Liigat

Twitter-käyttäjät vertasivat Suareziin – puraisiko Salibandyliigan pelaaja vastustajaa?

21.12.
2014
17 Kommenttia
3
Liigat
Puraisiko Happeen Otto Tikka SalBan Tomi Pihkoluomaa? Kuva: Anssi Koskinen

Puraisiko Happeen Otto Tikka SalBan Tomi Pihkoluomaa? Kuva: Anssi Koskinen

Sunnuntain televisio-ottelussa Happee-SalBa nähtiin erikoinen tilanne toisen erän lopussa, jossa SalBan Tomi Pihkoluoma ja Happeen Otto Tikka väänsivät kulmassa. Televisiokuvan perusteella näytti siltä, että Tikka puraisi tai yritti puraista vastustajaa tilanteen päätteeksi.

Molemmat saivat tilanteesta kahden minuutin rangaistukset vaarallisesta pelistä. Varsinkin Twitterissä tapaus kirvoitti laajalti kommentteja.

Monissa kommenteissa viitattiin Uruguaylaisen jalkapalloilijaan Luis Suareziin, joka puraisi viime kesän jalkapallon MM-kisoissa vastustajaa ja sai teostaan pitkän pelikiellon. Suarezin kohdalla puremistapaus oli kolmas laatuaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Lintu
21/12/2014
Rotta mikä rotta.
jr
21/12/2014
Ottelun nälkäisin pelaaja?
Janne
21/12/2014
Tikasta en diggaa, mutta mitä te tekisitte, jos teitä painettais uudestaan ja uudestaan kaulasta?

Tikka ei varmaan voinut muuta. Ja pässi Salban pelaaja vaan nauraa tilanteelle. Tollaset tyypit kokonaan pois pelistä.

Ihmettelen suuresti, jos tosta tulee jotain rangaistusta Tikalle. Eikä pidäkään.
JZ
21/12/2014
Tilannetta näkemättä, "ei voinut muuta"?

Ei näin.
hhee
21/12/2014
Tikka ei ollut ainakaan hampaaton tänään
Osku
21/12/2014
Salba oli pelkkä suupala tänään.
Reikäpallo
21/12/2014
"Mitä te tekisitte...". Janne, tulee moniakin asioita mieleen, mutta yhdessäkään skenaariossa ei vilahda PUREMINEN. Se on aivan vihonviimeinen temppu.
En nähnyt ottelua enkä tilannetta ja toivon todella että näin ei oikeasti tapahtunut ja että kyse olisi väärinkäsityksestä.
Janne
21/12/2014
En minäkään nähnyt ottelua suorana, vaan katsoin Ylen areenasta. Sinne siis kaikki nettiavuttomat, ennenkuin avaudutte yhtään enempää.

Tilanne oli tv-kuvista katottuna aivan selvästi sellainen, että päästäkseen kaulaan kohdistuneesta puristuksesta Tikka ei voinut muuta. Jos käsiä ei saa vapaaksi, niin tukehtuako vai kuristuako tossa pitäis?
JZ
21/12/2014
Näin tilanteesta tallenteen. Tollasta perus sikaa siinä pelataan mitä tulee tilanteiden jälkeen lähes joka matsissa kun kovaa otetaan. Ei pitäs olla mitään ihmeellistä eikä oo pelaajia tähänkään asti tietääkseni missään kuollu tai tukehtunut, vaikka hampaat on pidettykin omalla puolella.
Jannelle takaisin
21/12/2014
Janne... tilanteen monesti katsoneena en käyttäisi sinun termejä tukehtua, kuristua. Kyllähän siellä Salban poika iskee Oton päätä seinään, mutta pureminen... vihoviimeisen juttu reikäpallokin edellä sanoi. Nyt Janne siellä jäitä hattuun Oton puolustamisen vuoksi.
Suarezia ei kukaan kuristanut
21/12/2014
"Kyllähän siellä Salban poika iskee Oton päätä seinään"

Ootko ihan terve, sekö susta on ihan ok? Sitten kun pelaaja ei pääse tästä tilanteesta pois kuin puremalla, niin se poispääseminenkö siinä on paha asia? Haloo, nyt valot päälle siellä.

