Tshekille MM-pronssia – Sveitsin kiri ei riittänyt

Tshekille pronssimitali maistui. Kuva: IFF

Tshekki kukisti salibandyn MM-kisojen pronssiottelussa Sveitsin jännien vaiheiden jälkeen 4-3.

Sveitsi karkasi ottelun alussa Emanuel Antenerin ja Patrick Mendelinin maaleilla 2-0-johtoon, mutta Tshekki tuli rinnalle ja ohi toisessa erässä.

Matthias Hofbauer vei ottelun puolivälissä Sveitsin vielä 3-2-johtoon, mutta Patrik Doza tasoitti. Voittomaaliksi jääneen maalin viimeisteli toisen erän lopulla Matthias Hofbauerin jäähyn aikana ylivoimalla Matej Jendrisak.

Petteri Nykyn ja Esa Jussilan valmentama Sveitsi yritti lopussa ajaa Tshekin johtoa armottomasti kiinni, mutta päätöserä oli maaliton ja ottelu päättyi tshekkiläisten juhliin.

Tshekille pronssimitali näytti maistuvan. Joukkueen pelaajat kerääntyivät ottelun jälkeen rinkiin riehakkaisiin juhliin ja kävivät halailemassa ja kiittämässä faneja.

Mitali oli Tshekin MM-historian kolmas. Ennen Suomen ja Ruotsin välistä MM-finaalia pelattua ottelua seurasi 9148 katsojaa.

Suomen ja Ruotsin välinen MM-finaali alkaa Suomen aikaa kello 16.30.