Divarit

SB Vaasa voitti LaSBin vähämaalisessa trillerissa – maalivahdit ilmiömäisiä

11.01.
2015
3 Kommenttia
13
Divarit
SB Vaasa juhli tänään voittoa Lammin Salibandysta. Arkistokuva: Elmeri Elo.

SB Vaasa juhli tänään voittoa Lammin Salibandysta. Arkistokuva: Elmeri Elo.

Usein vähämaaliset salibandyottelut ovat katsojalle puuduttavaa ja tylsää kyttäilyä. Tänään tuo yleistys kuitenkin todettiin vääräksi, sillä SB Vaasa ja LaSB väänsivät todella katsojaystävällisen pelin Botniahallilla, Mustasaaressa.

Ottelu venyi aina jatkoajalle saakka ja ratkaisumaalin iski lopulta Jesse Palmberg Markus Lehtivuoren upeasta syötöstä ajassa 60:18. Loppulukemat olivat siis 3-2 JA (0-0, 1-0, 1-2, 1-0) vaasalaisten hyväksi.

Ottelun ratkaisu?
Ratkaisumaali oli kulmavaparitilanteessa tapahtunut LaSB-puolustuksen nukahdus, jonka kaksikko Lehtivuori-Palmberg käytti hienosti hyväkseen. Tasainen ottelu kulminoitui kuitenkin jo varsinaisella peliajalla. Minuutti LaSBin 2-1 -johtomaalin jälkeen Rasmus Kainulainen rikkoi ja SB Vaasalle tuomittiin rankkari. SPV-farmiapu Eemeli Peltonen viimeisteli kylmän rauhallisesti ja sen jälkeen yleisöön asti huokui tunne, että pisteet tulevat jäämään tänään Vaasaan.

Ottelun hahmo?
Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat upeat ottelut. Pasi Järvinen Vaasan maalilla näytti ilmiömäisiä reaktioitaan ja Kaapo Kettunen LaSB-tolppien välissä oli ajoittain kuin muuri. Esille on myös nostettava tärkeää duunia tehnyt ja kahdella maalillaan ottelun lopulta ratkaissut jääkiekkotaustainen Jesse Palmberg.

Ottelun puheenaihe?
Botniahallilla kohtasi tänään kaksi hyvää divarijoukkuetta ja pelin taso oli varsin korkea. Erikoista oli se, että ottelu olisi hyvällä lykyllä voinut päättyä vaikka 5-4 tai 7-6 kummalle tahansa, mutta viimeistely oli kummallekin osapuolelle todella hankalaa. Avopaikoista sudittiin ohi ja yli ja sitten, kun palloja saatiin kohti, niin veräjänvartijat pitivät huolen, että tänään ei helppoja maaleja nähdä.

Kommentit:
– Tasainen matsi oli. Jatkoaikamaalissa ei ollut mitään sovittua kuviota, juoksin vain takatolpalle ja Lehtivuoren Markus laittoi hienon lätyn sinne. Ei siinä sitten muuta kuin silmät kiinni ja sinne päin. Jatkoajalle lähdettäessä painotettiin, ettei anneta ainakaan vastustajalle mahdollisuutta naulata peliä, ratkaisumaalin ilmasta ohjannut Jesse Palmberg kertoi ottelun jälkeen Pääkallo.fi:lle.

– Vauhdikas ottelu, jossa paikkoja oli puolin jos toisin. Peli olisi voinut päättyä kummalle vain, eikä olisi voinut puhua oikeusmurhasta. Veskarit olivat hyviä. Samaa ongelmaa oli kuin eilen, ettei oikein tahdottu saada paikoista sisään, LaSB-kapteeni Henri Vilen jutteli.

– Vaikea lähtökohta, kun vastustajalla oli jo kolmas peli viikon sisään ja meillä alla vain kolmet treenit kahden viikon tauon jälkeen. Pelituntuma ei ollut paras mahdollinen ja vastustaja olikin pelillisesti tänään kypsempi. Puolustustahto oli kuitenkin kova ja vaikka tauko vaikutti mielestäni pallolliseen peliimme, oli palloton peli ihan hyvällä tasolla. Järvisen Pasi antoi meille taas mahdollisuuden voittaa huikeilla otteillaan, SB Vaasan luotsi Marko Luoma analysoi Botniahallin kaukalon äärellä.

Tilastohuomiot:
Jesse Palmberg 2+0, Eemeli Peltonen 1+0, Pasi Järvinen 17 torjuntaa
Rasmus Kainulainen 1+0, Juuso Kainulainen 1+0, Kaapo Kettunen 16 torjuntaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Katsoja
11/01/2015
Vaikee on voittaa Sb Vaasaa jos puolustavat noin kurinalaisesti,maalivahti Järvinen yks sarjan parhaita ja kun hyökkääjät tekevät tarvittavat maalit niin hohhoijaa.
meitsi
13/01/2015
Järvisellä ollut kiinnostuskiikarit mukana Vaasassa tällä kaudella.
Ossi
05/02/2015
Pihvi älä värjää

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.