Hätönen sammutti otsalamput – ”Hieno tapahtuma!”

LaSB haki perjantai-iltana sarjapisteet Mynämäeltä. Kuva: Jarmo Jokila

LaSB haki perjantai-iltana isot sarjapisteet Mynämäeltä. Kuva: Jarmo Jokila

Divarin kärkipäässä taistelevan Lammin Salibandyn toisen erän tehohetki riitti lopulta voittoon Mynämäellä SBS Wirmon vieraana perjantai-iltana. Tasainen ja erittäin fyysinen vääntö päättyi sarjakakkoselle lopulta 1-4 (0-0, 0-3, 1-1).

LaSB kuroi voitollaan pari paunaa kiinni sarjakärki Steelersiä. Wirmo jatkaa edelleen sarjan yhdeksäntenä ja matkaa pudotuspeliviivaan on kaksi pistettä. Lammin seuraava peli on lauantaina M-Teamia vastaan. Wirmo kohtaa sunnuntaina PSS:n.

Ottelun ratkaisu:
Pelin ensimmäinen maali lähti LaSBin Marko Vähätalon lavasta ajassa 31.42. Sen jälkeen Wirmon maaliverkko pöllysi reilussa kahdessa minuutissa vielä kahdesti: ensin osui Juuso Mutikainen ja heti perään Heikki Hätönen.

SBS Wirmon valmentaja Petri Seppinen käski joukkueensa aikalisälle ja Puimurien peliin tulikin synkän hetken jälkeen uutta puhtia. Kavennuksen se sai kuitenkin vasta päätöserän puolivälissä, kun Hannes Kari rikkoi maagisesti torjuneen Kaapo Kettusen nollan. Lähemmäs Wirmo ei yli 400-päisen yleisön kovasta kannustuksesta huolimatta päässyt ja 38 sekuntia ennen loppusummeria Roope Kainulainen vispasi pallon omasta päädystä alivoimalla tyhjiin. Ottelun ykkösmies Kettunen sai syöttöpisteen 1-4-osumaan.

Ottelun hahmot:
Kaapo Kettunen oli maalissaan erinomainen ja vei uskon Wirmon pelaajilta varsinkin kolmoserän rumputulessa. Erinomaisesti pelasivat myös Kainulaisen veljekset Rasmus ja Roope. Yleisön erikoishuomion alla esiintynyt Heikki Hätönen oli rautaa varsinkin puolustussuuntaan ja ehti mies iskeä siinä sivussa omilleen tärkeän kolmannen maalinkin.

Wirmon parhaimmistoa olivat yritteliäs hyökkääjä Antti Vuorinen ja maalivahti Aleksi Vainio.

Erikoista:
Heikki Hätösen puolihuolimaton, viime kesän harjoituspelissä huikkaama lausunto oli jäänyt elämään Wirmo-leiriin. Tuolloin Hätönen huuteli Wirmon pelaajille voiton jälkeen ”Kaksinumeroiset puolivaloilla!” Tuohon Wirmo tarttui ja peliin pääsi ilmaiseksi otsalamppu päässä. Halli oli tupaten täynnä ja alkuseremonioissa pimeän HaNi-hallin katsomossa vilkkui kymmeniä lamppuja.

– Hieno tapahtuma! Ihan sama millä keinoilla hallit täyttyvät, kunhan ne täyttyvät, Hätönen kommentoi pelin jälkeen.