Erä kiri tasoihin ajassa 59.53 – SPV vei voiton jatkoajalla

SPV tuuletti voiton ratkettua. Kuva: Jari Turunen

SPV ja Tapanilan Erä kohtasivat perjantain Salibandyliigan ainoassa kamppailussa. Vierasjoukkue SPV vei lopulta voiton nimiinsä lukemin 4-5 ja.(0-1,0-0,4-3,0-1). Voittomaalin iski Ville Kuusela ajassa 62.34.

Ottelu oli pitkään vähämaalinen ja SPV johti ottelua lukemin 0-1 kahden erän jälkeen. Kolmannessa erässä maaleja rupesi kuitenkin syntymään ja SPV johti ottelua 2-4 kaksi minuuttia ennen loppua. Erä sai kuitenkin kirivaihteen päälle ja iski vielä kahdesti. Tuomas Iiskolan tasoitus syntyi ajassa 59.53 ilman maalivahtia. SPV nappasi kuitenkin täydet kaksi pistettä jatkoaikamaalinsa myötä.

SPV:n tehokkaimpina häärivät 1+1 tehtailleet Kuusela ja Mikko Kohonen. Sami Koski syötti kaksi maalia. Erän loppukirin arkkitehteina häärivät 1+2 tehoillut Jere Oksanen sekä kaksi maalia viimeistellyt Iiskola. Vantaan Energia Areenalla pelatussa ottelussa oli kaikkiaan 1112 katsojaa.

Voiton myötä SPV varmisti asemaansa sarjan kolmantena. Erä jatkaa sijalla 10.

Jari Turusen ottelukuvat

6 comments

1. SPV:llä on edelleen tuskaista, vaikka voitto irtosikin. Tässä on nyt kahden kuukauden jakso (9.11. – 9.1.), jonka aikana SPV on hävinnyt yli puolet peleistään. Milloin viimeksi näin? SPV näyttäisi olevan aika selkeä sarjanelonen juuri nyt, sillä kaikilta muilta top-4 joukkueilta (Happee, SSV, Koovee) on tullut tukkaan tämän parin kuukauden jakson aikana.

Tämän voiton myötä SPV on juuri nyt sarjan paras vierasjoukkue, yli pisteen per peli keränneiden osalta tilanne näyttää tältä:
    SPV 10. 8-0-2=16P 80TM – 55PM =25ME 1,60PPO
    SSV 7. 5-1-1=11P 46TM – 28PM =18ME 1,57PPO
    Happee 7. 4-1-2=9P 46TM – 40PM =6ME 1,29PPO
    NST 8. 5-0-3=10P 43TM – 52PM =-9ME 1,25PPO
    Classic 7. 4-0-3=8P 41TM – 36PM =5ME 1,14PPO

SPV:llä on tässä kuussa jäljellä kaksi vaikeaa peliä, eli 11.1. Happee, joka haki pisteet Seinäjoelta 28.12. ja Oilers 31.1. Kotona on sitten kolme ottelua, joiden pitäisi olla helppoja, eli TPS 10.1., Josba 17.1. ja Indians 18.1. Yhteenlaskettu vierassaldo näillä kolmella on 3-0-18 91-154, eli SPV saa oikeasti munata, jotta kuutta pistettä noista ei tulisi.

—————————————————-

Erällä on jännä taktiikka tehdä maaleja vain kolmannessa erässä. Oilersia vastaan ihan sama homma, mistään ei sisälle alussa, sitten lopussa paljon maaleja, melkein tarpeeksi hyvä nousu ja lopulta kuitenkin käteen tasan nolla pistettä.

Erän kahden edellisen pelin maalit ovat jakaantuneet näin: 1. erä 1 maali, 2. erä 0 maalia, 3. erä 8 maalia, jatkoaika 0 maalia.

