Liigat

Liigapelaaja sai pallon silmäänsä lähietäisyydeltä – ”Mä en nää mitään”

14.01.
2015
17 Kommenttia
6
Liigat
Tommi Merto piteli tuskaisena kasvojaan saatuaan pallon silmäänsä. Kuva: Topi Naskali

Tommi Merto piteli tuskaisena kasvojaan tilanteen jälkeen. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Kooveen ja Nokian KrP:n välisessä Salibandyliigan kamppailussa nähtiin erittäin ikävä tilanne heti ottelun alussa, kun KrP:n tähtipelaaja Tommi Merto sai pallon lähietäisyydeltä silmäänsä. Laukoja oli KrP:n oma pelaaja, joka yritti käynnistää hyökkäystä.

Tilanteen jälkeen Merto istui hetken vaihtopenkillä, mutta lähti kohti pukusuojaa. Ottelussa kuvaajana toiminut Topi Naskali kertoi Pääkallo.fi:lle ottelun ensimmäisellä erätauolla, että Merto oli hänen ohi kävellessään hokenut ”mä en nää mitään”.

KrP:n päävalmentajalla Heikki Luukkosella ei ollut tarkkaa tietoa vamman vakavuudesta.

– Käsittääkseni se osui silmään. Kyselin siinä, että pystytkö vielä pelaamaan ja sitä tilanne katseltiin hetki, että jos se olisi ollut hetkellinen vamma. Merto itse totesi, että ei näe silmällä mitään. Tarkkaa tilannetta en nyt tiedä, mutta käsikynkkää lähti sairaalaan, kommentoi Luukkonen ottelun alussa sattunutta tapaturmaa.

Kuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali

Tämä oli jo toinen silmävamma lyhyen ajan sisään. Kooveen maalivahti Arvid Vonk loukkaantui samassa hallissa viime sunnuntaina saatuaan pallon silmään alkulämmittelyssä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Frank
14/01/2015
Niin juu ne suojalasithan on erittäin turhat kapistukset. Häiritsevätkin ikävästi...
Junnu#8
14/01/2015
Samaa mieltä. Eikun suojalasit pakolliseksi kaikkiin liiton sarjoihin! Johan alakaa silmävammat vähentymään!
junnu#99
14/01/2015
jebajee, ens vuonna ei lasipakkoa - eli tuleeko nyt
Niiiiinpä
14/01/2015
Hätöselle propsit lasien käytöstä, kuten naisissa Saariselle. Pakolliseksi, niin kukaan ei saa etua ja tuotekehitys lähtee etenemään.
JZ
14/01/2015
Jääkiekossahan tuohon on hyvä vertauskuva, kun ensin tuli kypärä- ja sitten myöhemmin visiiripakko. Vastustuksessa aina samat tutut argumentit mitä nykyäänkin - hankalia, huurtuvat ja näyttävät tyhmiltä.
SP
14/01/2015
Yllättävän vähän noita laseja näkee. Ruotsissa edes junnut ei taida käyttää, hyvä että Suomessa on sentään junnuille lasipakko.Tiedä sitten kun tämä laseja junnusta asti käyttänyt sukupolvi tulee, niin ainakin osa käyttänee. Oma poika on sanonut 7 vuotta laseja peleissä ja treeneissä käytettyään, että olis tosi outo mennä kentälle ilman laseja. Ei huurru, ei oo hankalat ja pukeekin joitain. Toivotaan, että ei käynyt pahemmin, mutta jossain kohtaa se tosi vakava vamma vielä käy. Valitettavasti.
Lasittomiakin löytyy
15/01/2015
Miksi suojalaeseihin tarvitaan lasi? Naisten lacrossesta löytyy lasittomia malleja sankojen kanssa tai ilman. Etsi internetistä vaikkapa hakusanalla. "Cascade Poly Air Women's Lacrosse Goggles".
lasittomat
15/01/2015
Minä olen sählyssä käyttänyt lasittomia pokia jonkin aikaa. Ei huurru eikä vääristä näköä
John
15/01/2015
Iso peukku Lacrosse-laseille!
http://imgur.com/nqnzNHL
nickel
15/01/2015
Lasittomat ei välttämättä suojaa lavalta, riippuen tietenkin mallista.
Lauri
15/01/2015
Iso peukku lacrosse-laseille!
imgur.com/nqnzNHL
Silmä
15/01/2015
Olen ymmärtänyt että -99 syntyneiden pelurien on käytettävä suojalaseja koko pelaaja uransa ajan, sarjatasosta riippumatta.
SP
15/01/2015
Mietin juuri, että näinkö se meni, että junnut eivät noista pääse luopumaan. luulisi, että vakuutusyhtiöillä olisi intressi esim. vakuutusmaksuissa huomioida lasien käyttöä. esim suojalaseja käyttäville omavastuu pois. ei nuo lasitkaan kokonaan poista vammoja, mutta ovat pelastaneet oman lapseni näön. rajun näköinen silmänympärys, lasinkuvat painu silmien ympärille ja lasit ihan paskana. poika ei meinannu uskaltaa kertoa, kun meni lasit uusiksi. Mutta niillä on aika hyvä aloittaa, kun joku kysyy miksi lasit pitäää olla. Tämä nyt tapahtui koululiikunnassa ja joku tavoitteli palloa pesäpallotyyliin. aloittavissa junnuissa tuo maila on huomattavasti isompi riski
S7
16/01/2015
Mä oon ymmärtänyt, että 99ikäiset pelaa koko junnuikänsä laseilla. Ellei sitten ennen sitä tule lasipakkoa muualle... Mutta joo on se kovan jätkät imago niin siistiä, siis että uskaltaa pitää niitä laseja:-D
Mosse
16/01/2015
Noi lasittomat lacrosse suojat voisivat olla todella fiksut säbäänkin,
Eivät huurru kun laseja ei ole.
Sitä odotellessassa että joku niitä kokeilisi.
Kisakuski
17/01/2015
Meillä on sääntö, että tytöllä lasien pitää olla pelatessa päässä ja muulloin kotelossa. Ikinä en urputa jos lasit ovat käytössä kuluneet ja pitää sen takia ostaa uudet.
IM
19/01/2015
Itse käytän aktiivisesti sekä suojalaseja että tuota lacrossemaskia. Omasta kokemuksesta nuo suojalasit ovat ehdottomasti kätevämmät!! Itse en uskaltaisi tuolla aiemmin mainitulla Poly Airilla lähteä sählykentälle. Suojalaseja on mahdotonta pukea väärin, mikä taas noissa lax-maskeissa on ongelmana. Poly Airia harva saa istumaan kasvoihinsa siten, että se oikeasti suojaa.
Suojalasien käyttöön tottuu kyllä, jos haluaa tottua. Malleissa on paljon eroa. Itsellä taisi vasta kolmas kokeiltu malli olla sellainen, joka jäi käyttöön. Kannattaa siis testailla useammat, ennen kuin täysin tyrmää!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.