Liigat

Erän Tuomas Iiskola vaisusta alkukaudesta: ”Eiköhän se ole joku henkinen lukko”

26.01.
2015
0 Kommenttia
3
Liigat
Tuomas Iiskola osui kahdesti Nokian KrP:n verkkoon. Kuva: Topi Naskali

Tuomas Iiskola osui kahdesti Nokian KrP:n verkkoon. Kuva: Topi Naskali

Tapanilan Erä nappasi tärkeän 4-7-vierasvoiton Nokian KrP:ta vastaan maanantain ainoassa Salibandyliigan ottelussa. Erä vahvisti voitollaan kahdeksatta sijaansa ja paikka pudotuspeleissä näyttää nyt varmemmalta, kuin syyskausi antoi olettaa.

Ottelun kannalta ratkaisevaksi nousi kolmannen erän alku, jolloin Erä iski kaksi maalia.

– Omasta mielestäni oli aika hidastempoinen peli. Siinä oli ikään kuin sellaiset hyökkäysvuorot molemmilla. Vähän kyttäilyä ensimmäiset 40 minuuttia. Sitten saatiin ne pari nopeaa maalia kolmannen erän alkuun ja se antoi hiukan uutta virtaa ottelulle, kertoi kaksi maalia laukonut Tuomas Iiskola Pääkallo.fi:lle ottelun jälkeen.

Erän syyskausi oli nihkeä. Muutamien avainpelaajien puuttuminen näkyi, mutta myös peli-ilme oli pääosin erikoisen vaisu. Vuonna 2015 Erä on kerännyt kahdeksan pistettä kuudesta ottelusta. Iiskola sanoi virallisessa lehdistötilaisuudessa, että vaikka pisteitä on tullut, niin peli ei ole vieläkään kulkenut.

– Eiköhän se ole joku henkinen lukko, mikä siinä on. Sen kun saisi auki, kommentoi Iiskola mikä joukkueen pelaamisessa mättää.

Pelillisesti kyse on Iiskolan mukaan eritoten huolimattomuudesta.

– Kentällä tulee paljon tyhmiä virheitä. Niitä kun saisi karsittua pois, niin peli olisi paljon parempaa, linjasi Iiskola

Erän loppuohjelma on kohtalaisen haastava. Pudotuspelipaikka varmistunee kuitenkin jos joukkue hoitelee sarjataulukossa alempana olevat Josban ja SalBan. Iiskola ei halunnut korostaa yksittäisten vastustajien merkitystä.

– No käytännössä nuo kaikki loput joukkueet on voitettavissa. Kyllä sieltä nyt tarvittavat pisteet saadaan. Näin minä ainakin uskon, päätti Iiskola.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.