Suojalasit nousivat Twitterissä jälleen puheenaiheeksi – käyttäjät julkaisivat hurjia kuvia silmävammoistaan

Kuva: Esa Haanperä

Salibandykuvaaja Esa Haanperä käyttää nykyään suojalaseja. Kuva: Esa Haanperä
Salibandykuvaaja Esa Haanperä käyttää nykyään suojalaseja. Kuva: Esa Haanperä

Pääkallo.fi julkaisi tiistaina Tommi Merton haastattelun, jossa Nokian KrP:n hyökkääjä kertoi, että Koovee-ottelussa tullut silmävamma oli odotettua vakavampi. Merton mukaan hänen lähinäkönsä ei välttämättä palaa enää ennalleen

Haastattelu nosti jälleen pintaan suojalasit. Aiheesta käytiin debattia niin Pääkallo.fi:n kommenttiosastolla kuin sosiaalisessa mediassa. Twitterissä käyttäjät julkaisivat myös kuvia salibandykentillä saamistaan silmävammoista.

7 comments

  1. Näkisin asian näin (ja käytän laseja).

    Hyötyjä:

    + Silmät pelastuvat vahingoilta ainakin 99% varmasti ja pystyt pelaamaan (ja tekemään kaikkea muutakin kaksi silmää vaativaa) vielä huomennakin.
    + Rohkeus ja seuraaminen peittopelissä paranee (koskee myös alasuojia).
    + Mitä useampi käyttää, sitä parempia laseja/ratkaisuja markkinoilta alkaa löytyä.

    Haittoja:

    – Näkökenttä ei ole sama kuin ilman laseja.
    – Itsestään epävarmat pelaajat voivat kokea näyttävänsä vähemmän tyylikkäiltä.

  2. Kuka on ensimmäinen miesten liigajengi jotka kaikki käyttää? Kuka uskaltaa? Voi sitä ilmaista media-aikaa…

  3. Ärsyttää koko keskustelu. Lasien käytöllä on ilmeisen positiivisia vaikutuksia pelaajien turvallisuuteen. Nyt vain yksi päätös, jolla kaikille pakolliseksi ensi kauden alusta alkaen. PISTE. Ei tätä tarvi sen enempää ihmetellä. Aivan sama, jos on jotain pientä haittaa, jos se on kaikille sama.

  4. Komppaan Samia, lasit pakolliseksi kaikille. Sitten ei tarvitse edes hävityn pelin jälkeen selitellä, että suojalasien käyttöön se kaatui taas tämäkin peli, kun on lasit joka silmäparilla ja perusta näin ollen kaikilla sama.

  5. Samaa mieltä Sami. Eikös ne lasit tule vuosi/sarja kerrallaan vähitellen käyttöön. Lasit olisi hyvä tulla pakollisiksi jo tulevana syksynä, ei tarvita enää yhtään turhaa vammautumista. Olisi todella hyvä mediatemppu, jos jokin liigajengi tempaisisi syksyllä.

  6. Kannatan, pakolliseksi kaikille. Hyvä hype onkin jo kehittymässä!