Liigat

Video: Kova taklaus Divarissa – ei jäähyä

08.12.
2014
18 Kommenttia
12
Liigat
Jäähyn paikka vai ei? Katso itse videolta. Kuvakaappaus: Youtube

Jäähyn paikka vai ei? Katso itse videolta. Kuvakaappaus: Youtube

SBS Wirmo nappasi perjantaina 4–1-voiton ÅIF:sta miesten Divarissa. Kamppailun puhutuin tilanne oli taklaus, joka on nähtävissä alla olevalla videolla.

ÅIF-pelaajan taklaus löytyy videolta noin kolmen minuutin kohdalla. Kovasta kontaktista huolimatta tilanteesta ei tuomittu jäähyä. Videossa on tarjolla myös Wirmo-ÅIF-ottelun kaikki maalit.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Dumar
08/12/2014
Siis tästäkö ei jäähyä? Toivon mukaan tuomaritkin katsovat videon ja nostavat käden pystyyn virheen merkiksi. Tilanteet tulevat nopeasti, eikä kaikkea voi nähdä, mutta olihan tämä nyt selkeä lapun paikka! Toivon mukaan taklattu ei loukannut itseään.
Koira
08/12/2014
Ei mielestäni ollut kyllä lapun paikka. Siis jos punaista tarkoitat. Jäähyn paikka ilman muuta, tietyin varauksin vitosen paikka, mutta ei niin kova tilanne, että ulosheitto tarpeellinen.
Maikkeli
08/12/2014
Kova taklaus? Lähinnä kömpelö tilanteen luku... 2 min vaarallinen peli ja homma jatkuu... Sininen on armollinen tuomaria kohtaan ja ottaa estämisestä jäähyn hyökkäyspäässä. Loppu hyvin, kaikki hyvin...
Kyttäjä
08/12/2014
Tälläkin kaudella paljon eri pelejä ja tuomareita nähtyäni voin kyllä sano että tätä kyseistä taklausta lukuun ottamatta hyvät maininnat Jyväskyläläisille oikeudenjakajille.
Koijari54
08/12/2014
Selkeä polvitaklaus. 5+20. Tollaset tilanteet lopettaa uria.
Kontaktimuovi
08/12/2014
Eipä tuo nyt tosiaan mikään kova taklaus ole. Wirmon kaveri juoksee pää munissa päin. 2 minuuttia estämisestä. Ja Koijarille tiedoksi että osuma on lonkka lonkkaa vasten ..
Jim Tackman
08/12/2014
Koijarille todellakin tiedoksi, oletko katsonut koko videota? Polvitaklausta nähnytkään! Hyökkääjä ei voi kuskata palloa katse alhaalla, ellei ole yksin lentokentällä. 2 min estämisestä lienee maksimissaan paikallaan...
Divarijyrä
08/12/2014
Onko Pääkallo astunut klikki***rauksen tielle? En näe videolla kovaa taklausta. Sininnen pelaaja ottaa varovaisen askeleen kohti pää alhaalla palloa kuljettavan keltaisen pelaajan juoksulinjaa. Tietoinen estäminen toki mutta eihän tuo ole edes taklaus. Sininen pelaaja pikemminkin myötäilee hieman hyökkääjän liikesuuntaa juuri ennen kontaktia, jotta törmäys ei olisi kova.
Petu
08/12/2014
Sinisten numero 12:sta touhuamista on mukava seurata, taisi herra käydä vähän kierroksilla..
A-P Aja
08/12/2014
Sipoolaisilla taitaa takki olla tyhjä kun pelaaminen oli niin ponnetonta? Puimurit kiittävät pisteistä ja puskevat ÅIF:n pois tieltään matkalla kevään playoffeihin
Jimi
08/12/2014
Tackmanille... Katso uudestaan ja hidastettuna. Sininen pelajaa liikkuu sivuttaisliike, valkoisesta viivasta suoraan kohti keltaista pelajaa. Nostaa oikea jalka samaa aikaa kun kontakti syntyy. Selvä 5+20min.
PERSPEKTIIVI
08/12/2014
Keltaiselle joukkueelle punainen kortti itkemisestä.
Voittanut joukkue tekee yksittäisestä tilanteesta maalikoostevideon päätapahtuman!? Hohhoijaa...
Maikkeli
08/12/2014
Vähän mietityttää kun tuomarit käyttävät estämistä syyksi tämäntyyppisiin kontakteihin. Estäminen tarkoittaa kai vieläkin pallottoman pelaajan estämistä. Taklatulla pelaajalla on pallo, joten estäminen ei tule kyseeseen. Videon lopussa vihelletty jäähy on klassinen estäminen. Numero 12 torppaa karvaavan pelaajan laitaan antaakseen tilaa pallolliselle kaverilleen. Jimille tiedoksi että ellei sininen "nosta" jalkaansa potkaistakseen vastustajaa polvellaan niin juuri jalan nostaminen vähentää loukin riskiä. Jos molemmilla olisi paino kontaktin puolella niin sitten se vasta sattuisi (jos jalat osuvat, videolla ei näe selvästi osuuko lonkat, jalat vai sekä että. Oletan että suurimmaksi osaksi lonkat).
Lonkka
08/12/2014
On todella hyvä, että tällainen asia nostetaan esille ja siitä keskustellaan. Toisin kuin joku täällä kirjoitti, en minä videota itkemisenä pidä. Kuten täällä on havaittu, näkemykset vaihtelevat. Lajimme on nuori ja linjaukset syntyvät vähitellen. Sallitaanko tällaiset kontaktit vai siirrytäänkö varusteisiin? Tosin tässä kontaktissa ei olisi varusteistakaan ollut apua. Nämä voivat pahimmillaan lopettaa pelaajan uran kokonaan.
Juuse
08/12/2014
Miksi pääsisi kakkosella? Millä tavalla tuo tilanne on vähän yli mennyt lajinomainen kontakti. Jos katsoo pelaajan ja mailan asentoa, voidaan todeta, ettei taklaavalla pelaajalla ole mitään muuta tarkoitusta kuin lanata vastustaja. Näissä tilanteissa tulee myös loukkaantumisia. Valitettavasti meillä on lajissa näitä, jotka tarjoavat näistä tilanteista pikkukakkosia. Päivän selvä ulosajo!! PR 3 ja dumarit kirjoittamaan raporttia.
Alasarja tuomari
09/12/2014
Näköjään jakaa mielipiteittä aika laidasta laitaan. Omasta näkökulmasta ei kyllä millään täytä ulosajon piirteitä, ehkä 2min olisi oikein (ja 5min ei olisi suuri oikeusmurha).
STG
10/12/2014
Varmaa on vain se, että jäähy jäi viheltämättä. Tuomarit olivat molemmat siinä linjassa, josta sinisen tekemä liike näytti kaikkein viattomimmalta.
Referee
11/12/2014
Estäminen? Kaverillahan oli pallo kun kontakti tapahtui eli estäminen se ei ainakaan salibandysääntöjen mukaan ollut. Työntäminen tai kova peli 2min oikea tuomio ehkä jopa 5 min jos tuomari olisi katsonut juuri oikeassa kulmassa ja sekunnin sadasosalla tilanetta. Vaikea näitä on erottaa kentällä...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.