Divarit

SPV murskasi TPS:n Hankkion johdolla – katso lauantain salibandytulokset

10.01.
2015
6 Kommenttia
3
Divarit
SPV juhli tänään murskavoittoa TPS:stä. Arkistokuva: Juha Käenmäki.

SPV juhli tänään murskavoittoa TPS:stä. Arkistokuva: Juha Käenmäki.

Salibandyn pääsarjoissa pelattiin tänään runsaasti pelejä, sillä miesten Salibandyliigassa oli ohjelmassa kuusi ottelua, naisten Salibandyliigassa viisi ja miesten Divarissa kolme kamppailua.

YLE TV2:n lähettämä Seinäjoen urheilutalolla pelattu SPV-TPS oli melkoista murskajuhlaa punapaitaisen kotijoukkueen osalta, sillä SPV voitti ottelun lukemin 14-4. Seinäjokelaiset olivat ottelussa alusta saakka harppauksia edellä ja vasta kolmannessa erässä TPS pääsi peliin paremmin mukaan, kun SPV nosti jalkaa kaasulta.

SPV:n voiton pääarkkitehtinä oli vastikään yhteen kasattu kakkoshyökkäyskolmikko Jari Hankkio-Tuukka Kiviranta-Janne Hulmi. Hankkio osui maalipuiden väliin kaikkiaan kuusi kertaa ja Hulmi ja Kiviranta keräsivät tehot 1+2. TPS:n onnistujat olivat 2+1 -tehot tehnyt Artis Raitums ja 1+2 -pisteet tehtaillut Sami Tuominen.

Naisten liigassa Erä III viritteli jo yllätystä, kun se emännöi sarjakärki Classicia. Erä johti jo 3-0 ja Classic nousi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon vasta viimeisellä kolmanneksella, noin kolme ja puoli minuuttia ennen loppua. Lopulta tamperelaisryhmä vei kuitenkin ottelun nimiinsä lukemin 8-12. Ottelun tehokkain oli viisi maalia iskenyt Classic-hyökkääjä Eliisa Alanko. 3+1 -tehot nakuttelivat Erä III:n Tuuli Huuskonen, sekä Classicin Alisa Pöllänen.

Divarissa SBS Wirmo pelasi varsin mallikkaan neljän pisteen viikonlopun kotisalissaan, kun eilisen Loviisan Tor -voiton jatkoksi tänään kaatui Limingan Niittomiehet jatkoajan jälkeen luvuin 7-6. Viikonlopun mynämäkeläinen oli ehdottomasti Matti Alivuotila, joka syötti eilen kolme osumaa ja nakutteli tänään tehot 3+1. Alivuotila teki Wirmon kolme viimeistä maalia, mukaan lukien pelin ratkaisseen jatkoaikamaalin ajassa 64:16. Limingan paras pistemies oli illan ottelussa Matias Luokkanen niin ikään tehoin 3+1.

Miesten Salibandyliiga
16:00 SPV–TPS 14-4
17:00 Erä–OLS 12-7
17:00 Josba–Koovee 4-4 JA
17:00 SalBa–SSV 3-10
18:00 Classic–NST 6-7
18:30 Happee–Oilers 7-5

Naisten Salibandyliiga
14:00 Erä III–Classic 8-12
14:45 Koovee–M-Team 7-3
15:00 SB Vantaa–Happee 0-10
17:00 Papas–TPS 4-2
17:00 Steelers–SB-Pro 2-10

Miesten Divari
17:00 LaSB–Erä Akatemia 6-4
17:00 Loviisan Tor–Steelers 8-9
18:00 SBS Wirmo–LNM 7-6 JA

Lue lisää:
SPV:n tulikuuma kakkosvitja nöyryytti TPS:aa – Hankkiolla kuuden maalin ilta
Video: Koovee–M-Team kaikki maalit – Kooveen kolmoskenttä voiton takeena
Jari Turusen kuvat ottelusta Josba-Koovee
NST onnistui Tampereen ryöstöretkellä – Johanssonin hurja tehoilta laiha lohtu
Loviisa-Steelers tarjosi salibandyviihdettä koko rahan edestä – Savukoski jälleen hurjana
SSV tyrmäsi SalBan jo avauserässä – Järvinen voiton pääarkkitehtina

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Saint
10/01/2015
Mansessa sponsorirahat ohjautuu uuteen osoitteeseen, veikkausliigassa ilves saa 4000-5000 katsomoita, joten yritysten kiinnostus kohdistuu sinne. Valitettavasti se on pois salibandyltä jossa ei oikein ymmärretä uudistaa yhteistyötä eikä nostaa sarjan mielenkiintoa, tehkää jotain.
Seuraaja
10/01/2015
Taitaa olla laajempikin ongelma salibandyssä, ei osata uudistua riittävästi. Nyt perustetaan vahoihin menetelmiin, poikkeuksina some jossa ollaan hyvin mukana. Mikään markkinointi ei toimi jos tuotteen sisätö on ontto. Salibandyssä ottelutapahtuma on 90-luvulta vaikka peli onkin kehittynyt huimasti ja on sinänsä viihdyttävää niin puitteet ei toimi.
ketä kiinnostaa ?
10/01/2015
Ketä kiinnostaa joku Wirmon taaperrus ? :D
Arto Kilponen
11/01/2015
SPV osui tilastojen mukaan 8/8 kertaa toisessa erässä. Tuollaisella tilastolla voittaa pelin käytännössä aina, meni ne muut kaksi erää sitten miten vain.

