Liigat

”Oot sä kova äijä, Mikke Järvi!”

25.01.
2015
1 Kommentti
21
Liigat
Mikael Järvi (oik.) keräsi Suomen Cupin finaalissa tehot 1+1. Kuva: Juhani Järvenpää

Mikael Järvi (oik.) keräsi Suomen Cupin finaalissa tehot 1+1. Kuva: Juhani Järvenpää

SSV voitti sunnuntaina salibandyn miesten Suomen Cupin. Finaalissa kaatui jatkoajalla Classic lukemin 7–6. SSV:n voiton takuumiehinä häärivät kakkosketjun konkarit Mikael Järvi ja Juho Järvinen.

Kaiken kokeneelle ja nähneelle Järvelle Cup-voitto maistui. Järvi syötti Järvisen tekemän jatkoaikaosuman. Järvi heitti keskelle ilmapallon, jonka Järvinen lätkäisi komeasti sisään.

Mikael Järvi, tällaisia maaleja on nähty aiemminkin?
– Aika monta, Järvi virnistelee Pääkallo.fi:lle.

Haastattelun keskeyttää yhtäkkiä maajoukkuevalmentaja Jussi Jäntti.

– Oot sä Mikke äijä. Perhana. Näki, että oli moodi päällä, Jäntti hehkuttaa ja läimäisee sanojensa painoksi voimalla Järveä olkapäähän.

Jäntti on oikeassa. Järvi pelasi upean finaalin. Hän taisteli, väänsi ja tehoili kuin vanhoina hyvinä aikoina. ”Metsuri” on edelleen tekijämies, vaikka ikää on jo 37 vuotta. Myös useat loukkaantumiset alkavat olla selätetty.

Järvi kuvasti SSV:n taistelua finaalissa. Joukkue oli tappiolla 4–1 ja 6–4, mutta niin vaan SSV ponnisti rinnalle ja ohi.

Pelaaminen taitaa taas maistua?
– Meillä on kolme hyvää ketjua. Ei ole merkitystä kuka tekee maalit, kunhan voitetaan, Järvi vastaa.

Aivan. Myös Järven kommentit ovat entisellään. Teki hän sitten kolme tai kuusi maalia, niin joukkue voitti. Samaa jargonia aina.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Kalle
27/01/2015
Järven ja Toivosen jatkuva menestys liigatasolla kertoo ainakin sen, että on hölmöä kun moni 29-vuotias peluri lopettaa sanoen olevansa liian vanha liigapeleihin. Ikähän on vaan numeroita. Tietysti jos motivatio ei riitä, niin on syytäkin lopettaa. Jos pelihaluja on, niin 30-35-vuotiaana pystyy kyllä säilyttämään tasonsa, jos niin haluaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.