Suomi jatkoi voitokkaita otteita – Latvia kaatui selkein lukemin

Jani Kukkolan johtama Suomen ykkösviisikko sai Latviaa vastaan maalihanat auki. Kuva: IFF

Jani Kukkolan johtama Suomen ykkösviisikko oli tehokkaana Latviaa vastaan. Kuva: IFF

Suomi jatkoi voittojen tiellä salibandyn MM-kisojen sunnuntain ottelussa kaatamalla Latvian maalein 7–1 (3-0,1-0,3-1).

Voitto varmisti sen, että Suomi nähdään lähes varmasti turnauksen puolivälierissä, vaikka alkusarjasta on jäljellä vielä tiistain ottelu Ruotsia vastaan.

Suomi tuli otteluun varsin hyvällä asenteella ja latoi ensimmäisessä erässä kolmen maalin johdon. Toisessa erässä ote kuitenkin hiukan herpaantui ja Latvia pääsi peliin mukaan. Latvialaisten vastahyökkäykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.

Suomi iski kolmannen erän alkuun pari salamamaalia, jotka naulasivat Latvian arkun säppiin. Voitosta huolimatta Suomi oli tänään huolimaton eritoten pallollisessa pelissä.

Suomen ykkösvitja palasi tänään omalle tasolleen ja ketju Lauri Kapanen-Jani Kukkola-Mika Moilanen pelasi tasapainoisen ottelun ja iski kolme maalia. Tutkapari Rickie Hyvärinen ja Eemeli Salin jatkoivat hyviä otteita. Hyvärinen nakutti tehot 1+2 ja Salin 1+1.

Latvialaiset fanijoukot pitivät tunnelmaa yllä ottelun alusta loppuun saakka. Kannustus ei laantunut missään vaiheessa, vaikka oma joukkue olikin ottelussa niin sanotusti ottavana osapuolena.

Suomi: Rickie Hyvärinen 1+2, Lauri Kapanen 2+0, Eemeli Salin 1+1, Jani Kukkola 0+2
Latvia: Artis Savins 1+0

Ottelutilasto

Pääkallotodistus: Pääkallotodistus: Ykkösvitja nousi omalle tasolleen – ei viiden kallon miehiä

Haastattelu: Pienestä jännästä eroon päässyt Janne Lamminen: ”Raikkaampi ilme kuin eilen”

Haastattelu: Päävalmentaja Petri Kettunen: ”Tärkeintä tässä vaiheessa, että kaikki ovat päässeet pelaamaan”

Analyysi: Pääkalloanalyysi: Suomen killerikuusiminuuttinen kaatoi Latvian