Maajoukkueet

Sveitsin valmennustiimin Esa Jussila: ”Turha antaa mitään välitodistuksia”

12.12.
2014
0 Kommenttia
2
Esa Jussila ei ole huolissaan Sveitsin vaisuista otteista. Kuva: Timo Mäkynen.

Esa Jussila ei ole huolissaan Sveitsin vaisuista otteista. Kuva: Timo Mäkynen.

Sveitsi voitti Latvian perjantai-iltana Göteborgin Scandinavium-areenalla pelatussa salibandyn MM-kisojen puolivälierässä lukemin 6-1. Pääkallo.fi jututti pelin jälkeen Sveitsin kakkosvalmentaja Esa Jussilaa.

Sveitsin peliä on läpi kisat epäilty, mutta Jussila totesi pelin jälkeen, että Sveitsi on pelannut nousujohteisesti ja joukkueesta löytyy potentiaalia.

– Olen itsekin pelannut jokusen tällaisen pelin ja tiedän, etteivät pudotuspelit ole ikinä helppoja. Tällä hetkellä ollaan neljän parhaan joukossa, joten huonosti ei ole voinut mennä. Paljon parempaan pystytään, mutta turha tässä on mitään välitodistuksia ruveta antamaan, Jussila kommentoi Sveitsin tilannetta.

Latvia-peliin joukkue voi Jussilan mielestä olla suhteellisen tyytyväinen, eikä valmennusjohdolla ole missään vaiheessa ollut huolia pelillisestä vaisuudesta.

– Tänään onnistuttiin monissa sellaisissa asioissa paremmin, missä ollaan oltu vaikeuksissa aiemmissa peleissä. Huolissaan ei missään nimessä olla ja pitää muistaa, että pelit alkavat olla nykyään MM-kisoissa entistä tiukempia, Jussila jutteli rennosti.

Huomenna vastassa on välierissä Ruotsi. Haaste on kovin mahdollinen, joukkueelle kuin joukkueelle.

– Hienompaa tilannetta ei varmasti joukkueen pelaajille, kuin kohdata Ruotsi heidän kotiareenallaan MM-välierässä. Se kolkutteli varmasti jätkien takaraivossa ja näkyi ehkä ylivarovaisuutena tänään. Meillä on varmasti omat mahdollisuutemme, jos Ruotsin peli ei ala kulkea alusta saakka. Paineet heillä ovat kovat, kun Ruotsin omat pelaajatkin sanovat sen olevan katastrofi, jos ei tule mestaruutta, Jussila availi Pääkallo.fi:lle.

Sveitsin maajoukkueen valmennustiimissä Jussilalla on selkeä rooli Petteri Nykyn apuna. Pelien aikana hän vastaa muun muassa peluutuksesta. Nykky on vaikuttanut selkeästi Jussilan seisomiseen juuri Sveitsin penkin takana.

– Tuo harmaatukkainen silmälasipää on se isoin syy, miksi tässä ollaan, Jussila naurahti osoittaen sormella kohti pukukoppiin suunnannutta Nykkyä.

– Petteri kysyi puoliksi vitsillä, kun lopetin pelaajaurani, että kiinnostaisiko lähteä mukaan Sveitsin kisaprojektiin. Hän yllättyi itsekin, kun vastasin, että kiinnostaa todella paljon. Tunnen joukkueen, kun puolet jätkistä ovat entisiä seurakavereita ja loppuja vastaan olen pelannut Sveitsissä, Jussila jatkoi.

Jussilan mukaan parempaa oppia aloittelevalle valmentajalle ei juuri ole. Tavoitteiden suhteen mies on kuitenkin vaitonainen.

– Tällä hetkellä nautin joka päivästä. Huominen välierä tulee olemaan tähänastisen valmentajaurani kohokohta. Vielä en mieti sen pidemmälle, Jussila hehkutti haastattelun päätteeksi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.