Moilanen on ollut koko turnauksen huono eikä Koskelainenkaan ole vakuuttanut. Nyt vaan rohkeasti Kailiala ja Manninen kehiin.

Hyökkäysketjut tästä eteenpäin:
Kapanen-Kukkola-Manninen/Kailiala
Salin-Hänninen-Hyvärinen
Tiitu-Kohonen-Manninen/Kailiala/Moilanen
Poro
11/12/2014
Nyt on tämän pelin jälkeen jo aika laittaa Koskelainen sivuun . Jos menettelee palloa toistuvasti norjalaisille, ei pärjää kyllä tsekeille eikä varsinkaan ruotsalaisille. Tämä oli meillä "pääkallovalmentajilla" tiedossa jo ennen kisoja, mutta niin vaan "super-kari" otettiin mukaan.

Muita laitureita voi pyörittää kolmosessa, mutta ykkönen ja kakkonen alkavat olla valmiit.
Coach
11/12/2014
Ihan hirveetä kakkaa koko peli. Pelinopeus on taas kerran ymmärretty väärin. Pallo pyörii nopeasti pelaajalta pelaajalle, mutta maalipaikoille ei päästä. Palloa ei saada maalintekosektoreille eli laatupaikoille ei päästä. Ei riitä että pallo pyörii kulmissa, maalin takana ja viivassa kun vetojakaan ei tule. Vastustaja puolustaa keskustan eikä sinne edes yritetä. Pallottomien liike on kuin kiskoilla menoa , taas kerran. Katselen erittäin ristiriitaisin tunnoin Kohosen ja Koskelaisen pelaamista. Juna tais mennä jo., kyllä se vaan on totuus. Mikan ei tarvitse todistaa enää mitään. Antaisi nuoremmille paikan ratkaisupeleihin.
Junnu#8
11/12/2014
Ruotsi - Viro=17-0. Oli hieno ottelu seurata! Brå killar! Kanebjörk on sitten hieno mies:D
Epäilen
11/12/2014
Suomen joukkueen pelin tempo jäi kyllä vaisuksi, samoin maalipaikoille päästiin liian harvoin. Jos tyydytään tähän tasoon niin Tsekit vie ja Suomi vikisee. Ruotsi voittaminen vaatii jo uuden joukkueen.
Kaaripallo
11/12/2014
Ihme höpinää.. Nätti voitto puolivaloilla säästelemällä. Norja kuitenkin pelas ihan ok ja yritti hyökätäkin. Sen myönnän, että Ruotsia on vaikea kaataa muttei mahdotonta :)
Nomi
12/12/2014
Tosiaan puolikaasulla ihan hyvä voitto. Se on selvä, että Koskelaiselle ja Kohoselle ei ole käyttöä Ruotsia vastaan. Manninenkin ollut jäässä kun päässyt kentälle, mutta ymmärrettävää niin vähällä peliajalla. Kailiala on liian kevyt Ruotsia vastaan, mutta silti edellä Koskelaista. Pakko kuormittaa ykkös- ja kakkoskenttiä aivan maksimiin tuossa finaalissa. Jo välierästä tulee tiukka, kun ihan puhki ei voisi Kukkosta ja Kapalaa ynnä muita pelimiehiä peluuttaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.