Liigat

Siirtopommi: mestarivalmentaja Petteri Nykky Classiciin – ”Hulluhan mä oon”

25.01.
2015
20 Kommenttia
3
Liigat
Classic-manageri Passo Peltola ja Petteri Nykky seurasivat yhdessä naisten Suomen cupin finaalia Helsingin jäähallissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Classic-manageri Passo Peltola ja Petteri Nykky seurasivat yhdessä naisten Suomen cupin finaalia Helsingin jäähallissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen kahdesti maailmanmestaruuteen valmentanut Petteri Nykky valmentaa Classicin miesten Salibandyliigajoukkuetta kaudella 2015-2016. Pääkallo.fi uutisoi jo perjantaina, että Nykky ja Classic ovat lähellä sopimusta.

Classicin kakkosvalmentajaksi tulee pitkään Nykyn aisaparina toiminut Samu Kuitunen. Molempien sopimuksen kesto on 1+1 vuotta. Samalla vaihdos tarkoittaa Jarkko Rantalan kolmen vuoden valmennuskauden päättymistä.

Classicin miesten liigajoukkueen manageri, Pasi Peltola on tyytyväinen valmennuskuvioiden selkiytymiseen.

– Tässä ratkesi valmennus parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme menestyneet vuosien varrella, mutta Petterin kokemukset Suomen maajoukkueesta ja Oilersista vahvistavat voittamisen kulttuuria. Neuvottelut alkoivat ennen joulua ja tällä kertaa ajoitus sopi kohdalleen, Peltola tiivistää Classicin tiedotteessa.

– Oikeasti keskustelut alkoivat jo 2000-luvun puolessa välissä, Peltola nauraa.

Jarkko Rantalan jatkossa suurin tekijä oli perheen asuminen Taipalsaarella. Pitkät välimatkat vaikeuttavat kohtuuttomasti salibandyvalmentamista Tampereella ja perhe-elämää Itä-Suomessa.

– Jarkko Rantalan jakso on onnistunut. Vaikka molemmilla oli tahto jatkaa, niin välimatka tekee siitä käytännössä mahdotonta, Peltola toteaa.

Petteri Nykky palaa kotimaisille liigakentille innoissaan

– Viiteen vuoteen en ole liigassa valmentanut, että iloisin ja haastavin mielin tähän lähden. Täytän kohta 50 vuotta, että saa ukkokin vähän uusia tuulia, Petteri Nykky kertoo.

Classic on jo pitkään ollut Suomen kärkikastin joukkueita, mutta Suomen mestaruus ja kirkkaimmat mitalit eurokentillä ovat antaneet odotuttaa itseään. Kaksi maailmanmestaruutta Suomen maajoukkueessa ja MM-pronssi Sveitsissä onkin antanut Petteri Nykylle perspektiiviä siihen, miltä tekemisen pitää näyttää seurajoukkueessa.

– Oon läheltä nähnyt sen, miten vaativaa huipulla pelaaminen on. Miten pitää harjoitella ja miten esimerkiksi pienet virheet kostautuvat kentällä. Siitä kuitenkin lähdetään, että voittoa haetaan kaikissa sarjoissa, joissa pelataan.

Nykyn valmennusajattelun kulmakivenä on yksilöiden kehittäminen.

– Jokainen pelaaja on tavalla tai toisella mielenkiintoinen. Yksilön kautta syntyy kehitystä. Katsotaan sitten lähempänä, millainen joukkue rakentuu.

Petteri Nykky kertoo, että Classic on sopiva seura kehittää huippusalibandya.

– Näyttää siltä, että systeemi toimii, Family-jutussa tehdään yhdessä hommia ja katsomoissakin on väkeä, Nykky summaa Classic Familya.

– Toivottavasti Family ottaa mut hyvin vastaan. Hulluhan mä oon, mutta mä oonkin valmentaja.

Familyyn liittyy samalla kaksi uutta jäsentä, kun Nykyn kanssa valmennukseen liittyy Samu Kuitunen. Miehet ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään. Nykyn kertoman mukaan Classiciin siirtyy joukkuelajien vahva ammattilainen.

