Miehet

Koovee nousi jälleen rinnalle ja polki ohi – ”Itseluottamus on näemmä kasvanut”

14.01.
2015
0 Kommenttia
1
Miehet
Tuomas Aho iski näyttävän rankkarimaalin Pekka Niemisen selän taakse. Nieminen kommentoi ottelun jälkeen, että ei ole varma löyttäkö enää kotiinsa. Kuva: Topi Naskali

Tuomas Aho iski näyttävän rankkarimaalin Pekka Niemisen selän taakse. Nieminen kommentoi ottelun jälkeen, että ei ole varma löytääkö enää kotiinsa. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Koovee isännöi Nokian KrP:ta Salibandyliigan keskiviikon paikalliskamppailussa. Isäntäjoukkue vei lopulta voiton ottelusta lukemin 9-7 (1-1,3-4,5-2).

Voiton myötä Koovee nousi sarjataulukossa kolmanneksi ohi SPV:n. Ottelu oli joukkueelle jo kahdeksas tappioton putkeen. Nokian KrP koki ensimmäisen tappionsa sitten marraskuun ja jatkaa sarjassa sijalla kymmenen.

Ottelun ratkaisu?
Ensimmäinen erä oli hyvin varovaista peliä molemmilta ja erätauolle mentiin tasatilanteessa. Toisessa erässä Koovee hallitsi palloa, mutta oli huolimaton molemmissa kenttäpäädyissä. KrP sen sijaan tilkitsi oman päänsä hyvin ja iski todella vahvasti vastaan. Viimeiseen erään lähdettiin KrP:n 4-5-johtoasemassa.

KrP livahti vielä 4-6-johtoon kolmannen erän alussa, mutta sitten alkoi kotijoukkueen myllytys. Aikavälillä 52.22-52.41 Koovee tuli tasoihin ja iski 7-6-johtoon. KrP sai vielä erän lopulla kirivaihteen, mutta Kooveen maalivahti Eero Peiponen hoiti oman päädyn hyvillä torjunnoillaan. Pääosin ottelu oli tasainen vääntö, mutta Koovee oli vahvempi loppua kohden, kuten viime sunnuntaina SSV:tä vastaan.

Kuka oli ottelun hahmo?
Kotijoukkueen Aapo Mutanen oli vahvalla pelipäällä. Komein suoritus nähtiin 8-6-maalissa, jossa Mutanen laittoi ensin puolustajan kahville ja sitten vielä maalivahti Pekka Niemisen. Sekä puolustajana että hyökkääjänä pelannut Eemeli Salin väänsi jälleen kunniakkaasti. Suitsutusta ansaitsee myös KrP:n Tomi Kolkkanen, joka iski tehot 2+1 ja oli alati vaarallinen.

Ottelun puheenaihe?
KrP:n Tommi Merto sai ottelun alussa pallon silmäänsä ja joutui jättämään kentän. Merto vietiin myöhemmin sairaalaan lisätutkimuksiin. Tilanteesta lisää tästä.

Kommentit:
– Voitto oli tietysti päällimäinen asia mitä jäi mieleen. Viime peli oli meidän kentältä katastrofi ja jouduimme vilttiin kesken pelin. Hyvä, että nyt oli ihan erilainen peli, kommentoi ottelun parhaaksi valittu Aapo Mutanen.

– Kyllä siinä nyt vanhaa narutettiin. En ollut koskaan kuullutkaan koko vetäjästä. Saa nähdä löytääkö tästä autolla enää kotiin. Onneksi asun ihan lähellä, kommentoi KrP:n maalivahti Pekka Nieminen Tuomas Ahon laukomaa taidokasta rankkaria omaan värikkääseen tyyliinsä.

– Oltiin paljon pallossa, mutta kaveri iski hyvin vastaan. Tässä oli vähän kyse siitä, että riittääkö meidän kärsivällisyys ja usko. Itseluottamus on näemmä kasvanut sen verran, että riitti. Hieno nousu oli, arvioi Kooveen pääkäskijä Hannu Santanen omiensa nousivireistä ottelua.

– Tasatahtiin mentiin 2,5 erää. Ei onnistuttu omissa ratkaisevissa paikoissa ja kaveri onnistui. Siitä maalin edestä pääsivät iskemään pari helppoa. Olen ylpeä joukkueen työmoraalista, kertasi KrP:n päävalmentaja Heikki Luukkonen ottelun ratkaisuhetkiä.

Tilastohuomiot:
Koovee: Eemeli Salin 1+2, Aapo Mutanen 2+0
Nokian KrP: Tomi Kolkkanen 2+1, Domokos Racz 1+1

Päivän muut ottelut:
Indians-Erä 5-4

Linkit:
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.