Kapteeni Piha Petteri Nykystä: ”Henkinen kantti on kova”

Jussi Piha tuntee Petteri Nykyn jo Espoon Oilersin ajoiltaan. Kuva: Topi Naskali

Jussi Piha tuntee Petteri Nykyn jo Espoon Oilersin ajoiltaan. Kuva: Topi Naskali
Jussi Piha tuntee Petteri Nykyn jo siltä ajalta, kun Nykky valmensi Espoon Oilersia. Kuva: Topi Naskali

Classic julkisti tulevan kauden päävalemtajakseen kokeneen ja menestyksekkään Petteri Nykyn. Nykky valmensi Classicin nykyistä kapteenia Jussi Pihaa miehen aikuisuran alkuvuosina.

– Onhan Nykky huikea mies. Ensimmäiset omat pelivuodet menivät hänen alaisuudessaan. Hänellä on vankkaa näkemystä salibandysta sekä urheilusta ylipäänsä ja henkinen kantti on kova, arvioi Piha Nykyn kykyjä valmentajana.

Pihalla ei ole ainakaan vielä tehnyt jatkosopimusta Classicin kanssa

– Mikäli itse jatkan Classicissa, niin otan hänet innolla vastaan. Valmentajana Nykky on lajin kärkipäätä, hehkutti Piha.

Jarkko Rantalan kaudella Classic on saavuttanut hopeaa ja pronssia Salibandyliigassa. Joukkue voitti myös Suomen Cupin vuosi sitten. Piha näkee, että Nykyn on helppo jatkaa Rantalan tekemää hyvää työtä.

– Jarkko Rantala on tehnyt upeaa työtä ja ollaan menestytty hyvin tässä kolmen vuoden aikana. Nuoria on nostettu hienosti esille. Nykky pääsee hyvään saumaan kehittämään joukkuetta yhä eteenpäin. Pidän hänestä valmentajana ja henkilönä, kommentoi Piha nykyistä ja tulevaa Classic-valmennusta.