Ulkomaat

Winterthur Hautaniemen reppuselässä – kaksi joukkuetta yllättänyt Sveitsissä

03.12.
2014
2 Kommenttia
10
Ulkomaat
Mikko Hautaniemi kantaa oman joukkueensa lisäksi välillä vastustajia "repparissa." Arkistokuva: Unihockey.ch

Mikko Hautaniemi kantaa oman joukkueensa lisäksi välillä vastustajia ”repparissa.” Arkistokuva: Unihockey.ch

Sveitsin salibandyliiga NLA siirtyy 11 pelatun kierroksen jälkeen MM-kisatauolle. Sarjataulukko näyttää kellomaassa varsin mielenkiintoiselta ja syksyn aikana liigapeleissä on nähty kaksi joukkuetta, jotka ovat onnistuneet yllättämään oikein kunnolla.

Pääkallo.fi:n Sveitsin pääsarjan ennakossa kärkisijoille ounasteltiin Zürichiä, Köniziä ja Wiler-Ersigeniä ja taulukon pohjalle oletettiin juuttuvan sarjanousija UHC Thunin.

NLA ei ole poikennut aiempina vuosina hirveästi ennakkokäsityksistä ja yllätyksellisyys on näkynyt vain hyvin pienessä mittakaavassa. Tämänkin syksyn aikana mestarikandidaatit ovat osoittaneet, miksi heidät on niiksi luokiteltu. Könizin tasainen rosteri on nostanut joukkueen taulukon piikkiin ja tasapisteissä on supertähti Kim Nilssonin ja Nico Scalvinonin pisteiden säestämänä Zürich. Myös taulukon neljäntenä, neljä pistettä kärkikaksikkoa perässä tulevan Wiler-Ersigenin voidaan sanoa pelanneen oletetusti, sillä heillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin kärkiduolla.

Yllättävää sen sijaan on viimeisestä play-off-paikasta viime vuodet taistelleen UHC Grünenmattin lennokas syksy. Grünenmatt on tällä hetkellä sarjassa kolmantena. Joukkueen rosterista Simon Flühmann on yltänyt huikeaan vireeseen ja on pistepörssissä sijalla kaksi tehoin 10+22. Häntä ovat säestäneet oivaksi hankinnaksi osoittautunut ruotsalainen Victor Ferraresi (pistepörssin 5. tehoin 11+16) sekä Yannick Glauser (14., 15+4). Joukkueessa pelaa myös suomalainen Markus Lajunen.

Loput play-off-paikat eivät sisällä yllätyksiä. Huomion arvoista on umpisurkean alkukauden pelanneen HC Rychenberg Winterthurin oletettu nousu kahdeksanneksi, trion Tigers Langnau, Alligator Malans, Chur Unihockey, taakse. Joukkuetta on kantanut reppuselässään, kuten olettaa sopii,suomalaishyökkääjä Mikko Hautaniemi yhdessä ruotsalaisen Jens Frejdin kanssa.

Seuraava yllättäjä löytyykin neljän häntäpään joukkueen seasta. Matti Tauraman edustama UHC Thun on kiilannut kolmikon UHC Uster, Kloten-Bülach Jets, ja Waldkirch-St. Gallen ohi yhdeksänneksi ja on vain kolmen pisteen päässä viimeisestä play-off –paikasta. Hännänhuipuksi ounasteltu Thun on ollut yllättävän hyvä kokonaisvaltaisesti ja ylittänyt monet odotukset. Play-off –paikkaan edellyttävällä sijalla keikkuminen olisi nimittäin todellinen jymypaukku.

Pisteiden valossa suomalaisista tasaista työtä ovat tehneet Hautaniemen lisäksi pörssin sijalla 15 keikkuva Chur-sentteri Riku Kekkonen (10+9), sijaa 22 pitävä Tigers Langnaun Joonas Pylsy (10+6) sekä MM-kisoissakin Suomea edustava, piste per peli –tahdissa edennyt Churin Kari Koskelainen (6+5).

Sveitsin liigan sarjataulukon näet tästä. Pistepörssiä sen sijaan pääset tutkailemaan tästä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Kukko
03/12/2014
Olisihan ne Hautaniemenkin pisteet voinut suoraan kertoa jutussa.
Jiik
03/12/2014
No joo :D Piti pari kertaa lukea läpi että missä ne pisteet nyt on sitten.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.