SPV on kuitenkin edelleen ollut suhteellisen heikko kotijoukkue, vain neljä voittoa seitsemästä pelistä.

Tänään huipputärkeä Happee-SPV, jossa SPV:llä on mahdollisuus ilmoittautua mukaan runkosarjan voittotaisteluun. Myös ensi viikonloppuna on tuplapeli, kun lauantaina vieraaksi saapuu kummasti petrannut Josba ja sunnuntaina Indians, josta voisi odottaa myös tällaista tämän päivän tyyppistä teurastusta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

TPS:n sarakkeeseen jäi kolmatta kertaa peräkkäin alle viisi maalia ja edellisestä voitosta alkaa olemaan kaksi kuukautta, vieraissa on päivää vaille kolmen kuukauden tappioputki. Vaikka TPS onkin päästänyt paljon maaleja, niin tavallaan huono asia on se, että tämä oli vasta toinen kerta kun vastustaja nakutti kaksinumeroisen maalimäärän (Happee teki 18.10. 10 maalia). Se kun tarkoittaa sitä, että joka pelissä soi ja usein -> erittäin vaikea voittaa mitään peliä.

Sanoisin, että TPS tippui nyt playoff-junasta. Matkaa on viisi pistettä ja TPS on pelannut pelin tärkeimpiä vastustajiaan enemmän.

