Divarit

Hätönen sammutti otsalamput – ”Hieno tapahtuma!”

17.01.
2015
2 Kommenttia
10
Divarit
LaSB haki perjantai-iltana sarjapisteet Mynämäeltä. Kuva: Jarmo Jokila

LaSB haki perjantai-iltana isot sarjapisteet Mynämäeltä. Kuva: Jarmo Jokila

Divarin kärkipäässä taistelevan Lammin Salibandyn toisen erän tehohetki riitti lopulta voittoon Mynämäellä SBS Wirmon vieraana perjantai-iltana. Tasainen ja erittäin fyysinen vääntö päättyi sarjakakkoselle lopulta 1-4 (0-0, 0-3, 1-1).

LaSB kuroi voitollaan pari paunaa kiinni sarjakärki Steelersiä. Wirmo jatkaa edelleen sarjan yhdeksäntenä ja matkaa pudotuspeliviivaan on kaksi pistettä. Lammin seuraava peli on lauantaina M-Teamia vastaan. Wirmo kohtaa sunnuntaina PSS:n.

Ottelun ratkaisu:
Pelin ensimmäinen maali lähti LaSBin Marko Vähätalon lavasta ajassa 31.42. Sen jälkeen Wirmon maaliverkko pöllysi reilussa kahdessa minuutissa vielä kahdesti: ensin osui Juuso Mutikainen ja heti perään Heikki Hätönen.

SBS Wirmon valmentaja Petri Seppinen käski joukkueensa aikalisälle ja Puimurien peliin tulikin synkän hetken jälkeen uutta puhtia. Kavennuksen se sai kuitenkin vasta päätöserän puolivälissä, kun Hannes Kari rikkoi maagisesti torjuneen Kaapo Kettusen nollan. Lähemmäs Wirmo ei yli 400-päisen yleisön kovasta kannustuksesta huolimatta päässyt ja 38 sekuntia ennen loppusummeria Roope Kainulainen vispasi pallon omasta päädystä alivoimalla tyhjiin. Ottelun ykkösmies Kettunen sai syöttöpisteen 1-4-osumaan.

Ottelun hahmot:
Kaapo Kettunen oli maalissaan erinomainen ja vei uskon Wirmon pelaajilta varsinkin kolmoserän rumputulessa. Erinomaisesti pelasivat myös Kainulaisen veljekset Rasmus ja Roope. Yleisön erikoishuomion alla esiintynyt Heikki Hätönen oli rautaa varsinkin puolustussuuntaan ja ehti mies iskeä siinä sivussa omilleen tärkeän kolmannen maalinkin.

Wirmon parhaimmistoa olivat yritteliäs hyökkääjä Antti Vuorinen ja maalivahti Aleksi Vainio.

Erikoista:
Heikki Hätösen puolihuolimaton, viime kesän harjoituspelissä huikkaama lausunto oli jäänyt elämään Wirmo-leiriin. Tuolloin Hätönen huuteli Wirmon pelaajille voiton jälkeen ”Kaksinumeroiset puolivaloilla!” Tuohon Wirmo tarttui ja peliin pääsi ilmaiseksi otsalamppu päässä. Halli oli tupaten täynnä ja alkuseremonioissa pimeän HaNi-hallin katsomossa vilkkui kymmeniä lamppuja.

– Hieno tapahtuma! Ihan sama millä keinoilla hallit täyttyvät, kunhan ne täyttyvät, Hätönen kommentoi pelin jälkeen.

Kommentit:
– Ei mitenkään huono peli meiltä, mutta vastustaja oli erinomainen. Kolmannessa erässä saimme lisää rohkeutta pallolliseen pelaamiseen, mutta ei vaan osuttu, sanoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.
– Tiedettiin, mikä täällä odottaa. Wirmo on työteliäs ryhmä ja sitä vastaan on vaikea pelata. Saimme nopeita kääntöjä ja loimme paljon paikkoja. Toisessa syntyivät tarvittavat maalit ja kolmannessa sitten taistelimme Kettusen Kaapon johdolla kelloa vastaan, totesi Lammin koutsi Jussi Sihvonen.
– Olimme pari erää ihan lapasia. Lammi oli ylivoimaisesti veemäisin joukkue, jota vastaan olemme pelanneet. Inhottavan hyvä vastustaja, kommentoi Wirmon hyökkääjä Mikael Santanen.
– Avausmaali merkkasi paljon. Kolmannessa puolustettiin niin kuin pitikin, siinä Wirmo sai otetta. Onneksi Kaapo oli hyvä. Hyvä meininki, niin kuin pikkukylien peleissä yleensä on, Heikki Hätönen lausahti.

Tilastohuomiot:
SBS Wirmo: Hannes Kari 1+0. Aleksi Vainio 23 torjuntaa.
LaSB: Roope Kainulainen 1+1, Heikki Hätönen 1+0, Marko Vähätalo 1+0, Juuso Mutikainen 1+0. Kaapo Kettunen 25 torjuntaa, 0+1.
Yleisöä: 421

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Lock Ness
17/01/2015
Lammi pelaa Divarin finaalissa. Joko se tai M-Team nousee. LaSB on mennyt todella paljon vuodessa eteenpäin. Huono ei ollut Wirmokaan, mutta kyllä parempi voitti.

Tapahtuma oli jees! Wirmon kun olisi tehnyt vielä toisen perään ni ties mitä olisi tapahtunut kolmannessa erässä.
juippi
17/01/2015
Täydet pisteet Wirmoon tausta ryhmille. Hieno oivallus otsalamppu tempaus. Tällaisia lisää vaan. Mutta on se Lasb kova nippu. Taitaa pisteitä olla jo enemmän kasassa kuin koko viime kaudella.
Mielenkiiinnosta odottelee jo kevään pelejä. Tuoko Lasb pelit Lahteen vai mitä tekee?? Mitä saa nuorten MM kisoissa divari pojat Lastikka, Kainulainen ja Pentikäinen aikaan?? Ja mitkä on kyseisten herrojen seuraava siirto säbä uralla?.. taitaa olla pojilla kysyntää isoihin valta seuroihin ja mikä on oikea liike?... kuka tietää mitä kevät tuo tullessa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.