Australia pelaajat tuulettivat maalejaan antaumuksella kisojen avausottelussa Venäjää vastaan. Kuva: IFF

Australian pelaajat tuulettivat maalejaan antaumuksella kisojen avausottelussa Venäjää vastaan. Kuva: IFF

Göteborgissa pelattavat salibandyn MM-kisat käynnistyivät lauantaina Australia–Venäjä-ottelulla. Kisat saivat heti yllättävän alun, kun selkeänä altavastaajana peliin lähtenyt Australia voitti kamppailun lukemin 11–9. Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin myös erikoinen oma maali.

Avauserä kulki Venäjän hallitessa hieman kenttätapahtumia, mutta ennakkoluulottomasti taistellut Australia ei päästänyt vastustajaansa karkumatkalle. Erän loppupuolella asetelmat kuitenkin kääntyivät ja Australia siirtyi johtoon Jeremy Monctonin maalilla.

Ensimmäisen 20-minuuttisen tyylikkäin suoritus oli Venäjän Alexander Taldonovin tekemä ilmaveivimaali aivan erän lopussa.

Australia paransi peliään koko ajan ottelun edetessä ja lisäsi johtoaan toisessa erässä. Venäläisten kannalta sysimusta hetki sattui puolustaja Dmitry Polyakoville, joka poikittaissyöttöä yrittäessään laukoikin pallon joukkueen maalivahdin kautta omaan maaliin.

Venäjä yritti vielä nousta taistelemaan ottelun voitosta kolmannessa erässä, mutta Australian hyvä viimeistely ja maalivahtipelaaminen riittivät tuomaan yllätysvoiton avauspelistä.

Alla olevasta videosta näet Venäjän puolustajan tekemän oman maalin.

Linkit: Ottelun tilastot