Liigat

SSV:n Juho Järvinen Cup-finaalin sankari – hattutemppu ja jatkoaikamaali

25.01.
2015
12 Kommenttia
5
SSV:n Juho Järvinen ratkaisi Cup-finaalin ajassa 62.56. Kuva: Juhani Järvenpää

SSV:n Juho Järvinen ratkaisi Cup-finaalin ajassa 62.56. Kuva: Juhani Järvenpää

SSV Helsingistä on kahdeksannen kerran salibandyn cupmestari. SSV voitti tämän kauden Suomen Cupin kaatamalla Helsingin jäähallissa pelatussa finaalissa Tampereen Classicin 7–6. Sankariksi nousi Juho Järvinen, joka ensin tasoitti pelin SSV:n pelatessa ilman maalivahtia ja päätti pelin jatkoajalla kellon näyttäessä 62.56.

Classic hallitsi cupfinaalin ensimmäistä puolikasta karaten jo 4-1-johtoon, mutta herättyään myös SSV alkoi onnistua maalinteossa ja nousi toiseen taukoon mentäessä jo maalin päähän. Vielä kahdeksan minuuttia ennen loppua Tommi Ahola laukoi Classicin 6-4-johtoon, vaan aivan voittoon saakka se ei tänään riittänyt. Ratkaisuhetkillä kokeneimpia pelaajiaan kuormittanut SSV kasvatti painetta minuutti minuutilta ja ehti ennen rinnalle nousuaan kolistella sekä tolppaa että yläputkea ja hukata Miko Kailialan rangaistuslaukauksen.

Mikael Järvi kiskaisi Pasi Laitilan tarjoilemasta vapaalyönnistä SSV:n 5-6-kavennuksen, ja viimeisen minuutin alkaessa Juho Järvinen nosti maalin edestä tasoituksen SSV:n pelatessa kuudella viittä vastaan. Viidennen ja kuudennen maalin tekijät nousivat esiin myös jatkoajalla: Mikael Järvi syötti pallon sektoriin, ja puolustajan nojailusta välittämättä Juho Järvinen jatkoi pallon yhdellä kosketuksella takatolpan kautta ohi hyvin pelanneen Classic-vahti Lassi Torisevan.

– Juho Järvisellä on tapana sanoa pojille, että älkää maitoilko vaan antakaa vain tulla niitä palloja ilmassa, SSV:n valmentaja Mika Ahonen kertoi ratkaisuaseestaan pelin päätyttyä.

– Neuvoin pelaajia pelaamaan palloa maalin eteen, ja se on normaalia Juhoa, että sieltä syntyy.

Ahonen näki ottelun olleen selkeän kaksijakoinen.

– Ensimmäiset 30 minuuttia oltiin vielä telineissä. Oltiin liian varovaisia pallossa, ei pelattu sitä tarpeeksi nopeasti eteenpäin eikä tarjottu syöttösuuntia. Toisen erän puolivälin jälkeen alkoi paikoista syntyä maaleja, ja nähtiin huomattava tasonnosto vanhemmilta pelaajilta kun tajuttiin, että nyt pitää alkaa pelata.

Ahonen näki voitolla merkitystä myös koko loppukautta ajatellen.

– Pitkään aikaan ei ole voitettu mitään, ja tämä antaa uskoa joukkueelle jatkoon. Nuoretkin pelaajat änkevät, että pystymme kyllä pärjäämään kunhan jaksamme tehdä töitä.

Classicin luotsi Jarkko Rantala analysoi tappiota rauhallisesti.

– Pelinä tämä oli toisinto viime vuodesta, silloin vain kävivät pomput meille paremmin. Tänään SSV muutti omaa peliään, mihin emme itse pystyneet vastaamaan. Viisikon tiiveys hajosi, ja oman maalin eteen jäi tilaa. Mutta tähytyy kunnioittaa tulosta, ja aloitimme jo valmistautumisen ensi keskiviikon liigakierrokseen.

