Video ja hidastus kohutilanteesta – liigapelaaja puree vastustajaa

Kuvakaappaus: Yle Areena

Kuvakaappaus: Yle Areena
Kuvakaappaus: Yle Areena

Salibandyliigan ottelussa Happee-SalBa nähtiin tänään erikoinen kahina, jonka seurauksena Happeen Otto Tikalle ja SalBan Tomi Pihkoluomalle vihellettiin kahden minuutin rangaistukset.

Videotallenteen perusteella Pihkoluoma painaa Otto Tikan päätä kädellään kulmassa ja Tikka näykkäisee Pihkoluomaa kädestä. Pääkallo.fi uutisoi aiheesta jo aikaisemmin otsakkeella Twitter-käyttäjät vertasivat Suareziin – puraisiko Salibandyliigan pelaaja vastustajaa?.

Kohtaus on katsottavissa Yle Areenassa kohdasta 1.14.40 eteenpäin. Hidastus on nähtävillä 1.15.15 eteenpäin.

Yle uutisoi tänään, että asia on edennyt kurinpitäjän käsittelyyn.

Juttua päivitetty 22.12. klo 11.27

39 comments

  1. Ihan selkee puraisu tai ainakin yritys. Pitkä pelikielto kiitos! Nämä eivät kuulu mihinkään urheiluun!

  2. Jos Tikka saa pannaa, niin Pihkoluomalle sama määrä, kyynerpäällä päähän ja päätä seinään. Pureminen eikä pään seinään hakkaaminen kuulu urheiluun. Pihkoluoma aiheutti, Tikka puolustautu.

    Teot nollaa toisensa, ei kummallekaan jatkoseuraamuksia.

  3. Ihan höpöhöpöä jos tosta Tikka on ainut jolle tulee sanktiota. Hyvin epäselvä tilanne, ei mitään kohun arvosta.

  4. Pikkasen jos kyynärpäällä hieroo naamariin ni en nää siinä mitään väärää,kuuluu tiukan pelin luonteeseen. Mut nää puremiset. Valaiskaa minua. Minkälainen ämmä alkaa puremaan toista pelaajaa.

  5. Siis sikailuahan tossa tilanteessa on joo, mutta tollastahan nyt näkee melkein matsissa kuin matsissa kun kaatuvat ja kompuroivat ukot hieroo toisiaan. Ootteko esim. joskus nähny miten Tuutsi Kiviranta pelaa? Ei oo silti tähän asti vielä provosoinu ketään haukkaamaan kaveria kädestä 😀

  6. Ihan sekopää tää Salban pelaaja, takoo kyynärpäällä niskaan vaikka tilanne jo ohi!

  7. 1. Nuhjausta kulmassa
    2. Tikka pitää Pihkaluoman jalkaa kiinni omien jalkojensä välissä.
    3. Pihkaluoma murjoo ekan kerran Tikan päätä seinään.
    4. Tikka lyö kyynärpäällä Pihkaluomaa munille.
    5. Pihkaluoma murjoo uudestaa kyynärpäällä Tikan päätä seinään.
    6. Tikka puraisee tai yrittää puraista Pihkaluoman kättä.

  8. Jos ei tule mitään lisärangaistusta niin tämä on erittäin hyvä ennakkotapaus. Ei muuta kuin aina hampaat käyttöön kun häviää kulmaväännön ja kaveri kaatuu päälle. Pääsee korkeintaan pikkukakkosella.

  9. ainakin kolme peliä kummallekkin. Tuutsi ja Savo on jo tuomittu. Ei voi sivuuttaa. Päitä vadille.

  10. Henkisesti epästabiili.. Nyt jäitä hattuun siellä. Kaverin päätä tosiaan painetaan kurkusta päätyä vasten. Tässä tapahtuva ”pureminen” on sinänsä mielenkiintoista myös siksi, että paikanpäällä olleena näin miten kukaan ei tehnyt tilanteesta numeroa, myöskään vastapuoli.

  11. Niin ois kait salban pelaaja jotenkin protestoinut, jos puremista olisi tapahtunut. Näyttänyt hampaanjälkiä käsivarressa. Eikä salban kotisivuilla otteluraportissakaan mainita sanaakaan puremisesta. Ottakaahan pääkallot rauhassa näitten juttujen kanssa, tällä uutisoinnilla alkaa muistuttamaan jatkoaika.com sivuston uutisointia.

