Liigat

KeLy vei pikkufinaalin voiton FBC Turun hurjasta kiristä huolimatta

25.01.
2015
0 Kommenttia
18

Salibandyn Suomen Cupin pikkufinaali haukiputaalaisen Kellon Lyönnin ja FBC Turun välillä näytti jo ratkenneelta kahden erän jälkeen, mutta päätöserä muutti asetelman totaalisesti.

FBC Turku kiri kolmannessa erässä viiden maalin takaa tasoihin ja vei ratkaisun jatkoajalle, mutta ei saanut himoitsemaansa palkintoa. KeLyn Juho Krankka uitti ratkaisun jatkoajan toisella minuutilla. Huikea ja kovatempoinen ottelu päättyi lukemiin 9-8 (2-1, 6-2, 0-5, 1-0).

– En ole tällaisessa ottelussa vielä ollut, pyöritteli KeLyn kapteeni Juho Krankka päätään mestaruusmitali kaulassa. Mahtavaa palata täällä (Helsingin jäähallissa).

Voittomaalin iskenyt Krankka oli pelipäällä tänään ja latoi tehot 3+3.
– Jatkoajalla oli peittopeliä paljon takana, mutta tuumasin, että jos riisto tulee niin pitää yrittää vastaiskua.

Sellainen tulikin ja Krankka harhautti ensin puolustajan ja uitti vielä pallon FBC:n maaliin tyylipuhtaasti ajassa 62.07.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 2-1 KeLylle, mutta toisen se voitti 6-2.
– Tokassa tehtiin maaleja hyvällä prosentilla, mutta tiedettiin, ettei ottelu ole vielä ohi, vaan mennään vaihto kerrallaan eikä anneta yhtään siimaa. Jotenkin siinä vain kävi näin ja FBC vei meitä välillä ihan 100-0. Mahtavaa, että saatiin kuitenkin palkinto.

– Kasvettiin joukkueena Cupin aikana. O2 voitettiin niukasta ja laitettiin Classic myös ahtaalle. Olen ylpeä tästä joukkueesta. Kaikki tekivät mahtavasti duunia, kuten Mursun veljekset. Viime viikolla meillä oli kaiken lisäksi vatsatautia ja yhdet treenit jouduttiin perumaankin sen vuoksi, joten energiat eivät olleet ihan kohdillaan.

Finaali oli kahden laatujoukkueen kohtaaminen ja FBC Turku teki finaalista sen arvon mukaisen.

Karvas tappio veti FBC:n valmentaja Joonas Suutalan mielen matalaksi. Sen ymmärtää täysin sillä, hänen suojattinsa dominoivat peliä täysin kolmannen erän ja jatkoajallakin turkulaiset pyörittivät peliä KeLyn päässä kaksi minuuttia, kunnes KeLy sai pallon ja iski ratkaisun.

– Tehtiin liian vaikeaksi ottelun alku ja kaveri teki kovalla prosentilla maaleja toisessa erässä. Toisella erätauolla herättelin joukkuetta ja katsottiin että vastustajan maalivahti on koko ajan takamuksillaan, joten päätettiin laukoa ylös.

Hurmostilaan noussut FBC Turku näytti ratkaisevan pelin varsinaisella peliajalla, mutta köysiin pakotettu KeLy kesti kuin kestikin.

– Yössä oltiin ja pelaajia jännitti. Hienosti tultiin kuitenkin lopussa ja näytettiin, että ei olla niin paskoja kuin mitä kaksi erää näytti, Suutala kertoi.

Odotusarvo FBC:n leirissä oli korkealla ja Cupin edetessä lanseerautui termi ”Gardenin ihme” joukkueen kotiluolan nimen mukaan. FBC Turku kellisti mm. Salibandyliigassa pelaavan Kooveen Cup-taipaleellaan. Ja lähelle jäi, etteikö turkulaisten juna oli mennyt päätepysäkille asti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.