Lue lisää Suomen Cupin finaaleista:
Classic-kippari Jussi Piha: ”Painotettiin, että keskustaan ei saisi jäädä tilaa”
Kuva: Kurre Westerlund tempaisi asuvalinnallaan salibandyn Cup-finaalissa
Classic vei naisten Suomen cupin – Pöllänen taiteili hattutempun
Pelastiko Cup-voitto työpaikkasi, Vellu Koivunen?
Jättipettynyt My Kippilä: ”En tiedä miksi oltiin niin huonoja”
Classicin nuori tähti flunssan kourista cup-finaalin sankariksi – ”Torstaina olin vielä sänkykunnossa”
”Oot sä kova äijä, Mikke Järvi!”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Hävettääää
25/01/2015
Rakas Yle, urkkaruudussa lupasitte näyttää mitali, ym. pelinjälkeisiä.
Älkää nyt herran jumala näyttäkö sitä KURREE! #myötähäpeä#lajiaeteenpäin
Säbänderus
25/01/2015
Olipa typerää peluutusta Clasulla!
Peluuttaa nyt Savolaista ratkaisuminuuteilla.
Sen tiesi / näki mitä siitä tuli...

Amu painotti jatkoajalla asennetta, Rantala piirsi grafiikkaa. Jatkoajalla! Kun vain asenne ratkaisee.
Nähdäänkö Kurre
25/01/2015
tällä kertaa pandaksi pukeutuneena? Ihanaa SSV ihanaa!
Stadi
25/01/2015
Ansaittu voitto ja hatunnosto, ei joukkueelta odotettu paljon kauden alussa mutta valmennus tehmyt tutun loistavaa työtä. Ensi kaudelle tekevät kovat täsmähankinnat ja uusi mestaruus putki on alussa.
Janne
25/01/2015
On noi kovia! 1-4 -tappioasemassa aattelin, että ei taida olla SSV:n peli. Mutta niin vaan käänsivät! Hatunnosto! Selkeesti parempi joukkue voitti.

Classic oli kyllä alussa hyvä ja vastaiskuissa vaarallinen. Ja erityishatunnosto on kyllä annettava Classicin pelaajaesittelyvideolle, oli vähän pikkasen hieno! Ei oo missään arvoturnauksissakaan nähty noin makeeta.

Sen sijaan tuomarit oli kyllä susihuonoja tänään. Kentällä nähtiin parikin painia, joista ainakin toisessa vaaleatukkainen tuomari seisoo ihan vieressä ja antaa kavereiden painia. Ei vihellä edes peliä poikki. Aivan käsittämätöntä toimintaa.
Espoo
25/01/2015
Onnea Viikingeille! Ottelu oli tasokas ja tasainen taistelu. Loppuun asti. Tapahtuma oli hyvän näköinen tv:stä katsottuna, ainoastaan yleisömäärä taisi jäädä tavoitteesta? Veikkaan pari tuhatta. mutta mistään en löytänyt virallista tietoa.
S7
25/01/2015
Jep, kyllä pitäis saada enempi populaa lehtereille. Toki se yhen finaalin systeemi ja pelaaminen silloin, kun junnujen pelit on jo pelattu niin luultavasti helpottaa tota jonkun verran? Niin ja ehkäpä näitä pitäisi mainostaa pikkasen enempi, kunnon ennakko haastatteluja yms. kummastakin jengistä tai jotain...
raimo
26/01/2015
Jannelle: Jaa onko classic pölliny spv:n pelaajaesittelyvideon vai minkämoista siellä on viritelty?
ss
26/01/2015
Mitä kertoo kärkijoukkueiden pelaajista jotka tässä vaiheessa kautta alla olevassa kärkikolmikossa. Kertokaa viisaammat.

TOP 5 joukkueiden + - tilaston heikoimmat 3 pelaajaa.
Happee
1. P. Kääriäinen -6
2 J. Hoikkanen -5
3. T.Turunen -1

SSV
1. M Juselius -7
2. M. Martikainen +1
3. K. Söderling +3

SPV
1. E. Peltonen -1
2. E. Härkönen 0
3. N. Raunio

Koovee
1. J. Kuusisto -11
2. A. Mutanen -11
3. J. Jyrkkä -7

Classic
1. P. Kotilainen -17
2. J. Thorberg -10
3. M. Kulmala -6
Potretti
26/01/2015
Ainakin sen että oot yhen veskarin kaivanu tohon listaan
Onnimanni
26/01/2015
Eipä juuri mitään. Kärkiketjut tekee maalit, kolmosketju yrittää pelata 0-0:aa. Jos epäonnistuu, niin näkyy miinussarakkeessa. Kolmosessa yleensä vähemmän maalintekijätaitureita, eli ei pääse itse niin usein plussan puolelle.

Niin ja Turunen on maalivahti
Lihava Piippu
26/01/2015
Eikö tästä tosiaan ole maalikoostetta tarjolla?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.