Tätä on kysytty: miksi Latvian pelaaja pelaa hanska kädessä?

Latvia ja Atis Blinds (nro 10) joutuivat pettymään perjantain puolivälierässä. Kuva: IFF

Latvia ja Atis Blinds (nro 10) joutuivat pettymään perjantain puolivälierässä. Kuva: IFF
Latvia ja Atis Blinds (nro 10) joutuivat pettymään perjantain puolivälierässä. Kuva: IFF

Miksi Latvian maajoukkueen Atis Blinds pelaa salibandyn MM-kisoissa hanska toisessa kädessä? Tämä kysymys on askarruttanut lajiniiloja sosiaalisessa mediassa ja Pääkallo.fi:n kommenttiosastolla. Pääkallo.fi päätti ottaa tästä tuiki tärkeästä asiasta selvää.

Pääkallo.fi pääsi Atis Blindsin kanssa jutuille perjantain Sveitsi-Latvia-puolivälierän jälkeen.

Atis Blinds, miksi pelaat hanska kädessä?
– Hah, tuolla hallissa on aika lämmin ja käteni hikoilee. Ja olen nuorempana pelannut jääkiekkoa, joten ehkä se on vähän siitäkin jäänyt. Tykkään pelata hanska kädessä.

Atis Blinds oli nuorena kova kiekkoilija. Hän Latvian nuorten maajoukkuetason pelimies. Kuva: IFF
Atis Blinds oli nuorena kova kiekkoilija. Hän Latvian nuorten maajoukkuetason pelimies. Kuva: IFF

Hanska-kysymyksen jälkeen oli hetki aikaa puhua myös asiaa Blindsin kanssa. Latvia joutui pettymään puolivälierässä, jossa Sveitsi oli parempi lukemin 6–1.

– Tämä oli meidän iso mahdollisuus. Ja nyt hukkasimme sen. Sveitsi oli heikompi kuin Tshekki viime kisoissa kaksi vuotta sitten ja silloin voitimme Tshekin, Blinds harmitteli.

– Tänään meidän suurin ongelma oli se, että emme osanneet tehdä maaleja. Tämä on iso pettymys, Blinds jatkoi.

Latvian ja Blindsin MM-kisat jatkuvat lauantaina sijoitusotteluilla. Latvia kohtaa klo 13.00 Viron.

7 comments

  1. Taannoin myös Pro Stick möi hanskoja pelaajille, ja nimenomaan vain yläkädelle. Vanhan liiton miehiä toi Blinds?

  2. Yks junnu FBC:ssä alkoi joskus yhtäkkiä pelata hanskan kanssa. Kokeili kai kahdellakin hanskalla. Kysyin joukkueenjohtajana, että miksi. Sanoi, että ihan vaan kokeillakseen, toimiiko se. Tykkäsin periaatteessa ajatuksesta. Lahjakas peluri.

  3. Kaveri keksinyt keinon päästä otsikoihin ilman mainittavia peliesityksiä. Kohta on mainossopimukset tehty jne. Vrt. Edgar Davis fudiksessa rilliensä kanssa tai AO8 kendossa tummennetulla visiirillä.

  4. Ei nyt välttämättä ihan pelkästään julkisuuden perässä.
    Ajatusta on hommassa, kuumassa hallissa kädet hikoaa kunnolla ja maila pyörii kädessä. V*ttumaista vaihtaa gripit tai maila joka erään.

  5. Eiköhän se hanskakin vähän meinaa pyöriä kädessä, jos niin kuuma muka on, ettei gripit yhtä peliä kestä… Ovat aika tahmeita nykyisin.

  6. Varmaan on joku tarve takana. Esim. TPS:n tshekkivahvistuksen (MIKE) peliä edeltävissä rituaaleissa on kiinnittänyt huomiota jonkin suihkeen käyttö aina juuri ennen erän alkua. Kyseessä on ”liquid chalk” eli pitoa parantava ”geeli” – siis vanha kunnon talkki helppokäyttöisessä muodossa. Vanha tuttu juttu mullekin ultrapitkien matkojen juoksijana. Ei varmasti ole ainoa, joka sitä tai jotakin vastaavaa käyttää tässä salibandymaailmassa.

  7. Kuluttaa grippiä ihan älyttömästi enemmän mitä ilman hanskaa pelatessa. Siksi ei varmaan niin yleistä junnuilla, joiden isukki maksaa uudet mailanpäällysteet.