Huomenna tulee silti kasvojen pesuun hyvä mahdollisuus, kun Indians saapuu Turkuun.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Josba jatkaa nousuaan. Se ei sarjataulukossa vielä näy kovin radikaalisti, mutta hienosti on joukkue herännyt marraskuun alussa. Siitä poikki pistäen, alkukausi 0-0-8 ja sen jälkeen 4-1-4 on pirun kova suoritus. Peräkkäisiä voittoja ei ole vielä tullut, mutta nyt tuli ensimmäistä kertaa pisteitä peräkkäisistä peleistä. Sarjataulukon kahdeksasta huonoimasta joukkueesta Josballa on paras saldo viimeisistä yhdeksästä pelistä. Playoff-viiva olisi kuuden pisteen (plus ottelu enemmän Josballa) päässä, joten kiire tulee. Seuraavat kolme peliä ovat Oilers Joensuussa tänään, SPV Seinäjoella lauantaina ja OLS Oulussa sunnuntaina. Sanoisin, että jos Josba ottaa näistä kolmesta vähintään viisi pistettä, niin voidaan alkaa puhumaan playoff-paikan suhteen haastajasta. Alle neljä pistettä sinetöisi mielestäni playoffien ulkopuolelle jäämisen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kooveen viiden ottelun voittoputki katkesi, mutta joukkue nousi silti taas Tampereen ykköseksi. Mielenkiintoista nähdä, että onko se Kooveen hyvä jakso nyt vuoden vaihtumisen myötä eilisen teeren lumia vai oliko tämä pakollinen työtapaturma. Tänään pelattava kotipeli SSV:tä vastaan kertoo paljon.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SalBalle aika odotettu 3-10 tappio SSV:lle. SSV paukutti SalBan verkkoon 22 maalia runkosarjassa ja se kyllä kertoo kaiken oleellisen joukkueiden tasoerosta. SalBan seuraava ottelu on 18.1. Classicia vastaan vieraissa, se tuskin on kovin paljoa helpompi paikka ottaa pisteitä. Vaikeaksi menee, taitaa sarjajumbon paikka olla vähitellen sinetöity. Indiansilla on tähän toki sanansa sanottavana.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SSV porskuttaa menemään, viimeiseen neljään peliin vähintään yhdeksän tehtyä jokaisessa ja sillä kyllä pääsee pitkälle. Tänään on hyvä haaste, kun Koovee asettuu vastaan Tampereella.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Erä otti komean voiton OLS:sta ja nyt on sitten niitä 10 pisteen miehiäkin kuusi. Taistelu playoff-paikasta käy kovana, sillä tästä voitosta huolimatta Erä on edelleen vain sarjan kymmenes. Erä ei ole hävinnyt peliäkään viivan alla oleville, joten huipputärkeän NST-pelin jälkeen vastaan asettuva kolmikko Indians-TPS-Nokia kuulostaa Erän kannalta aika hyvältä jatko-ohjelmalta.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alkaako OLS hyytymään tässä välissä? Viimeiseen kahteen peliin 20 maalia omiin, kun 2014 puolella kautta omiin meni vain kerran yhdeksän. Seuraavaksi kotona neljä peliä, SSV ja Josba ensi viikonloppuna ja kaksi viikkoa myöhemmin Koovee ja Oilers. Nämä neljä peliä kertovat onko OLS lintu vai kala ja jos, niin kumpi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Classic ei sitten tehnyt sitä 10 maalia jota veikkasin, eikä edes voittanut peliään. Ennen tätä iltaa Classic oli takuuvarma suorittaja alemman puoliskon joukkueita vastaan, mutta mitä siellä tänään tapahtui? Ensi viikon sunnuntaihin asti aikaa selvitellä, silloin vastaan saapuu SalBa, joka olisi yksinkertaisesti pakko voittaa, sillä neljä seuraavaa peliä ovat kaksi paikallispeliä ja kaksi hankalaa vieraspeliä, joissa pelin on jo toimittava.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NST päätti sitten lopettaa sen ennalta-arvattujen tulosten pöytään iskemisen. Tämän vuoden puolella ollut pomminvarma voitto Josbasta ja seinävarma tappio Classicille, mutta kuinkas kävikään? Meneekö tämä loppukausi nyt sitten niinpäin, että voitetaan kaikki keneltä luulisi tulevan turpiin ja varmat voitot munitaan tappioiksi tai tasureiksi? Huomenna Erää vastaan voi odottaa mitä tahansa tulosta, niin sarjataulukon kuin Erän ja NST:n viimeisimpien tulosten mukaan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Happee onnistui voittamaan viimeiset 28 minuuttia Oilersia vastaan 5-0 ja se yleensä riittää aika pitkälle. Mielenkiintoisesti ottelun ensimmäinen jäähy tuli vasta ajassa 46:17. Happeella on nyt neljän ottelun voittoputki ja vastustaja ei ole näissä saanut kertaakaan yli viittä maalia aikaan. Tuo viisi maalia on itseasiassa ollut se raja, kaikki pelit, joissa vastustaja on tehnyt vähintään kuusi, Happee on hävinnyt. Tänään kärkiottelu SPV:tä vastaan kotona, voitto tarkoittaisi aikalailla varmaa top-2 sijoitusta Happeelle runkosarjassa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onpahan ollut erikoinen vuosi 2015 Oilersilla tähän mennessä. Ensin vastustaja teki pelissä enemmän maaleja ja Oilers voitti silti, nyt Oilers hävisi ja nousi sarjataulukossa sijan ylöspäin. Eli siis jos haluat mahdollisimman korkealle sarjataulukossa, niin kannattaa...?

No, hyvä yritys Oilersilta, mutta ei vain riittänyt. Taas nukuttiin joku osa pelistä, tällä kertaa se oli hyökkäyspään suoritus jälkimmäisellä puoliskolla. Viimeiset 28 minuuttia 0-5 Happeelle ja sitä myöten hyvää yötä Oilersille. Joukkue oli aika vajaamiehinen, Ilari Talvitie puuttui, maaliin ei laitettu hienosti kaudella pelannutta Joonas Kaltiaista ja kapteeni Patrick Wardistakin saatiin kentälle vain osa, eli kapteenin nauha ja pelipaita. Lisäksi Perttu Pajukoskelta yllättävän vaisu peli, mutta näitä nyt sattuu kaikille. Näistä kohdista laskien vain kahden maalin vierastappio oli itseasiassa suhteellisen hyvä tulos. Nolla pistettä, mutta silti.

Tänään sitten Joensuuhun. Jos Oilers pelaa kuten ensimmäisen puoliskon Happeeta vastaan, niin vierasvoitto on selviö. Jos taas hyökkäys jatkaa siitä mihin Jyväskylässä jäi, niin turpiin tulee varmasti.
Stadi
11/01/2015
Indian valmentaja Laurikainen esitti classic-indians jälkipeleissä naurettavaa vuodatusta tuomareita kohtaan, hän jättää valmennus hommat johtuen tuomareiden tasosta. Mikäli itsellä ei ole kykyä valmentaa, ei kannata itkeä ja änkyttää medialle tuomareista. Hän kyllä sanoi että tappio classicille ei johtunut tuomareista mutta kuitenkin. Ihan hyvä että tällainen itkupelle siirtyy takavasemmalle seuraamaan miten joukkueita valmennetaan. Kun ei ole osaamista kannattaa katsoa peiliin eikä ympärille...
Tseitsei
11/01/2015
Kertokaa viisaammat miksi Jape ei pelaa? Ei ole pelannut kuin alle puolet peleistä?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.