Liigapelaaja sai pallon silmäänsä lähietäisyydeltä – ”Mä en nää mitään”

Tommi Merto piteli tuskaisena kasvojaan saatuaan pallon silmäänsä. Kuva: Topi Naskali

Tommi Merto piteli tuskaisena kasvojaan saatuaan pallon silmäänsä. Kuva: Topi Naskali
Tommi Merto piteli tuskaisena kasvojaan tilanteen jälkeen. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Kooveen ja Nokian KrP:n välisessä Salibandyliigan kamppailussa nähtiin erittäin ikävä tilanne heti ottelun alussa, kun KrP:n tähtipelaaja Tommi Merto sai pallon lähietäisyydeltä silmäänsä. Laukoja oli KrP:n oma pelaaja, joka yritti käynnistää hyökkäystä.

Tilanteen jälkeen Merto istui hetken vaihtopenkillä, mutta lähti kohti pukusuojaa. Ottelussa kuvaajana toiminut Topi Naskali kertoi Pääkallo.fi:lle ottelun ensimmäisellä erätauolla, että Merto oli hänen ohi kävellessään hokenut ”mä en nää mitään”.

KrP:n päävalmentajalla Heikki Luukkosella ei ollut tarkkaa tietoa vamman vakavuudesta.

– Käsittääkseni se osui silmään. Kyselin siinä, että pystytkö vielä pelaamaan ja sitä tilanne katseltiin hetki, että jos se olisi ollut hetkellinen vamma. Merto itse totesi, että ei näe silmällä mitään. Tarkkaa tilannetta en nyt tiedä, mutta käsikynkkää lähti sairaalaan, kommentoi Luukkonen ottelun alussa sattunutta tapaturmaa.

Kuva: Topi Naskali
Kuva: Topi Naskali

Tämä oli jo toinen silmävamma lyhyen ajan sisään. Kooveen maalivahti Arvid Vonk loukkaantui samassa hallissa viime sunnuntaina saatuaan pallon silmään alkulämmittelyssä.

17 comments

  1. Niin juu ne suojalasithan on erittäin turhat kapistukset. Häiritsevätkin ikävästi…

  2. Samaa mieltä. Eikun suojalasit pakolliseksi kaikkiin liiton sarjoihin! Johan alakaa silmävammat vähentymään!

  3. Hätöselle propsit lasien käytöstä, kuten naisissa Saariselle. Pakolliseksi, niin kukaan ei saa etua ja tuotekehitys lähtee etenemään.

  4. Jääkiekossahan tuohon on hyvä vertauskuva, kun ensin tuli kypärä- ja sitten myöhemmin visiiripakko. Vastustuksessa aina samat tutut argumentit mitä nykyäänkin – hankalia, huurtuvat ja näyttävät tyhmiltä.

  5. Yllättävän vähän noita laseja näkee. Ruotsissa edes junnut ei taida käyttää, hyvä että Suomessa on sentään junnuille lasipakko.Tiedä sitten kun tämä laseja junnusta asti käyttänyt sukupolvi tulee, niin ainakin osa käyttänee. Oma poika on sanonut 7 vuotta laseja peleissä ja treeneissä käytettyään, että olis tosi outo mennä kentälle ilman laseja. Ei huurru, ei oo hankalat ja pukeekin joitain. Toivotaan, että ei käynyt pahemmin, mutta jossain kohtaa se tosi vakava vamma vielä käy. Valitettavasti.

  6. Miksi suojalaeseihin tarvitaan lasi? Naisten lacrossesta löytyy lasittomia malleja sankojen kanssa tai ilman. Etsi internetistä vaikkapa hakusanalla. ”Cascade Poly Air Women’s Lacrosse Goggles”.

  7. Minä olen sählyssä käyttänyt lasittomia pokia jonkin aikaa. Ei huurru eikä vääristä näköä

  8. Lasittomat ei välttämättä suojaa lavalta, riippuen tietenkin mallista.

  9. Olen ymmärtänyt että -99 syntyneiden pelurien on käytettävä suojalaseja koko pelaaja uransa ajan, sarjatasosta riippumatta.

  10. Mietin juuri, että näinkö se meni, että junnut eivät noista pääse luopumaan. luulisi, että vakuutusyhtiöillä olisi intressi esim. vakuutusmaksuissa huomioida lasien käyttöä. esim suojalaseja käyttäville omavastuu pois. ei nuo lasitkaan kokonaan poista vammoja, mutta ovat pelastaneet oman lapseni näön. rajun näköinen silmänympärys, lasinkuvat painu silmien ympärille ja lasit ihan paskana. poika ei meinannu uskaltaa kertoa, kun meni lasit uusiksi. Mutta niillä on aika hyvä aloittaa, kun joku kysyy miksi lasit pitäää olla. Tämä nyt tapahtui koululiikunnassa ja joku tavoitteli palloa pesäpallotyyliin. aloittavissa junnuissa tuo maila on huomattavasti isompi riski

  11. Mä oon ymmärtänyt, että 99ikäiset pelaa koko junnuikänsä laseilla. Ellei sitten ennen sitä tule lasipakkoa muualle… Mutta joo on se kovan jätkät imago niin siistiä, siis että uskaltaa pitää niitä laseja:-D

  12. Noi lasittomat lacrosse suojat voisivat olla todella fiksut säbäänkin,
    Eivät huurru kun laseja ei ole.
    Sitä odotellessassa että joku niitä kokeilisi.

  13. Meillä on sääntö, että tytöllä lasien pitää olla pelatessa päässä ja muulloin kotelossa. Ikinä en urputa jos lasit ovat käytössä kuluneet ja pitää sen takia ostaa uudet.

  14. Itse käytän aktiivisesti sekä suojalaseja että tuota lacrossemaskia. Omasta kokemuksesta nuo suojalasit ovat ehdottomasti kätevämmät!! Itse en uskaltaisi tuolla aiemmin mainitulla Poly Airilla lähteä sählykentälle. Suojalaseja on mahdotonta pukea väärin, mikä taas noissa lax-maskeissa on ongelmana. Poly Airia harva saa istumaan kasvoihinsa siten, että se oikeasti suojaa.
    Suojalasien käyttöön tottuu kyllä, jos haluaa tottua. Malleissa on paljon eroa. Itsellä taisi vasta kolmas kokeiltu malli olla sellainen, joka jäi käyttöön. Kannattaa siis testailla useammat, ennen kuin täysin tyrmää!