Divarit

Koovee piinasi Classicia viime sekunneille – ”Hän on Suomen kuumin pelaaja juuri nyt”

06.01.
2015
4 Kommenttia
5
Divarit
Veera Kauppi (punaisissa) oli totutun vaikea pideltävä. Kauppi iski tehot 2+2, mutta Classic eteni finaaliin maalein 7-6. Kuva: Topi Naskali

Veera Kauppi (punaisissa) oli totutun vaikea pideltävä. Kauppi iski tehot 2+2, mutta Classic eteni finaaliin maalein 7-6. Kuva: Topi Naskali

Naisten Suomen cupin finaalipaikasta kehkeytyi loppiaisena todellinen jännitysnäytelmä tamperelaisten salibandyseurojen Classicin ja Kooveen kesken. Classicin rutiini siivitti lopulta kotijoukkueen välierävoittoon Tampere-areenalla täpärästi maalein 7–6.

Finaalista tulee näin viime vuoden toisinto, kun mestaruuspytyn kohtalon ratkaisevat Classic ja hallitseva Cup-mestari SB-Pro Nurmijärveltä.

Ottelun ratkaisu?
Classic rynnisti välierään aivan eri asenteella kuin uninen Koovee. Emäntien avausmaali roikkui pitkään ilmassa, kunnes Alisa Pöllänen sipaisi päätylaudasta kimmonneen pallon verkkoon ajassa 7.52. Eliisa Alanko maalasi avauserässä kahdesti, ja Nina Rantala pani pallon tyhjiin Noora Laakson heitettyä pelivälineen suoraan Classic-kapteenin lapaan.

Koovee tuli toiseen erään 0–4-takaa-ajoasemasta, mutta kuroi johtoa kiinni maali maalilta. Päätöserässä vierasjoukkue kunnostautui erikoistilanteissa: Senni Hietanen täydensi hattutemppunsa ylivoimalla, ja Veera Kauppi nosti Kooveen alivoimalla maalin päähän.

Nina Rantalan ajassa 52.15 viimeistelemä ylivoimamaali jäi lopulta voitto-osumaksi, vaikka Veera Kauppi toikin Kooveen viitisen minuuttia ennen päätössummeria tilanteeseen 7–6. Viimeisillä sekunneilla Kauppi suti pallon vielä sivuverkkoon.

Ottelun hahmo?
Eliisa Alanko ja Ella Alanko muodostivat oivan tutkaparin hyökkäyssuuntaan, mutta siskokset taistelivat viimeiseen hikipisaraan myös puolustuspäässä. Räväkästi laukova Senni Hietanen piinasi Classic-puolustusta, ja Veera Kauppi pelasi jälleen erinomaisesti.

Ottelun puheenaihe?
Yleisössä muisteltiin, milloin Classicin ja Kooveen välinen ottelu on viimeksi ollut yhtä tasainen. Classic on viime vuodet pitänyt derbyvaltikkaa, mutta Koovee osoitti voivansa haastaa kestomenestyjän viime sekuntien voittotaisteluun.

Kommentit:
– Ei paljon lämmitä, vaikka saimme Classicin haastettua kaksi erää. Olimme alussa uneliaita ja hävisimme kaksinkamppailut. Siinä näkyi Classicin rutiini kovista peleistä. Parempi tämän voitti, mutta koko ajan tulemme lähemmäs. Onhan se rohkaisevaa, kun saamme näinkin hyvin haastettua tuollaisen rosterin, tuumi Kooveen päävalmentaja Matias Ramstedt.

– Meillä oli hyvä alku. En tiedä, luulimmeko oven olevan jo raollaan Helsinkiin. Yleisö sai koko rahan edestä salibandyviihdettä, kun Veera Kaupilla oli vielä viime sekunneilla paikka tasoittaa. Veera on ehkä kuumin pelaaja koko Suomessa juuri nyt. Jos hänelle antaa sekunninkin ylimääräistä aikaa, niin syntyy pahaa jälkeä, kommentoi Classicin päävalmentaja Veli-Matti Koivunen.

Tilastohuomiot:
Classic: Eliisa Alanko 3+1, Nina Rantala 2+1, Ella Alanko 1+2.
Koovee: Senni Hietanen 3+1, Veera Kauppi 2+2.

Päivän muut ottelut:
SB-Pro-Pirkat (2.div) 23-1

Linkit:
Ottelutilastot
Esa Takalon kuvat ottelusta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Annina Vainio
Juups
06/01/2015
Mutta totuuden nimessä koko Kooveen hehkuttaminen on kyllä liioittelua. Ilman tätä Veera Kauppia joukkue pelaisi karsintoihin joutumisesta. Mutta kuitenkin tärkeintähän on se, että pärjätään.
Totta kai
06/01/2015
Nyt tämän pelin perusteella hehkutus vähä liian kova. Ei pallollisessa pelissä kovin näkyvä, mut se on vaan faktaa naissalibandyssä et kun osaa laukoo maalia kohti kantilla ja lämärillä noilla prosenteilla tulosta tulee. Tyttö joukkueiden treeneissä focus enemmän laukaisu harjoitteluun. Kun pelissä paikat on kortilla , hyvät vedot löytää tiensä paremmin maaliin. Fysiikasta voi tinkiä ja keskittyä pallon kans tekemiseen niin hyvä tulee.
Ylkki
06/01/2015
TOTTa KAI kommentoi todella osuvan kommentin miten naissalibandya pitäisi kehittää
Valmentaja
06/01/2015
Tervetuloa vain opettamaan tytöille laukaisutaitoa. Jok'ikinen tyttöjen valmentaja tietää tyttöjen heikon laukaisutaidon ja työtä on tehty, mutta tulokset ovat edelleen heikot. Minä ainakaan en ole saanut tyttöjä tarpeeksi hyviksi vaikka mitä olen koittanut.

Minun uralleni on sattunut vain kolme tyttöä joiden laukaisutaito on poikien tasoa, mutta valitettavasti vain kukaan heistä ei jaksanut naisiin asti.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.