Salamamaalit siivittivät Classicin derbyvoittoon – ”Aivan hirvittävä alku”

Niko Juhola pelasi mainiosti Kooveeta vastaan. Juhola jakoi Sami Johanssonille kaksi namupassia ja iski ottelun avausmaalin ainoastaan kolmen sekunnin pelin jälkeen. Kuva: Topi Naskali

Koovee isännöi Classicia Salibandyliigan keskiviikkoillan paikalliskamppailussa Tampereella. Vierasjoukkue Classic oli ottelussa vahvempi ja vei kaksi pistettä lukemin 6-8 (2-4,3-3,1-1).

Voiton myötä viidentenä oleva Classic nousi pisteen päähän neljäntenä olevasta Kooveesta. Classicilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Kooveelle tappio oli ensimmäinen sitten lokakuun.

Classic sai otteluun salama-alun ja karkasi 0-2-johtoon 20 sekunnissa. Koovee kuitenkin keräsi itsensä maalien jälkeen ja tuli tasoihin vielä ennen erän puoliväliä. Tämän jälkeen edettiin tuloksellisesti loppuun saakka Classicin komennossa.

Classic hallitsi palloa lähes koko ottelun ajan. Kummankaan joukkueen puolustukselle ei voi antaa puhtaita papereita. Ottelussa oli kuitenkin oikea määrä tunnetta ja ajoittain käytettiin melko koviakin otteita. Lopputulos oli täysin oikeutettu.

Sami Johansson on ollut viime aikoina kovassa vireessä ja iski tänäänkin hattutempun Kooveen verkkoon. Krister Savonen oli tuttuun tapaan ykkösviisikon kapellimestari. Kakkosvitjan Markus Kulmala oli myös hyvällä pelipäällä ja nakutti tehot 2+1. Kooveen Eemeli Salin taisteli sekä raastoi tuttuun tapaansa ja paukutti siinä sivussa tehot 1+3.

Classicin Niko Juholan tekemän avausmaalin syntymisessä kesti ainoastaan kolme sekuntia. Se sivuaa Oilersin Casper Pfitnerin vuonna 2011 tekemää ennätystä. Erikoista on myös se, että Erän Jere Oksanen osui tismalleen samassa ajassa tänään Erä-TPS -ottelussa.