Liigat

SSV sai revanssinsa Oulussa – ”Toisessa erässä katkesi selkäranka”

17.01.
2015
0 Kommenttia
8
Liigat
Kolmen tehopistettä iskenyt Miko Kailiala (kesk.) oli keltapaitaiselle OLS:lle vaikea pideltävä. Arkistokuva: Jari Turunen

Kolme tehopistettä iskenyt Miko Kailiala (kesk.) oli keltapaitaiselle OLS:lle vaikea pideltävä. Arkistokuva: Jari Turunen

Miesten Salibandyliigassa toisella sijalla jatkava Helsingin SSV tyylitteli lauantai-iltana selvänumeroiseen voittoon Oulun Luistinseurasta. Maalirikas toinen erä takasi lopulta pisteet SSV:lle loppulukemin 3–8 (0–1, 1–6, 2–1).

OLS jatkaa pudotuspelipaikkansa puolustamista seitsemännellä sijalla.

Mihin ottelu ratkesi?
Ensimmäisen kahden erän aikana molemmat joukkueet saivat luotua pitkiä hyökkäyksiä ja hyviä maalintekopaikkoja. Vierasjoukkue SSV vain käytti omansa enemmän kuin paremmin hyväksi. Toisessa erässä lukemat repesivät Viikingeille, kun se rankaisi OLS:n henkilökohtaisista ja helpoista virheistä. SSV osui maalipuiden väliin toisella 20-minuuttisella peräti kuudesti – OLS kerran. Oululaisilla oli mahdollisuudet päästä vielä kyytiin, mutta ruuti oli yksinkertaisesti liian märkää.

Ottelun hahmo?
SSV:ssä vakuuttavaa kautta pelaava Santtu Strandberg oli lauantaina kaiken hehkutuksen arvoinen. Isokokoinen torjuja otti lukuisia tärkeitä koppeja, ja piti SSV:n johtoa paikoitellen elossa. Oli pelin suurin yksittäinen onnistuja. Tehojen puolesta SSV:n ykköskentällinen oli myös vahva ja loi vaarallisimmat tilanteet OLS-päätyyn. Miko Kailiala tehoili pöytäkirjaan kohdalleen 2+1.

Ottelun puheenaihe?
Oulu ja OLS ei ole ollut parin viimeisen vuoden aikana helppo yhtälö SSV:lle, ja ottelut ovat yleensä päättyneet yhden maalin erolla. Syyspuoliskolla Luistinseura kävi ryöstämässä pisteet Helsingistä, mutta nyt oli SSV:n vuoro. Revanssi uudessa Kastellin hallissa tuli selvin numeroin, joten SSV-luotsi Mika Ahonen sai hymy huulilla hehkuttaa pelipaikkaa ja tärkeää voittoa taiston tauottua.

Kommentit:
– Ensimmäisessä ei tehty paikoista, ja sitten toisen alussa kaveri sai pomppumaalin alkuun. Toisen erän aikana sitten katkesi selkäranka lopullisesti ja kolmas oli vain pelailua, OLS-päävalmentaja Jami Herrala harmitteli.

– Kuulimme Parviaisen vammasta vasta perjantaina, ja sitä ennen hän treenasi joukkueen mukana. Onhan meillä äijiä ringissä, mutta totta kai se nyt jättää aukon, kun maalintekijä loukkaantuu. Vaikka nyt onkin loukkaantumisia, niin ei se silti tarkoita, että helpot syötöt saisivat pomppia lavan yli, niin kuin meillä tänään, Herrala jatkoi lehdistötilaisuudessa.

– Helposti tulee sellainen negatiivinen kierre, kun itse ei tehdä maaleja ja kaveri painoi älyttömällä pinnalla paikoista sisään. Raskaaksi käy, vaikka ei saisikaan lannistua siinä kohdassa, oululaisten kapteeni Mikko Saarnio tuumi.

– Oli varmaan viihdyttävä peli katsoa, vaikka taso ei kovin korkea ollutkaan. Puolin ja toisin tuli helppoja pallonmenetyksiä, niin kyllä siitä huumoria varmasti riittää. Numerot vähän mairittelivat tänään meitä, SSV:n parhaimmistoon kuulunut Miko Kailiala totesi.

– Vaikka voitto olikin tärkeä, niin pelillisesti meillä on vielä paljon parannettavaa tästä. Olemme käyneet läpi johtoasemassa pelaamista, ja silloin ei saisi antaa vastustajalle palloa jokaisessa tiukassa tilanteessa, SSV:n päävalmentaja Mika Ahonen summasi.

Tilastohuomiot:
OLS: Petri Niemelä 2+0, Tatu Kiipeli 1+0.
SSV: Miko Kailiala 2+1, Jani Helenius 1+2, Niclas Meyer 0+2, Mikael Järvi 0+2, Santtu Strandberg 21 torjuntaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.