Maajoukkueet

Yle: MM-finaalin todennäköinen tuomaripari tylysti hyllylle – syynä tämä haastattelu

13.12.
2014
0 Kommenttia
0
Maajoukkueet
MM-finaalin tuomaripari päätetään lauantai-iltana. Kuva: IFF

MM-finaalin tuomaripari päätetään lauantai-iltana. Kuva: IFF

Salibandyn MM-kisojen kulisseissa kuohuu – ja kovaa. Yle Urheilun mukaan sveitsiläinen tuomaripari Thomas Baumgartner–Thomas Kläsi on hyllytetty.

Asiasta tekee harvinaisen mielenkiintoisen se, että kyseinen pari olisi ollut todennäköinen tuomaripari Suomen ja Ruotsin väliseen MM-finaaliin. Jos siis ennakkosuosikki Ruotsi onnistuu voittamaan omassa välierässään Sveitsin.

Baumgartnerin ja Kläsin hyllyttämistä kommentoi Ylelle IFF:n suomalainen pääsihteeri John Liljelund. Syy hyllytykseen on sveitsiläisparin antama haastattelu maan salibandymedialle. Haastattelussa ottelun erotuomaripari kommentoi viheltämäänsä Suomen ja Ruotsin välistä alkusarjakamppailua ja jopa sen yksittäisiä tilanteita.

– Jos lähden suomenruotsalaisena savolaisena asiaa spekuloimaan, niin sanoisin, että sillä (haastattelulla) saattaa olla merkitystä. Meidän sääntöjen mukaan erotuomarit eivät saa antaa kommentteja viheltämistään otteluista, Liljelund kommentoi.

Linkit:
Yle: MM-salibandyssä kohu: Sveitsiläinen tuomaripari hyllytettiin
Unihockey.ch: Kläsin ja Baumgartnerin haastattelu

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.