Liigat

Pikkufinaalin ratkaissut Juho Krankka: ”Yksi urani hienoimmista maaleista”

25.01.
2015
5 Kommenttia
15
Liigat
Juho Krankka oli pelipäällä Suomen Cupin  pikkufinaalissa. Tehot 3+3 ja voittomaali jatkoajalla kertovat olennaisen miehen panoksesta joukkueelleen. Kuva: Juhani Järvenpää

Juho Krankka oli pelipäällä Suomen Cupin pikkufinaalissa. Tehot 3+3 ja voittomaali jatkoajalla kertovat olennaisen miehen panoksesta joukkueelleen. Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyn Suomen Cupin pikkufinaali pelattiin kakkosdivisioonajoukkueiden FBC Turun ja KeLyn välillä. Ottelusta ei draamaa uupunut, kun FBC Turku nousi 7-1-tappiolta tasatilanteeseen 8-8.

KeLy vei kuitenkin lopulta voiton luvuin 9-8 ja. Juho Krankan taidokkaalla jatkoaikamaalilla ajassa 62.07. Krankka nakutti ottelussa tehopisteet 3+3.

– En ole vastaavaa kokenut aikaisemmin. Mahtava ottelu ja pelattiin vielä jäähallissa. Täällä oli vanhoja KeLyläisiä kannustamassa. Hyvä peli meiltä. Pelattiin tiiviisti ensimmäinen erä. Toisessa erässä laitettiin paikoista sisään hyvillä prosenteilla. Viimeisessä erässä jouduttiin kyykkimään ja tekemään töitä. Kaveri vei siinä peliä ajoittain ihan 100-0, kommentoi Krankka ottelua.

Krankan voittomaali syntyi tilanteessa, jossa FBC turku oli pitänyt palloa käytännössä lähes koko jatkoajan ensimmäiset kaksi minuuttia. Krankan rohkea yksilösuoritus tuotti toivottua tulosta.

– Pelattiin tiukkaa peittopeliä. Päätin, että jos riisto saadaan, niin lähden haastamaan. Pistin siinä sitten puikoista tai jalan vierestä pallon ohi. Laitoin maalivahdinkin siinä vielä vipuun. Oli yksi urani hienoimmista maaleista, kuvaili mies itse tilannetta, jossa hän karkasi omalta kenttäpuoliskolta maalintekoon.

Molemmat Suomen Cupin pikkufinaalin joukkueet selvittivät komeasti tiensä jäähallipeliin. Krankka näkee, että joukkue on kasvanut cupin edetessä.

– Arvostan tämän kyllä todella korkealle. Alettiin aikoinaan velipojan kanssa pelata KeLyssä 5. divaria, ja sen jälkeen on tehty duunia paljon. On tässä pelattu Divaria ja kakkosdivaria vuosien varrella. Cupiin ei olla osallistuttu pariin vuoteen, mutta nyt laitettiin taas joukkue kilpailuun, kun on sopiva porukka.

– Hieno cuptaival ollaan pelattu. O2 tiputettiin Jyväskylässä ja Classic laitettiin tiukoille. Upeasti ollaan kasvettu joukkueena turnauksen edetessä. Viime viikolla oli vatsatautia ja meni viimeistelytreenitkin pipariksi. Mainiosti ollaan kuitenkin tehty töitä ja taisteltu, kertoi Krankka arvostuksestaan Suomen Cupin pikkufinaalin voittoa kohtaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
satt
26/01/2015
Olipa kyllä erikoinen peli. Tasoltaan parhaimmillaan kyllä divari-tasoa. KeLy on ajoittain ihan purjeessa, mutta iskivät uskomattoman kovalla prosentilla vastureista. Vaikeaa kuvitella, että kakkosdivarista halki maan löytyisi tätä kaksikkoa kovempia jengejä.
Pauke
26/01/2015
Et ole SATT vissiin nähnyt tänä vuonna O2:sta tai HIFK:ta. Kyllä nuo ryhmät ovat vähintään samaa tasoa, samoin LeBa.
lombardo
26/01/2015
"Et ole SATT vissiin nähnyt tänä vuonna O2:sta tai HIFK:ta. Kyllä nuo ryhmät ovat vähintään samaa tasoa, samoin LeBa."

Nooh, kyllähän muuan O2:nenkin jäi Kelyn Cupjunan alle tässä matkan varrella.
kkl
26/01/2015
O2? Ikuinen epäonnistuja nousukarsinnoissa. No pientä provoa mutta tänä vuonna vielä kauempana noususta, kun menetti aivan liikaa kärkiukkoja. Sisä-suomen kärki tänä vuonna paljon heikompi, valitettavaa mutta totta.
SATT
27/01/2015
HIFK:n olen kyllä nähnyt, eikä kyllä tule näkemäni perusteella pärjäämään KeLylle tai FBC:lle. Tosiaan 02 jo otti tappio kellolaisilta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.