Ylijohtava

Toinen kisapäivä, toinen betsipäivä

07.12.
2014
4 Kommenttia
10
Ylijohtava
Ylijohtava Toni Lötjönen uskoo, ettei Suomi voita Latviaa yli seitsemällä maalilla. Kuva: IFF

Ylijohtava Toni Lötjönen uskoo, ettei Suomi voita Latviaa yli seitsemällä maalilla. Kuva: IFF

Avauspäivä sujui vetojen osalta yhtä nihkeästi kuin suomalaisten tossu Saksaa vastaan. Norjalainen turska uiskenteli haaviin, mutta suurmaat Suomi ja Ruotsi pettivät maalikarkeloissaan. Suomi ei oikeastaan ollut edes lähelläkään osumista. Muistatteko kun päävalmentaja Petri Kettunen puhui maailman nopeimmasta pelitavasta? Eilisen jälkeen Ylijohtava unohti sen ihan viimeistään.

Vetojen kannalta käsittämättömin sulaminen tapahtui kuitenkin Ruotsin osalta. Sinikeltaiset neppailivat kolmannen erän nollanollaa ja näin olen tipsi kuivui maalin päähän. Hyi.

1/3 osumatarkkuus ei todellakaan tyydytä, joten yö on syynätty otteluita videolta ja tutustuttu joukkueiden hotellien aamupalojen makroarvoihin. Tänään pitkävetotarjonta on lähes eilisen kaltainen. Suomi ja Ruotsi sekä Sveitsi kohtaavat itseään selkeästi huonommat joukkueet, joten motivaatiotekijät nousevat Ylijohtavan suurennuslasin alle.

Suomi – Latvia 2 (Latvian tasoitus +8) 2.10

Jutun juoni jatkuu kuin Salatut Elämät, eli siitä mihin se eilen jäi. Avausottelu toi esiin ne ongelmat, jotka Suomen on ratkaistavat ennen viikon päästä pelattavaa finaalia. Pallo ja miehet eivät vain liiku tarpeeksi nopeasti.

Vastus on pitkälti samaa kalibeeria kuin eilenkin. Vastassa on päävalmentaja Iiro Parvaisen parkkeeraama bussi Latvian maalin edessä. Eilen Ruotsia vastaan latvialaisten peli oli nousujohteista ja fyysinen ryhmä jaksanee tänäänkin raastaa täyden kuusikymppisen.

Kahdeksan maalin tasoituksella Latvian yli kahden kerroin on vastustamaton tarjous.

#IironPysäkki2

Saksa – Ruotsi 2 (Saksan tasoitus +11) 1.75

Hankala kohde. Ruotsi olisi halutessaan läpsytellyt Latviaa vastaan rumemmatkin luvut, mutta kansankodin pojat ottivat kolmanteen erään pekkaspäivän.

Jan-Erik Vaaran joukkueet eivät ole koskaan himmailleet tai säästelleet ainoatakaan ottelua. Kisat on vedetty kaasu pohjassa kisojen alusta loppuun, eikä se viime kisojenkaan finaalissa paljon tossua hidastanut.

Saksa on varmasti väsynyt eilisestä kyykkimisestä enkä voi uskoa, että maalivahti Janek Kohlerille sattuisi samanlainen ”once in a lifetime” -ottelu toisena päivänä peräkkäin.

Kaasu pohjaan. Ruotsi kiinni.

#Läderbyxor

Sveitsi – Viro 1 (Viron tasoitus +7) 1.85

Haastava kohde. Molemmat avaavat kisansa, joten alku saattaa olla nihkeää ja vähämaalista. Molempien maiden viime aikaiset tulokset ovat ruskeita. Sveitsi on viimeksi voittanut viime helmikuussa ja silloin juuri Viron 9-4. Tämän jälkeen Petteri Nykyn tilastoihin on tullut kuusi peräkkäistä tappiota.

Viron tulokset eivät ole nekään järin häävejä. Kisoihin valmistavissa otteluissa tuli tappio Latvialle, tasapeli Saksaa vastaan ja nihkeä voitto Tanskasta. Maalintekijät ovat Virossa ilmeisesti kuolleet sukupuuttoon, joten päävalmentajat Argo Kungla ja Rein Kivi perustavat pelisysteeminsä puolustamiseen ja raastoon.

Nyt luotetaan siihen, että Sveitsi haluaa lentävän lähdön kisoihin pitkän tappioputken jälkeen, eikä Viro tee kahta häkkiä enempää. Ykköstä lapulle kahden seinävarman kohteen kylkiäisiksi maltillisella panostuksella.

#AlkemistinFondue

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Toni Lötjönen
Toni Lötjönen
Ylijohtava, eli Toni Lötjönen, istui pari kautta SSV:n penkillä ja on nykyään lajin ainoa mielipidevaikuttaja.
jees
07/12/2014
On kaverilla kyllä huikee saldo: 2/6. Voisitko lopettaa tämän "vetoblogin" tähän kun ei siitä näytä tulevan yhtään mitään.
Hilipili
07/12/2014
Samalla kun lopetat tän "asiantuntija" analysoinnin, niin lopeta toi jauhaminen "maailman nopeimmasta salibandysta". Olet pelle kaks vuotta myöhässä. Sitä tavoiteltiin edellisissä kisoissa.
kalavuori
08/12/2014
Osumatarkkuus vetoihin yhtä huono kuin valavuorella. Toki isllä erotuksella että valavuori ottaa massiit kotiin ohimenneillä vedoilla affitulojen kautta.
Urheilusätkä
11/12/2014
Kieltämättä naurettava tapaus. Ylijohtava my ass.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.