– Samulla huipputietämys joukkuelajeista ja siitä, mitä tää vaatii. Vähän vanhempana ammattivalmentajana hän ollut mulle myös tärkeä mentori ja tukihenkilö.

Classicin miesten valmennustiimin muut jäsenet tarkentuvat kevään aikana.

Lisää lisää:
Tampereella muhii valmentajamarkkinoiden siirtopommi – Nykky neuvottelee Classicin kanssa
Petteri Nykky ei jatka Sveitsin päävalmentajana
Petteri Nykky: ”En ollut tietoinen, että se päättyy tänään”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Mika Uila
25/01/2015
Onnea Classic, josko tässä olisi se puuttuva lenkki sitten...

Suomen ClassicSalibandy-liiton puuhastelu tosin näyttää jatkuvan kun liiton mies Henriksson hoitaa pressin. Lipi lipi...
Oulu
25/01/2015
Edelleen odotetaan että liitto Sponssaa ja järjestää mediaa myös muille joukkueille. Näyttää vaan pahasti siltä että liitto = glässik
Poro
25/01/2015
Ja Yle komppaa...
PK
25/01/2015
Eiköhän sinne muutkin pääse jos on jotain uutista tarjolla.
Passo ilmeisesti ainut joka ton hokannu, hattua tolle pitää nostaa.
Tyhmät on erikseen.
Mailamestari
25/01/2015
Jos valmentajaksi valitaan joku Torni tai Varis ja mitä niitä nyt onkaan tai maajoukkuevalmentaja, niin tietäähän sen mikä kiinnostaa. Surkeilla nevehööd valkuilla ei paljoa otsikoihin pääse.
tsiisus
25/01/2015
kuinkahan käy? Ja vielä kuitunen :D
mestarikaksikko
26/01/2015
Siinä on osaava kaksikko ottamassa hommaa haltuun.
Tsiisus sentään!

Kuitunen on ymmärrykseni mukaan kovanluokan ammattilainen, Nykyn kanssa hyviä tuloksia aikaansaava kaksikko. Hatun nosto ja menestystä!
Ps, jokaista ei aina voi miellyttää.
ts
26/01/2015
Näistä mestaruuksista on ennenkin puhuttu edellisen kauden puolivälissä ja oikeat tulokset on aivan jotain muuta. Entisenä pelaajana pieni varoitus nyt Classicin junnuosastolle, miettikää ensi kauden seura tarkkaan.
Päällikkö
26/01/2015
TS ? Laitas faktaa pöytään niin pureskellaan oikein porukalla sinun ajatuksia siitä miksi Classicin junnujen kannattaa miettiä ensi kauden seuraa Nykyn ja Kuitusen astuessa valmennukseen?
Stan
26/01/2015
Päällikkö, mitä itse ajattelet että tehdään kun mestaruutta haetaan 1+1 valmentaja sopimuksella?
Jii
26/01/2015
Mitäs ne Nykyn seurajoukkuetason saavutukset olivatkaan ennen Sveitsiin lähtöä? Olihan siellä varmaan jotain, mutta en nyt muista mitään tuoreempaa. Tai no, ainoa mikä löytyy muistissa on ei-niin-hyvä-kausi Hakissa. Maajoukkuekoutsi on ihan eri juttu kuin seuravalmentaja. Seurassa menet niillä, joita on, kun taas majuun saat parhaat, tai ainakin lähes parhaat.
TAAS!
26/01/2015
Minnes ja miks niitten junnujen pitäs lähtee, vai kaukajärvelle?
Lahjakkaita 96-97 syntyneitä paljon, pitäskö niistä liigaporukka jo tehdä? Pari vuotta saa samalla porukalla pelata vielä a-junnuissa, ei minnekkään kiire! Noista mestaruus huuteluista taas, eiköhän se ole ainakin puolilla joukkueista tavoitteena. Mestaruus tulee silloin kun se ansaitaan.
ööö
26/01/2015
TAAS kerkes edelle mutta, Cssä 13 A-B ikäista liiga statuksella olevaa. Joista 9 varmasti pelaavaa. Muutkin ovat päässet koittamaan. 92 ja nuorempia 18. Miten voit edes väittää että (Hector), Cn junnuilla ei ole mahdollisuuksia. Lisää on tulossa.
Ei hyvää päivää
26/01/2015
"Entisenä pelaajana pieni varoitus nyt Classicin junnuosastolle, miettikää ensi kauden seura tarkkaan."

