Juniorit

Pääkallokatsaus: Classic A-nuorten SM-sarjan kärjessä – kamppailu viimeisistä pudotuspelipaikoista alkamassa

12.01.
2015
6 Kommenttia
13
Juniorit
Tampereen Classic A-nuorten SM-sarjan kärjessä. Kuva: http://kaljupapparazzi.kuvat.fi/

Tampereen Classic A-nuorten SM-sarjan kärjessä. Kuva: http://kaljupapparazzi.kuvat.fi/

Koovee ja Happee ottivat jo pienen varaslähdön loppiaisena, mutta A-nuorten SM-sarja pyörähti jälleen kunnolla käyntiin sunnuntaina kolmen ottelun voimin. Syksyn perusteella pudotuspelipaikoista nähdään jälleen todella tasainen kamppailu.

Miten syyskausi eteni?
Classic on ollut odotetun vahva ja pitää sarjan kärkisijaa hallussaan kahdellakymmenellä pisteellä. Yksi sarjan ennakkosuosikeista, OLS, on kuitenkin hyvällä iskuetäisyydellä vain kolme pistettä tamperelaisryhmän takana. Oululaisryhmä on pelannut todella laajalla, ja hieman myös uusiutuneella, materiaalilla. Joukkue on esiintynyt mallikkaasti, ja mikäli liigaryhmän kausi päättyy ennenaikaisesti, ovat oululaiset jälleen vahvoja mitalikandidaatteja nuorten SM-sarjassa.

Neljän ottelun voittoputkessa joulutauolle siirtynyt TPS sekä yllättäjäjoukkue Tiikerit majailevat sijoilla kolme ja neljä. Pääkallon kausiennakossa putoamiskarsintaan tuomittu Tiikerit on ollut kauden ehdottomia positiivisia valopilkkuja ja taistellut aktiivisesti sarjan kärkisijoista.

Huomionarvoista on myös se, että Tiikerien joukkueesta suurin osa on pelannut myös miesten 2. divisioonassa, jossa jälki on niin ikään ollut tehokasta.

Sijoilla 5-9 käydään tiukkaa kamppailua jäljellä olevista pudotuspelipaikoista. Erä, Happee, Indians, Oilers ja Koovee ovat kolmen pisteen sisällä. Viivan ympäristössä erityisesti joukkueiden keskinäiset ottelut tulevat olemaan elintärkeitä. Tapanilan Erä oli Pääkalloennakossa ennen kauden alkua suurin mestarisuosikki, mutta laadukas joukkue ei ole kuitenkaan vielä saanut itsestään aivan kaikkea irti.

SSV ja PSS ovat kuudella pisteellä sijoilla 10 ja 11, ja alkaa näyttää siltä, että joukkueet jäävät ulos taistelusta pudotuspelipaikoista. Kuten ennen kauden alkua jo osattiin ennakoida, SSV:n 93-ikäluokan jälkeen joukkueessa ei vielä ole tarpeeksi leveää ja laadukasta pelaajamateriaalia.

NST:n kausi on ollut synkkä ja syksyn aikana joukkueen tilille kertyi vain kolme pistettä. Vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä, että lappeenrantalaisryhmä nousisi enää taistelemaan pudotuspelipaikoista ja joukkueen heikon alkukauden suoritustason huomioiden suoran putoamisen välttäminenkin tulee olemaan haasteellista. Maaliero on karusti pakkasella lukemin -85.

Syyskauden kuumimmat pelaajat?
Pistepörssin kärjen ovat miehittäneet Oilersin Severi Korhonen tehoilla 22+12=34 ja Olli Alanen pisteillä 13+20=33. Kaksikko kuuluisi monessa liigajoukkueessa pelaavaan miehistöön.

Kolmantena majailee Classicin Albert Koskinen tehoilla 17+11=28.

Viime kauden pistekuningas, SSV:n Waltter Mahlberg, on jatkanut tehojen saalistamista myös tällä kaudella. Yhdeksän pelatun ottelun jälkeen Mahlberg on takonut tehot 20+7=27.

Kuumana on käyty muidenkin kuin pisteiden muodossa, sillä jäähypörssin kärkipaikkaa pitää hallussaan OLS:n Olli Wikstedt, jonka saldona tältä kaudelta on 39 jäähyminuuttia.

Maalivahtiosastolta yksi syksyn kuumimmista torjujista on ollut TPS:n Santtu Ylänen, joka on pelannut jokaisessa joukkueensa ottelussa. Torjuntaprosentti on pelimäärään nähden hyvä 78.8. Myös Classicin Lassi Toriseva on torjunut kuudessa ottelussa kovalla 83.3 prosentin varmuudella.

Sarjataulukko

Pistepörssi


Lue lisää:
Classicin nuoret onnistuneet tilkitsemään puolustuksen – ”Vielä on paljon tekemistä keväälle”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Markus Kaivanto Fani
12/01/2015
Markus " kaivuri " Kaivanto johdattaa Classicin a junnut mitalipeleihin!!
Kannattaa laittaa mies seurantaan , kyseessä on hiomaton timantti.
Hämis
12/01/2015
Kaivanto on taitava pelaaja kyllä, mutta pääkopan kanssa lienee petrattavaa. Työnteko ei usein tunnu maistuvan.
Arto Kilponen
12/01/2015
Teemu Suomalaisen olisi voinut vähintäänkin mainita jos pistepörssin kolmosesta puhutaan. Tasapisteet ja ottelu vähemmän pelattuna.
Mafia
12/01/2015
KVeen suurin ongelma pudotuspeleihin on pitempi Pantsar ei pitäisi olla edes hallissa kun on peli käynnissä.Jos on niin ei asiaa kahdeksan joukkoon!!! tää on tosi.
rd
12/01/2015
Kyllä näitä hiomattomia timantteja niin kuin joku "neverheard" kaivanto on ollut, puhukaa vähemmän ja tehkää enemmän...
Katsoja
12/01/2015
Täältä nämä tulevat tähdet löytyvät. Muutaman vuoden kuluttua liigassa, toivottavasti saavat vastuuta joukkueissaan.
Jo nyt nähdään että 90 luvulla syntyneet ovat tähtipelaajia jokaisessa liigajoukkueessa. Salibandyn tulevaisuus on nuorissa jotka ovat nostaneet pelin tasoa, nopeamaksi ja yleisölle viihdyttäväksi.
Kannattaa katsoa vanhoja videoita vaikka viiden vuoden takaa niin näkee kehityksen omilla silmillä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.