Kotiyleisöä täytyy kehua, ottelut pelataan naapurikunnassa, turpaan tulee jatkuvasti ja väkeä paikalla yli 900, jopa yli tuhat. Erikoista tuossa on se, että edellisen kerran alle tonnin on jääty paikalliskamppailussa SSV:tä vastaan ja edellinen alle 900 katsojaa oli 587 äärettömän tärkeässä ottelussa NST:tä vastaan.

Erä on juuri nyt toiseksi huonoin kotijoukkue, tilanne alle pisteen per peli keränneiden osalta näyttää tältä:
    NokianKrP 9. 4-0-5=8P 64TM – 62PM =2ME 0,89PPO
    SalBa 8. 3-1-4=7P 34TM – 43PM =-9ME 0,88PPO
    TPS 7. 2-2-3=6P 27TM – 31PM =-4ME 0,86PPO
    NST 5. 1-1-3=3P 26TM – 40PM =-14ME 0,60PPO
    Erä 7. 2-0-5=4P 32TM – 44PM =-12ME 0,57PPO
    Josba 8. 2-0-6=4P 38TM – 60PM =-22ME 0,50PPO

10. sijalla olevalla Erällä alkaa nyt ratkaisevan tärkeä loppukuu, jossa vastaan tulee pelkästään sarjataulukossa lähellä olevia joukkueita: 10.1. OLS (sijalla 6), 12.1. @NST (sijalla 8), 14.1. @Indians (sijalla 12), 21.1. TPS (sijalla 11), 26.1. @Nokia (sijalla 9) ja 28.1. Classic (sijalla 5). Ei siis yhtään top-4 tai bottom-2 joukkuetta.

2. Lisätään vielä Erään liittyen se, että missä ovat heidän pistemiehet? Siellä on nyt 15 peliä pelattu ja tasan kaksi pelaajaa (Kapanen, Iiskola) ovat saaneet 10 pistettä kasaan. Vertailun vuoksi 13 maalia vähemmän tehneellä TPS:llä on neljä 10 pisteen miestä ja illan vastustaja SPV:llä heitä on kahdeksan.

3. Junnut esim Nuutinen ei enää pääse niin helpolla, kun jengit osaa ottaa vahvuudet pois? Mutta potentiaali näissä jätkissä on, mutta oppirahat pitää maksaa isojen poikien liigassa… Kiire tulee erällä plaijareihinkin, mutta kyll mä uskon vielä että sinne itsensä kampeevat.

4. Näyttäisi vähän siltä, että Erän pelaajista aika moni on samassa tilanteessa kuin Indiansin koko joukkue, eli nyt maksetaan niitä oppirahoja. En ihmettele yhtään, vaikka ensi kaudella olisi sitten OLS:n vuoro. Jotenkin tuntuu siltä, että se toinen kausi on monesti se kaikkein hankalin, ensimmäisellä voi iskeä puskista ja kolmannella alkaa sitten helpottamaan jostain syystä muuten.

Mutta kyllä minullakin sellainen usko on, että Erä menee playoffeihin.

5. Paikanpäällä näytti siltä että kaksi erää edettiin käsijarru päällä. Viimeisessä erässä alettiin pelata. Erän miehistössä jonkinlainen lukko tai pelkotila päällä. Valmentajat seisovat kuin zombiet, Korsmannia lukuunottamatta ja tuntuu että sormi menee suuhun ja ei keksitä miten saataisiin hymyä ja peli-iloa esiin. Jotain täytyy Erän joukkueen korvienvälissä tapahtua, että plaoffsein päästään. SPV noudatti hyvin taktiikkaa ja otti Erän vahvuudet pois.

6. Iiskola ja Fagerholm taitaa olla pahimmat alisuorittajat, ainakin +- tilasto on poikien kannalta todella murheellista -14 ja -18. Tom Strömsten kyntää myös -10, mikä ei voi olla millään tasolla ok kyseisen tasoiselta pelurilta! Aro ainut jo selkeesti tossa tilastossa onnistunut, Kapasen +6 varmaan ok tasoa? Toki plussa ja miinukset ei kaikkea kerro, mutta jotain suuntaa antaa…