  12. Gallub: kumpi iltapäivälehti revittää otsikot ensin? Veikkaan :is

  13. pihkaluomalla ei vissiin muutenkaan jatku pelit ni sille on aika turha mitää pelikieltoja lyödä…

  14. Miten voi olla noin mitättömät turvaetäisyydet kaukalon laidan ja seinän välissä? Ja nyt pelataan sentään liigaa? Tätähän ei olisi sattunut jos olisi järkevät etäisyydet salin seiniin? Kenties Suomen ennätys pienimmissä turva-aluieissa

  15. Katsokaa Youtubesta Suarezin ja vaikkapa Jarkko Ruudun puremiset ja se, miten vastustaja reagoi niihin. Tikalla on videolla suu auki Pihkaluoman käden takana, mutta Pihkaluoman reaktion (ei reaktiota) perusteella on käytännössä 100% varmaa että Tikka ei Pihkaluomaa purrut.

  16. ”Jeppe”, ”HALOO” ja muut puolustelijat: Vaikka kuinka yritätte puolustella Happeeta niin kyllä Tikka valitettavasti puree Pihkoluomaa. Valot päälle!

  17. pusu vain, kyllä tämä Rauman ”sankari” olisi varmasti näyttänyt kättään tohkeissaan jos olisi purtu, sen verran liikuttuneessa tilassa oli

  18. Kannattaisikohan tuota kenttää hieman lyhentää, kun pelaajat ja tuomarit eivät itse näytä ymmärtävän mikä on vastuullinen tapa toimia ja mikä ei.

  19. Pakko on ilmeisesti saada jonkin asteen kohu aikaiseksi. JOS olisi puraissut niin varmaankin vastustaja olisi siihen reagoinut pikkuisen toisella tavalla, , vai?? Siis tämä joka ihan syytön tilanteeseen.

  20. Puolustelen kyllä, koska näin tilanteen läheltä ja paikan päältä. On varmaan mahdollista, että on purtu, mutta ihan kokemuksesta voin sanoa, että ihminen reagoi vähän miten sattuu tilanteessa jossa sitä painetaan kurkkuun. Se ei ole ihan sama kuin perus kulmavääntö. Kyllä tästä voi Tikka saada sanktiota, mutta mitään sen kummempaa kohun arvoista tilanteessa ei ole. Jos tulee pitkä sanktio, se kertoo vain liiton munattomuudesta olla tekemättä ennakkotapausta tilanteesta, jossa siihen ei ole aihetta.

  21. Eipä tuossa tilanteessa todellakaan ketään ole purtu. Jokainen, jolla on näkökyky tallella, näkee kyllä, että SalBan pelaaja ei reagoi millään tavoin väitettyyn puraisuun. Ei itse tilanteessa eikä sen jälkeenkään. Puraisu olisi taatusti aiheuttanut pelaajassa voimakkaan reaktion, ja siitä olisi myös jäänyt näkyvä jälki, jota ao. pelaaja olisi varmaan esitellyt ottelun tuomaristollekin.

    Eli aivan hatusta vedetty syytös. Tuolle SalBan pelaajalle sitä vastoin voisi kyllä antaa noista otteista huilia: mailalla poikittaista vastustajan kaulaan ja kengällä hieromista jalkoväliin – todella epäurheilijamaista käytöstä, suorastaan sikamaista.

  22. Tikka saa kyllä puhtaat paperit tuosta. Pihkaluoman pojun ois joku saanut nostaa kaukalosta ulos kun tuomarit ei homaansa osanneet…

  23. Salba on tehnyt tutkintapyynnön, vaikka Pihkaluoma itse sanoi, että häntä ei ole ainakaan purtu ja koko asian on härkäsen kärpänen. Todella toivon, että liitto ei ole erikseen pyytänyt Salbalta tutkintapyyntöä, koska tilanne on ”näyttänyt pahalta” ja ”voi vahingoittaa rankaisemattomana salibandyn julkisuuskuvaan”.

