NST-Happee -ottelussa pyöri maalivahtiruletti – katso lauantain salibandytulokset

Happee-vahti Tuomas Turusella oli tänään turhauttava ilta Lappeenrannassa. Arkistokuva: Esa Jokinen.

Happee-vahti Tuomas Turusella oli tänään turhauttava ilta Lappeenrannassa. Arkistokuva: Esa Jokinen.
Happee-vahti Tuomas Turusella oli tänään turhauttava ilta Lappeenrannassa. Arkistokuva: Esa Jokinen.

Salibandyn miesten pääsarjoissa pelattiin tänään kaikkiaan kahdeksan ottelua. Salibandyliigassa miteltiin kolmella paikkakunnalla ja Divarissa pelattiin viisi peliä.

Lappeenrannassa pelattiin monimuotoinen ottelu, kun NST isännöi hallitsevaa Suomen mestaria, Jyväskylän Happeeta. Happee siirtyi ottelussa nopeasti 0-4 -vierasjohtoon tykittämällä NST-vahti Jarkko Monthanin vaihtopenkille. NST-maalille asteli tuon jälkeen Janne Tiainen. Maalivahdin vaihto selvästi onnistui, sillä NST nousi neljän maalin takaa vielä 5-4 -johtoon ennen erätaukoa ja Happee-torjuja Tuomas Turunen jouduttiin vaihtamaan niin ikään. Hänen tilalleen tuli Suomelle MM-hopeaa joulukuussa torjunut Eero Kosonen.

Ottelu päättyi lopulta Happeen 10-7 -voittolukemiin. Pelin paras pistemies oli 3+1 -tehot kerännyt Jami Manninen. Petri Kauko ylsi kaikkiaan neljään maalisyöttöön. Vastikään paluun liigakentille tehnyt NST:n Janne Kytösalmi maalasi kahdesti.

Divarissa käytiin tiukka kärkipään vääntö, kun sarjan kakkonen LaSB kohtasi kotonaan taulukon kolmannella sijalla majailleen M-Teamin. LaSB johti ottelua ensin 2-0, mutta sen jälkeen M-Team takoi taululle maaleja tasaiseen tahtiin ja oli parhaimmillaan jo karussa lukemin 2-6. LaSBin loppukiri ei riittänyt kuin maalin päähän ja M-Team vei näin 5-6 -voitolla kaksi pistettä.

Ottelun tehomies oli LaSBin Tino Nivala tehoin 2+1. M-Teamin parhaat pisteet teki kaksi kertaa maalipuiden väliin osunut puolustaja Robert Andersson.

Miesten Salibandyliiga
18:00 SPV–Josba 8-3
18:00 NST–Happee 7-9
18:30 OLS–SSV kesken

Miesten Divari
16:00 Blue Fox–Steelers 1-7
17:00 Loviisan Tor–Erä Akatemia 10-6
17:00 LaSB–M-Team 5-6
18:00 LNM–SB Vaasa 4-7
18:00 ÅIF–SB Welhot 11-8

One comment

  1. Ja A-Poikien SM-sarjassa Koovee aloitti siitä mistä miesten on ensi viikolla Liigassa hyvä jatkaa, eli pieksemällä Classicin. Facebook-sivujensa perusteella Koovee on tuosta maalikoosteenkin julkaissut. Komeita kaappeja useampiakin. Spiralilla hyvin yleisöäkin.