Juniorit

Classicin nuoret onnistuneet tilkitsemään puolustuksen – ”Vielä on paljon tekemistä keväälle”

12.01.
2015
0 Kommenttia
11
Juniorit
Simo Ruuskasen (ensimmäinen oik.) luotsaama Classic hävisi syksyn aikana vain kolmesti. Kuva: Esa Takalo.

Simo Ruuskasen (ensimmäinen oik.) luotsaama Classic hävisi syksyn aikana vain kolmesti. Kuva: Esa Takalo.

A-nuorten SM-sarjan tämän kauden varmin suorittaja on ollut tamperelainen Classic. 13 pelin jälkeen kasassa on 10 voittoa ja vain kolme häviötä. Joukkueen päävalmentaja Simo Ruuskanen on syystäkin tyytyväinen.

Lappeenrannassa pitkän uran salibandyvalmentajana tehnyt Ruuskanen siirtyi täksi kaudeksi Tampereelle. Hän on Classicin A-nuorten lisäksi mukana myös C-junioreiden valmennuksessa. Muutos viime kauden ASM-joukkueessa on näkynyt myös pelaajistossa.

– Hieman yli puolen välin on nyt menty runkosarjassa, ja kieltämättä hyvillä mielin ollaan. Paljon on tietysti vielä hommia tehtävänä, mutta perussysteemi on hyvin hallussa siihen nähden, että joukkueeseen tuli muutoksia viime kaudesta, Simo Ruuskanen taustoittaa Pääkallo.fi:lle.

– Aina kun ikäluokat vanhenevat, niin se näkyy jollain tavalla joukkueissa. Classicissa on arviolta viidestä seitsemään kaveria vaihtunut viime kaudesta. Mutta se on normaalia, ja taustalta tulee nuorempia uusia pelaajia, Ruuskanen muistuttaa.

Päävalmentajan mukaan tie miesten edustuksen ja A-nuorten välillä toimii tamperelaisseurassa.
Erityisesti vähän peliaikaa liigajoukkueessa saaville on tarjolla vastuuta A-nuorissa, vaikka pelit olisivat samana viikonloppuna.

– Meillä toimii tosi hyvin yhteistyö edustuksen kanssa. Käytännössä joka pelissä meillä on ainakin pari kaveria liigaringistä. Mielestäni se on hyvä asia, että vähemmän peliaikaa liigassa saavat pääsevät pelaamaan täällä, ettei homma mene pelkäksi tupin pureskeluksi penkin päässä.

Classicin maaliero nuorten SM-sarjassa on vakuuttava: 111 tehtyä maalia ja vain 58 päästettyä. Syyt löytyvät parantuneesta puolustuspelaamisesta.

– Kurinalaiseen puolustuspeliin on pyritty tälle kaudelle, ja niin puolustus- kuin maalivahtipelaaminen on onnistunut. Meillä taitaa olla vähiten päästettyjä maaleja sarjassa, ja se on iso tekijä menestyksessä.

Ruuskasen puheesta kuitenkin kuulee, ettei takki ole vielä tyhjä syksyn jälkeen. Parannettavaa on, ja nuorten SM-sarja tasoittuu kevään aikana.

– Pallollista peliä olemme alkaneet käydä läpi enemmän marraskuusta lähtien, ja siinä on vielä paljon tekemistä keväälle. Nuorten SM-sarjaa leimaa niin vahvasti miesten liiga, että on täysi kysymysmerkki, mikä joukkue menestyy. Perinteisesti hyvät junioriorganisaatiot ovat kuitenkin varmasti korkealla kauden päätteeksi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.