Ulkomaat

Ruotsin naisten mestarijoukkueen rahat lopussa – päävalmentaja eronnut ja sopimuspelaajat vapaita lähtemään välittömästi

13.01.
2015
2 Kommenttia
5
Ulkomaat
Viime kaudella Djurgården juhli Ruotsin mestaruutta. Kuva: perwiklund.se

Viime kaudella Djurgården juhli Ruotsin mestaruutta. Kuva: perwiklund.se

Viime keväänä sekä kaudella 2010-2011 Ruotsin mestaruuden voittaneen Djurgården IF:n naisjoukkue on hajoamassa. Seuran johtokunta ilmoitti maanantai-iltana, että naisten joukkueen korvauksia ei pystytä maksamaan ja palkalliset sopimuspelaajat ovat vapaita siirtymään muualle. Samalla joukkueen päävalmentaja Lars Jedheim ilmoitti eroavansa tehtävistään.

– Taloustilanne Djurgården IF:ssä on katastrofaalinen. Luulen, että seurassa halutaan keskittyä enemmän miesjoukkueen tukemiseen, joka on uskomattoman epäreilua. En ole saanut korvauksiani elokuun jälkeen ja nyt johtokunta ilmoitti, että tilit ovat tyhjinä, Jedheim kertoo Innebandymagazinet.se:n haastattelussa.

Tällä hetkellä viidentenä naisten Superliigassa majaileva Djurgårdens IF IBF on kerännyt 27 pistettä, mutta lähitulevaisuus saattaa muuttaa tilannetta merkittävästi. Esimerkiksi joukkueen suurimmat tähdet, seitsemän kertaa maailman parhaaksi naissalibandypelaajaksi valittu Emelie Lindström, Sandra Mattsson ja Ranja Varli ovat nyt vapaita siirtymään muualle, koska seura on rikkonut sopimusehtoja ja ei ole maksanut pelaajille sovittuja korvauksia. Kolmikosta Varli on jo ilmoittanut, että ei aio jatkaa seurassa.

Djurgården yrittää nyt säilyttää sarjapaikkansa junioripelaajien sekä niiden pelaajien kanssa, jotka eivät saa korvausta salibandyn pelaamisesta.

– Olen uskomattoman pettynyt. Meillä oli kasassa erinomainen joukkue ja olisimme taistelleet mestaruudesta tänäkin vuonna. Pukukopissa oli eilen surullinen tunnelma – tämä on hienoin joukkue, jota olen valmentanut ja naispelaajat ovat suhtautuneet lajin erittäin vakavasti. En ole ehtinyt miettiä mitä seuraavaksi tapahtuu, Jedheim päättää

Lue myös
Innebandymagazinet.se: ”Satsar mer på herrarna, jäkligt orättvist”.
Innebandymagazinet.se: Ranja Varli: ”Varit turbulent sedan dag ett”
Innebandymagazinet.se: Djurgårdens officiella meddelande

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
JiiK
13/01/2015
Onneksi otsikossa ei mainita, että naisten mestari. En olisi klikannut.
Jonsku
13/01/2015
Samanlaista sähläystä naisten sähly Ruotsissa kuin Suomessakin. Harrastepuuhastelua.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.