Liigat

SPV:n tulikuuma kakkosvitja nöyryytti TPS:aa – Hankkiolla kuuden maalin ilta

10.01.
2015
2 Kommenttia
8
Liigat
Jari Hankkio oli tänään ilmiliekeissä TPS:aa vastaan. Arkistokuva: Juha Käenmäki.

Jari Hankkio oli tänään ilmiliekeissä TPS:aa vastaan. Arkistokuva: Juha Käenmäki.

SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen puhui MM-kisojen aikaan salibandyn olevan nykyään maalinestopeli. Koposen suojatit näyttivät tänään kuitenkin TPS:n kustannuksella, että tärkeässä osassa on myös maalinteko.

Seinäjoen urheilutalolla nähtiin varsinaiset murskajaiset, kun TPS oli jo ottelun avauserän jälkeen tappiolla lukemin 4-1 ja hävisi koko ottelun lopulta luvuin 14-4 (4-1, 8-0, 2-3).

Ottelun ratkaisu?
SPV oli alusta asti harppauksia TPS:aa edellä. Seinäjokelaiset rankaisivat vieraiden staattisen avauspelin ansiosta nopeilla riistoilla ja pelin käännöillä. SPV:n koko arsenaali piti Tepsiä pilkkanaan kaksi ensimmäistä erää, joskaan kolmoskenttä ei ollut ratkaisuissaan järin tehokas.

Ottelun hahmo?
Jari Hankkiolla oli vetonappi pohjassa läpi ottelun ja hän latoi TPS-verkkoon kuusi maalia. Nähtävissä oli vanhaa A-junioreissa nähtyä dominointimoodia. SPV:n kakkoskenttä oli kokonaisuudessaan tulikuuma, sillä Tuukka Kiviranta raastoi ja karvasi hienosti, Janne Hulmi tasapainotti kentän peliä fiksusti, Petri Hakonen teki loistavia katkoja ja tuki hyökkäyksiä ja Harri Karjala toimitti peruspakin tonttia esimerkillisesti.

Ottelun puheenaihe?
TPS:n pelit ovat olleet viime aikoina nihkeitä ja se on voittanut viimeksi marraskuussa. Se on kärsinyt niukkoja tappioita joukkueelle kuin joukkueelle ja valmentaja Aki Vilanderin mukaan valmistautumiseen oli tähän otteluun panostettu. Tämä eskaloitui kuitenkin katastrofaalisen näköisenä esityksenä. SPV oli juuri 10 maalia parempi ja etenkin sen takia, että aktiivisesta pallolisesta pelistä tunnettu nuori TPS-ryhmä oli täysin lähtötelineissä ja peli näytti välillä aivan muulta kuin liigajoukkueen toiminnalta.

Kommentit:
– Jatkettiin sitä hyvää tekemistä, mitä treeneissä on nyt tehty. Kaikki varamaalivahtia lukuunottamatta saivat peliminuutteja ja vähän säästeltiin viimeisessä erässä huomista Happee-peliä varten. Kaikki kunnia toki TPS:lle, he pelasivat hyvän kolmannen erän, kommentoi Tommy Koponen ottelua YLE:lle.

– Kaikkia varmasti hävettää, sillä tämä oli surkea esitys. Toisella erätauolla sanoin, että täytyy pelata kunnialla loppuun. Monen äiti katsoi varmaan peliä ja heidän lihapadoiltaan on varmaan turha ruokaa lähteä hakemaan. Ei tällä hetkellä tule ensimmäistäkään hyvää asiaa pelistä mieleen, TPS-luotsi Aki Vilander avasi YLE:n lähetyksessä nuoren joukkueensa tämänpäiväistä esitystä.

– Hattutemputkin ovat harvassa, joten olihan kuuden maalin tekeminen ainutlaatuinen kokemus. Kiva oli pelata. Tommy (Koponen) valmisti meidät hyvin peliin ja kolmannen erän alun herpaantumista lukuun ottamatta paketti pysyi hyvin kasassa, SPV:n sisäisen maalipörssin ykköseksi noussut Hankkio fiilisteli YLE TV2:n haastattelussa.

Tilastohuomiot:
SPV: Jari Hankkio 6+0, Janne Hulmi 1+3, Ville Kuusela 2+1, Tuukka Kiviranta 1+2
TPS: Artis Raitums 2+1, Sami Tuominen 1+2

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Arto Kilponen
10/01/2015
TPS:llä tilastoissa toisesta erästä nolla torjuntaa ja SPV:llä kahdeksan maalia. Oliko oikeasti SPV:llä tämmöinen kohtuullinen 8/8 osumatarkkuus, vai onko tilastoissa virhe? Minä luulen, että jos oikeasti näin meni, niin siinä kyllä paukkui joku ennätys.
Junnu#8
11/01/2015
Ja taidettu muutaman TPS pelaajan pelipaita. Pestä liian kuumassa lämpötilassa. Siltä ainakin vaikutti. Oli melkoisia makkarankuoria päällä

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.