Juniorit

Pääkallokatsaus: C-tyttöjen SM-sarjassa odotettu kärkiviisikko erottumassa

13.01.
2015
2 Kommenttia
13
Juniorit
Elina Hautojärvi (nro 31) on ollut alkukauden positiivisimpia yllättäjiä joukkueensa ÅIF:n ohella. Kuva: "Jini"

Elina Hautojärvi (nro 31) on ollut alkukauden positiivisimpia yllättäjiä joukkueensa ÅIF:n ohella. Kuva: ”Jini”

C-tyttöjen SM-sarja ylitti puolivälinsä viime viikonloppuna Sipoossa käydyssä turnauksessa. Kun joukkueilla on takana kymmenen ottelua, alkavat joukkueet jakautua kolmeen kerrokseen. Kärkiviisikko on yhä tiiviisti kolmen pisteen sisällä.

Kuten Pääkallo.fi:n syksyisessä C-tyttöjen SM-sarjan ennakossa uumoiltiin, sarjan kärkiviisikon muodostavat SB-Pro, M-Team, Loisto, PSS, ja Erä. Kymmenen pelikierroksen jälkeen piikkipaikan jakavat Erä ja syksyllä mestarisuosikiksi nostettu SB-Pro. Hallitseva mestari M-Team seuraa kärkikaksikkoa yhden pisteen perässä.

Vaikka kärkiviisikon taakse on muodostunut jo neljän pisteen kaula, on sarjassa nähty runsaasti ristiin pelaamista. Valtaosa peleistä on päättynyt erittäin pienin marginaalein. Suorasta pudotuspelipaikasta taistelevat ÅIF ja Indians ovat haastaneet kärkijoukkueet vahvasti ja riistäneet pisteitäkin. Sarjan hännillä Pirkat, LeBa-96 ja SB Heinola ovat pudonneet aavistuksen muiden kyydistä ja käyvät omaa taisteluaan viimeisestä paikasta playoff-karsintoihin.

Pelillisesti alkukauden positiivisimpia yllättäjiä ovat Erä ja ÅIF. Tapanilan Erän otteet ovat olleet ailahtelevia, mutta se on onnistunut kääntämään tiukat ottelut hyväkseen. Ailahtelevaisuutta korostavat esimerkiksi puhdas 5-0 –voitto SB-Prosta ja vastaavasti 8-2 –murskatappio M-Teamille. Milja-Maria Saarikoski on ollut Erän alkukauden tehokkain 13 tehopisteellään.

Pääkallo.fi:n syksyllä sarjan mahdolliseksi mustaksi hevoseksi tituleeraama ÅIF on pelannut odotuksiin nähden pirteästi, eikä vähiten johtotähtensä Elina Hautojärven tehoin. Hautojärvi on kerännyt 10 pelissä pistesaldon 7+6, seuraavien ÅIF-pelaajien jäätyä alle puoleen tästä. Kaikki sarjan kärkijoukkueet ovat joutuneet pistämään parastaan ÅIF:aa vastaan, mutta sipoolaisten harmiksi kaikki ottelut kärkiviisikkoa vastaan ovat päättyneet yhden tai kahden maalin tappioon.

SB-Pron ykköshaastajaksi syksyllä nostettu M-Team pelasi sarjan kuusi ensimmäistä ottelua voitokkaasti, mutta joulukuusta eteenpäin voittoja on kertynyt neljästä ottelusta vain yksi. M-Teamin ykkösketjun Taru Nordman (9+8) ja Maura Paajanen (7+8) ovat SM-sarjan pistepörssin kärkikaksikko.

Turkulaisen Loiston debyyttikausi C-tyttöjen SM-sarjassa alkoi vaihtelevin ottein, mutta viimeisissä turnauksissa joukkue on löytänyt tasonsa ja noussut neljän tappiottoman pelin myötä iskuetäisyydelle sarjakärjestä. Sarjataulukossa edellään olevista joukkueista Loisto on onnistunut voittamaan vain Erän, mutta takanaan olevista joukkueista turkulaisilta on pisteen riistänyt vain ÅIF 3-3 –tasapelillä.

ÅIF ja sen kanssa tiukasti kuudennesta sijasta, eli viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta taisteleva Indians ovat kohdanneet jo kahdesti. Ensimmäisessä kohtaamisessa Indians oli parempi 2-1 ja viimeisimmässä turnauksessa ÅIF kirjasi voiton 4-1. Indiansin kauteen mahtuu mm. 2-0 voitto PSS:sta, mutta vastaavasti 4-2 –tappio sarjassa viimeisenä olevalle SB Heinolalle.

Pelaajapuolella positiivisimpiin yllättäjiin lukeutuvat SB-Pron Emmi Lindh, joka on 11 maalillaan sarjan toistaiseksi paras maalintekijä, sekä PSS:n Juulia Nurme, joka on ehkä hieman yllättäenkin noussut porvoolaisjoukkueen parhaaksi pistepelaajaksi. Pirkojen Pinja Myllymäki on ollut myös tehokas ja tekijänä tai syöttäjänä lähes joka toisessa joukkueen maaleista. Sarjan maalivahtitilasto ei ole täydellinen, mutta suuntaa antava. PSS:n Pinja Askola on ollut pallon edessä yli 86% maalia kohti suuntautuneista laukauksista ja pitää maalivahtitilaston kärkipaikkaa. Seuraavina tilastossa ovat ÅIF:n Aino Vapaavuori (84%) ja Erän Milla Jaatinen (84%).

C-tyttöjen SM-sarjan jatkuu 24.1. Porvoossa, missä nähdään jälleen monta mielenkiintoista kohtaamista. Turnauksen kärkipeleinä M-Team – SB-Pro sekä PSS – Loisto.

Muut välikatsaukset:
Pääkallokatsaus: Classic A-nuorten SM-sarjan kärjessä – kamppailu viimeisistä pudotuspelipaikoista alkamassa
Pääkallokatsaus: Josba B-juniorien SM-sarjan kärjessä – Kainulaisen veljekset ylivoimaisessa pistetahdissa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Fani
15/01/2015
KIITOS jutusta, näitä lisää.Hyvä asia,että tytöt huomioidaan.
Tyttösäbä
27/01/2015
Missä on puolivälin katsaus a-tyttöjen sm-sarjasta?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.