  24. Mielestäni aloitteentekijää pitää rankaista kovemmin. Kulmavääntöön ei kuulu kädellä kaulaan painaminen ja siinä melkein lyötiin kyynärpäällä. Tilanteessa tuo painaminen toistettiin ainakin kolme kertaa. Jos tuo on jonkun mielestä nykyisten sääntöjen mukaista fyysistä peliä, sääntöjä pitää muuttaa!

  25. Tuossa Tikka kaatuu ja ottaa Pihkoluoman jalkalukkoon, Pihkoluoma yrittää päästä irti ja hermostuu. Tuomari kun olisi ollut hereillä ja viheltänyt vaparin Salballe niin mitään ei olisi tapahtunut…

  26. Kenttää pidemmäksi vaan poijaat..mite tossa salissa voi pelata liigaa?

  27. Tämä valkopaitainen vaikuttaa kunnon mulkerolta. Helppo se on tuolla kukkakeppien kaukalossa vähän isotella, veikkaanpa että paskoisi housuun jos olisi lätkäpelaajia vastassa.

  28. ”veikkaanpa että paskoisi housuun jos olisi lätkäpelaajia vastassa” no nyt alkaa löytyyn kommentteihin sitä oikeeta äiä koodiston henkee! :’D

    Hupaisa tapaus. Perus vääntöä ja sikaahan tuossa on puolin ja toisin kuten joku osuvasti tiivistikin, mutta SalBan ukolta näkyvämpää kun on päällä.

    Puremishommille nyt aina myötähäpeästä huokaukset, mutta eiköhän tästä olis selvinny vähemmälläkin kohulla. Ihan niinkuin tuo Pihkoluomakin oli itse kommentoinut, että ”tässä tehdään nyt kärpäsestä härkästä”….

  29. ”no nyt alkaa löytyyn kommentteihin sitä oikeeta äiä koodiston henkee! :’D” en ole mikään lätkäfani mutta onhan se nyt koomisen näköstä kun tollaset kukkakepit yrittää kovistella. Salibandy on hieno laji mutta suutari pysyköön lestissään, salibandy-pelaajien äijäily näyttää lähinnä koomiselta.

  30. Samanlaisia kukkakeppejä suurin osa lätkänpelaajistakin on. Ne vaan on niin neitejä ettei uskalla pelata ilman suojavarusteita 🙂

  31. pihkaluoma ny oli ilmeisesti jo vähä henkises tilas tohon tilanteeseen tultaes. selkeesti menee käpy ja aika kovaa kättä käyttää ku toinen melko huonos balanssis puolustautumaan. pakko se on sillon puolustaa sillä millä pystyy. vaikka ei toki kunnon puaresia nähty 🙂 onneksi ensinmainittu jättää kaukalot…

  32. ”Jos olisi lätkänpelaajia vastassa” voi kuule pahimmat neidit olen urheilussa tavannut jääkiekon puolella. Vähänkin kovempaa pelaavan vastustajan kanssa ”Tomppa” oli aina viimeistää 3. Erässä vaihtopenkillä nyyhkyttämässä kun oli ”sattunut”. Tämä tuntui vain olevan lähes joka viikonloppu. Näkyi myös äijiä ketkä ei ikinä mennyt lähellekään laitaa, puheet olivat kyllä aivan muuta kaukalon ulkopuolella.

  33. Kun nyt kerran virallisesti on todettu että ei purrut (minkä jokainen järkevä ihminen näki jo videolta), niin pitäisiköhän tuo teidän 7 päivää -tyylinen otsikko oikeasti muuttaa?

  34. Ihan oikein vaikka olis purassut tollasta idioottia. Aivan älytön pelle kokoajan antaa kyynärpäähä päähän ja työntää kulmaa päin. Onneks ei tullu rangaistusta.

  35. Noita ”neitejä” on joka lajissa, pahimmat tapaukset pelaa ite kovaa(ja usein vielä väärin, kun eivät muuta osaa). Sitten saavat puhtaan osuman ja vinkumisen määrä ääretön ja vääryyttä ovat kokeneet :-D.

    Puremisesta, jotain suutansa se Tikka aukoo, mutta kyllä sattuu jos kunnolla puraisee. Tossa tilanteessa ei näytä vastustajaa sattuvan yhtään…