Ja JZ, älä nyt oo täys pelle. Toi "ei näistä ikinä aiemminkaan kukaan oo vakavasti loukkaantunut" on sen tason argumentointia, et ansaitsisit darwin-palkinnon.
Hohhoh
22/12/2014
Ihme keskustelua täällä... Oikeuttaako kuristaminen puremaan ja mitä itse tekisitte? Kai te valopäät nyt huomaatte Pihkaluoman reaktiosta että Tikka ei purrut. Ihmishampaat on tehty puremaan lihaa ja ne menevät käsivarren ihosta läpi hetkessä. Jos Tikka todella olisi purrut, olisi Pihkaluoma hyppinyt videolla seinille eikä naureskellut matkalla jäähyaitioon.
JZ
22/12/2014
Minulle vastanneelle - et ilmeisesti ole ymmärtänyt miten Darwin-palkinto-meemiä käytetään joten jätetään toi "näppärä" heitto nyt huomiotta.

Jos oot miesten pelejä seurannut ennenkin, niin tiedät varsin hyvin itsekin ettei tuollainen pikkusika oon mitenkään poikkeuksellista. Joku kommentoikin hyvin, että tuollainen kuuluu jopa joidenkin aika tunnettujenkin salibandyliigapelaajien arsenaaliin lähes vakiona. Ei se kivaa ole kun on saamapuolella mutta harmaalla alueella tapahtuu aina ja siellä voi jopa ratkoakin pelejä. Lisäksi joku selkään ajelu menee ainakin omissa kategorioissa huomattavasti pahempaan luokkaan kuin tälläinen murjominen. Tarvitseeko vielä lisää rautalankaa?

Summa summarum - perus sikavääntöä, johon voi tasan varmana reagoida monella tapaa paitsi puremalla joka on yksiselitteisen halveksuttavaa, piste. Naurettavaa että koko asiasta pitää edes vääntää, tai että tilannetta tulkitaan kuin ainoa tapa selvitä jopa yhtäkkiä hengissä olisi näyttää leegoja. Ja vielä naurettavampaa on koko tämä "kohu" ja tunteisiin mennyt Tikan puolustelu, kun pelitilanteessa homma meni kuitenkin ohi pikkukakkosilla eikä ketään tuntunut enää kiinnostavan. Ansaitut Twitter-huumorikommentit ja oma häpeä riittäköön sanktioksi...
Evoluutio
22/12/2014
"Ihmishampaat on tehty puremaan lihaa ja ne menevät käsivarren ihosta läpi hetkessä."

Huutonaurua tälle. Oot varmaan opiskellu paljon biologiaa. Ihan vinkkinä; vertaappa vaikka ihmisten ja haiden hammaskalustoa. Toiset näistä on luonnostaan tarkoitettu lihalle, toiset ei.
Ei tästä oikein saa sensaatiota
22/12/2014
Taas riittää vatvottavaa. Aivan sama irvistääkö joku videolla sen näköisenä kuin haluaisi purra. Minäkin irvistän tietyt poliitikot nähdessäni, mutta en silti ole purrut. Toinen juttu on se tuliko sinne jälkeä, ja jos tuli, niin varmaan Salba/otteluvalvoja teki tutkimuspyynnön. Sellaisia protestin elkeitä ei kuitenkaan näkynyt, joten jälkiä ilmeisesti ei tullut = ei purrut. Ilmeilystä ei ennenkään ole jaeltu kakkuja tässä lajissa. Ainoa selkeäästi videolta näkyvä juttu on kun Salban kaveri myllyttää kädellään Tikan päätä.
Evoluutiolle
22/12/2014
Evoluutiolle: Oletko tyhmä? Tietenkin hain hammaskalusto on vaarallisempi kuin ihmisen. Kyse oli kuitenkin siitä, että ihmisen(kin) hammaskalusto menee purentatilanteessa käden ihosta läpi hetkessä. Argumentoit vastaan asialla, joka ei liity tähän mitenkään. Mene takaisin metsääsi syömään puolukoita jos et kerran usko että ihmisen hampaat ovat tarkoitettu lihansyöntiin.
Evoluutio
22/12/2014
Kommentoin hampaisiin esitettyä argumenttia, koska kirjoittajalla ei ole faktat kunnossa. Vaikka myös ihmisen hampaat voivat mennä läpi ihosta, ei se tarkoita että ne olisi tällaiseen tarkoitettu, kuten väität.
Näitkö esim. Suarezin puremistapauksessa Chiellinin olkapäässä vuotavaa haavaa? Hyvä että näkyy mitään jälkiä...

Loppuun vielä iltasatu mm. hampaista. Voisit eka ottaa vähän selvää asioista ennen ku tulet nettiin huutelemaan:

http://michaelbluejay.com/veg/natural.html

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.