Maajoukkueet

Tshekki mankeloi Viron 12-2 – ”Mehiläisparvi hyökkäsi kimppuun”

09.12.
2014
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Valkopaitainen Tshekki vei B-lohkon edeten puolivälieriin. Viro kohtaa huomenna Slovakian. Kuva: IFF

Valkopaitainen Tshekki vei B-lohkon edeten puolivälieriin. Viro kohtaa huomenna Slovakian. Kuva: IFF

Tshekki otti B-lohkon voiton kaatamalla Viron selvästi 12-2. Pääkallo.fi jututti ottelun jälkeen Viron valmennukseen kuuluvaa Arto Kotamäkeä.

Kotamäki otti murskatappion vastaan rauhallisesti. Viron tärkein ottelu on vasta edessäpäin huomenna, mutta mistään säästelystä ei voinut Kotamäen mukaan varsinaisesti Tshekkiä vastaan puhua, vaikka ykköshyökkääjistä Patrik Markus ja Andreas Wöiduma huilasivatkin koko pelin.

– Ei se säästelyä ollut kuin noiden tiettyjen pelaajien osalta. Noin siinä käy, kun mehiläisparvi hyökkää kimppuun. Tshekki on mielestäni Ruotsin jälkeen kisojen dynaamisin joukkue, jonka kanssa Suomi ja Ruotsikin saavat olla todella tarkkana. He eivät antaneet meille hetkeäkään rauhaa. Ihan ylpeä olen silti meidän taistelusta, sillä teimme sen, minkä voimme, Kotamäki totesi.

Kolme tappiota kolmesta ottelusta ei ole lohko huomioiden mikään yllätys, ja etenkin otteluiden alussa Viro on ollut hankaluuksissa. Hyökkäyspään pelaamiseen pitäisi löytää rentoutta.

– Meillä on jo monessa ottelussa jäänyt alussa pää koppiin, ja olemme antaneet vastustajille eteen. Omassa päässä olemme kyllä muodostelmassa, mutta emme oikein näe kuin pallon. Peliväline pomppii tällä hetkellä hyökkäyspäässä liikaa sellaisissa tilanteissa, kun se ei saisi pomppia. Puolustaminen on meille selvästi helpompaa tällä hetkellä helpompaa kuin hyökkääminen, Kotamäki näki.

Loukkaantumiset ovat riivanneet Viroa, kun yhden pelaajan turnaus on jo ohi, eilen tärkeän hyökkääjän Jonas Thomssonin peli jäi kesken ja tänään Tshekkiä vastaan puolustaja Mats Tamme sai puujalan. Kotamäen mukaan kokoonpano keskiviikon Slovakia-ottelussa selviää pelipäivänä.

– Molempia seurataan nyt tänään ja huomenna katsotaan, pystyvätkö he pelaamaan. SB Vaasan Valtteri Nurmi tulee Suomesta pikahälytyksellä joukkueen mukaan huomiseksi, jos vain ehtii, Kotamäki kertoi.

Viro kohtaa huomenna jatko-ottelussa C-lohkon ykkösen Slovakian, jonka kanssa on yhteistä historiaa. Kotamäki odottaa ottelua mielenkiinnolla.

– Olemme olleet aiemmissa kohtaamisissa mielestäni selvästi edellä, mutta tämä on taas yksi ottelu. Joukkueet tulevat otteluun täysin erilaisista lähtökohdista, kun he ovat olleet pallollisesti dominoivia jokaisessa pelissä ja me taas olemme olleet paljolti puolustuskannalla. Meillä on hyvät maalivahdit, ja luotan, että hoidamme homman, Kotamäki uskoi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.