Niin, ehkä tämä varoitus koskikin _koko junnuosastoa_, kun mietitään miten tätäkin valmentajavalintaa kustannetaan... korotetuilla kausi-/seuramaksuilla?
TS
26/01/2015
"ei hyvää päivää" alkaa olemaan asian ytimessä
manatee
26/01/2015
Eiköhän Nykky osaa hakea mestaruutta ihan oikeilla konsteilla. Tuskin alkaa pelaajia osteleen ainakaan omasta pussista. Lisäks toi porukka osaa varmasti ihan kivasti kehittää nuoriakin pelaajia.
Säbänderus
26/01/2015
Viime vuoden Classic-"mediapommi" samaan Cup-mediahuomio-aikaan oli ruotsalaisten pestaaminen.
Nyt sitten Nykky.
Kyllä Passo nää huomionherätyskuviot osaa.
Sitä en vaan jostain syystä usko, että tämä Passo-Nykky duo kauaa samaa biisiä soittaa...
Hohhoijaata päivää
26/01/2015
Nykyllä on tosiaan heikot meriitit seuravalmentajana. Esim Oilersissakin vain 3 Suomen mestaruutta, jos verrataan siihen miten paljon niitä mestaruuksia on Nykyn lähdön jälkeen tullut. Ac Hakissa Nykky ei saanut edes mestaruutta vaan säilyivät vain sarjassa. Toista se on ollut Nykyn lähdön jälkeen Ac Haki.n dominoidessa Salibandyliigaa.

Nykyn Hakista nousi mj-tasolle vain Moilanen & Ikonen, Oilersista vain Tiitu, Hänninen, Hintikka, Vehkaoja, Bollström yms. Happeesta vain mm. jotkut Mika (ja Mikko) Kohonen, joten ei Nykky näytä osaavan nuoria pelaajiakaan kehittää. Nykyn lähdön jälkeisestä Ac Hakistahan on puskenut maajoukkuepelaajia vaikka kuinka paljon. Veikkaan että täysi floppi koko ukko. Eihän se maajoukkueessakaan voittanut kuin muutaman mestaruuden.
Päällikkö
26/01/2015
Stan, Eiköhän ole molempien osapuolten kannalta hyvä lähtee liikeelle 1+1 sopparilla, jos kaikki ei mene niin kuin ovat suunnitelleet. Junnujen kausimaksuista huutelu + kaikki muu kateellisten roskapuheet muistuttaa, siitä kuinka helkkarin "suomalaisia" ollaan. Mielestäni Classic ja varsinkin P. Peltola&Co on tehnyt valtavasti hyvää Suomalaisen salibandyn parissa ja kasvattanut omasta seurastaan yhden ehdottomasti mielenkiintoisimmista salibandyseuroista Suomessa! Nykyn saaminen Classiciin on varmasti salibandyn kovimpia satsauksia, mutta mitäs jos kaikki meneekin hyvin? Tuletko nöyränä myöntämään "tappiosi" , vai heiteletkö junnujen kausimaksuista, ilmaislipuista jne. kuittia niin kuin muutkin G-KooVeelaiset ;)
JZ
27/01/2015
Helvetin hieno homma Clasulle ja Passolle myös isoa handua. Laji-ihminen viimeisen päälle ja sopivasti oikealla tavalla omasta seurasta ja tekemisestään ylpeä. Jos kaikkia seuroja manageerattaisiin kuin Classiccia, niin olis laji aikalailla paremmin tapetilla...

Toki onhan tuossa ollut hankaluuksiakin ja kilpailullinen kruunu on edelleen saamatta, mutta ne jutut on aika monen asian summia. Tää on kuitenkin varmasti askel oikeaan suuntaan ja suomi-sählylle hieno homma, että saadaan niitä nimiä kotoiseenkin liigaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.