Mitä kuuluu Lassi Vänttiselle?

Lassi Vänttinen (oik.) on jatkanut hyvää virettään Sveitsissä. Kuva: unihockey.ch

Lassi Vänttinen (oik.) on jatkanut hyvää virettään Sveitsissä. Kuva: unihockey.ch
Lassi Vänttinen (oik.) on jatkanut hyvää virettään Sveitsissä. Kuva: unihockey.ch

Tampereen Classicissa alkukaudella pisteitä hyvään tahtiin mättänyt Lassi Vänttinen siirtyi MM-kisatauolla Sveitsiin, Wiler-Ersigeniin. Kokenut sotaratsu on jatkanut pistetehtailuaan myös kellovaltiossa.

Kotoisessa Salibandyliigassa ennen siirtoaan Wileriin entinen maajoukkuehyökkääjä ehti nakutella 12 pelaamassaan ottelussa tehot 20+12=32. Tuolla määrällä irtoaa edelleen liigan pistepörssin 12. sija.

Vänttinen on Sveitsissä ehtinyt pelaamaan seitsemän ottelua Wilerin paidassa ja tehtaillut niissä varsin mukavat 8+12=20 tehopistettä. Lähes kolmen pisteen keskiarvolla operoineen tamperelaisen sopeutuminen joukkueeseen on kuitenkin vielä kesken.

– Erilainen pelitapa ja joukkue vievät hetken, ennen kuin ”Vänä” on samalla kartalla muiden kanssa. Kokeneet pelaajat tuntevat hänet kuitenkin jo aiemmilta vuosilta, joten melko helppo sisääntulo Lassilla on ollut, totesi sveitsiläisseuran puolustuslinjoilla vaikuttava Tatu Väänänen Pääkallo.fi:lle.

Vänttinen hankittiin Wilerin menestymään tottuneeseen joukkueeseen tuomaan leveyttä ratkaisijaosastolle.

– Harva pelaaja on tehnyt niin paljon tärkeitä maaleja joukkueelleen kuin hän. Monet nuoret pelaajat ovat jo ottaneet mallia Vänän ratkaisuhalukkuudesta. Meidän syntimme kun on ollut vähän liiallinen näpertely hyökkäyspäässä. Epäilemättä Lassin todellinen arvo mitataan, kun play-offit alkavat, Väänänen jatkoi.

Pääkallo.fi:n sveitsiläislähteiden mukaan Vänttinen on ollut hyvin samanlainen, kuin aiemminkin maan kamaralla pelattuaan: ei varsin näkyvä, ei paljon pallossa, mutta tekee maaleja.

– Hän on aina vaarallinen. Hän ja Tatu (Väänänen) ovat hyvä suomalaisduo, toinen rakentaa peliä ja toinen seisoo laidassa kiinni ja ampuu suoraan syötöstä pallon maaliin, analysoi linkkuveitsimaan salibandymedia Unihockey.ch:n edustaja Reto Voneschen.

Seurakaveri ja sveitsiläinen salibandylegenda Matthias Hofbauer on myös selvästi ollut Vänttisen tulosta mielissään.

– On kuin hän ei olisi koskaan lähtenytkään, Hofbauer hymyili Unihockey.ch:lle voitokkaan Winterthur-ottelun jälkeen.

11 comments

  1. Perusjuttu Lassi Vänttisestä, jossa miestä itseään ei haastatella ollenkaan. Tuskin on suostunut jututettavaksi.

  2. ”Kellomaa” ja ”linkkuveitsimaa” ei tarvi väkisin vääntää vaan voi myös sanoa Sveitsi, nämä sanakikkailut ei tuo minkään näköistä lisäarvoa tekstiin. Muuten hyvä juttu!

  3. Vänttinen olisi ratkaissut Suomen Cup-finaalin. Ne maalit se poika osaa.

  4. En edes Kuoma huomannut kyseisiä ilmaisuja, mutta nyt kun luin tekstin uudestaan, niin rupesivat ärsyttään vietävästi 😀

    Ps. Osaako joku analysoida tarkemmin tätä Vänttisen haluttomuutta antaa haastatteluja? Nykypäivänä tuntuu vähän oudolta etenkin tällaisen statuksen pelaajalta moinen käytös…

  5. Kellomaa, linkkuveitsimaa, alppimaa. Maali, osuma, onnistuminen, täysosuma.

    Kukaan kirjoittaja ei haluaisi hokea samaa sanaa, mutta samalla ei sujuvia synonyymejäkään ole loputtomasti.

    Ongelma.

  6. Sehän on nimenomaan kielen rikastuttamista, ettei käytetä koko ajan samaa nimitystä. Kuomallekin lisää kaunokirjallista lukemista, niin sanavarasto laajenee.

  7. Kaunokirjallisuus ja urheilujournalismi on asia erikseen, parahin koira.

  8. ”veronkiertomaa” ja” pankkisalaisuus hautausmaa”, pistäkää harkintaan, vois ehkä vähän piristää 😉

  9. Vänttinen ei osaa toimittajien haastattelussa sanoa mitään. Siksi ymmärtää kieltäytyä niistä. Pelata kyllä osaa.

  10. Osaa kyllä sanoa paljon ja asiaa. Aamulehden Pekka Mikkonen esim. haastatellut useasti ja Sveitsissäkin antanut jo varsin avoimia haastatteluja. Ikävää, että tällä palstalla julkaistaan henkilöä mustaavia kirjoituksia, voisi pysyä ihan asialinjallakin.

  11. Puhuu vähän ja tekee paljon. Hieno persoona, suosikkipelaaja listoillani forever. Näitä julkkutyrkkyjä on laji täynnä vaikka ei ole edes potentiaalia.