Tässä tulee Pääkallo.fi:n valitsema vuoden 2016 MM-kisajoukkue – viisi ensikertalaista

Tämän kuvan pelimanninit mahtuivat Pääkallo.fi:n valitsemaan 2016 vuoden MM-joukkueeseen. Sami Johansson ja Krister Savonen olisivat mukana ensikertalaisina. Kuva: Topi Naskali

Tämän kuvan pelimannit mahtuivat Pääkallo.fi:n valitsemaan 2016 vuoden MM-joukkueeseen.  Sami Johansson ja Krister Savonen olisivat mukana ensikertalaisina. Kuva: Topi Naskali
Tämän kuvan pelimannit mahtuivat Pääkallo.fi:n valitsemaan vuoden 2016 MM-joukkueeseen. Sami Johansson ja Krister Savonen olisivat mukana ensikertalaisina. Kuva: Topi Naskali

Joulukuun MM-kisojen jälkeinen pöly on tuskin ehtinyt vielä laskeutua ja Pääkallo.fi pureutuu jo seuraaviin, eli vuoden 2016 joulukuussa pelattaviin Latvian MM-kisoihin. Toimitus päätti helpottaa maajoukkuevalmennuksen työtä, ja valitsi tulevien kisojen MM-miehistön jo näin kaksi vuotta etuajassa.

MM-joukkueeseemme mahtui mukaan viisi pelaajaa, jotka eivät ole vielä MM-tasolla esiintyneet. He ovat Jarno Ihme, Jonne Junkkarinen, Peter Kotilainen, Krister Savonen ja Sami Johansson.

Tulevan MM-projektin valmennuksesta ei ole vielä mitään varmaa tietoa, mutta sen suhteen tulee selvyyttä alkuvuoden aikana. Todennäköisesti jo tammikuussa. Jos valmennusta muutettaisiin jotenkin radikaalisti, niin se luonnollisesti vaikuttaisi myös tuleviin valintoihin.

Suomen MM-kisajoukkue vuoden 2016 MM-kisoihin:

Maalivahdit (2):
Eero Kosonen
Jarno Ihme

Puolustajat (7):
Tatu Väänänen
Lauri Stenfors
Nico Salo
Juha Kivilehto
Risto Töllikkö
Jonne Junkkarinen
Janne Lamminen

Hyökkääjät (11):
Jani Kukkola
Mika Moilanen
Oscar Hänninen
Lauri Kapanen
Eemeli Salin
Miko Kailiala
Jami Manninen
Tero Tiitu
Peter Kotilainen
Sami Johansson
Krister Savonen

26 comments

  1. Espoolaiset (ainoastaan Hänninen mukana) tarkoituksella jätetty ulkopuolelle, provo varmaan?

  2. Vaikka toimitus Oilersia vihaakin ja on katkera kun espoolaiset on menestynyt Erää paremmin niin tarviiko sen näin selkeästi paistaa läpi. Passo on mukava kaveri niin otetaan sitten Passon pelaajia listalle

  3. Tuomas Iiskola 2016 pakko jo olla mukana! Myös Teemu Aaltonen ja Casper Pfitzner ihan hyviä vaikkapa Mika Moilasen ja Lauri Kapasen tilalle.

  4. Kotilainen ihan hyvä haku, vaikka itse en usko pelinsä monipuolistumiseen, mikä ehdottomasti vaaditaan, jotta kisajoukkueeseen voisi nousta.

    Lastikka tosiaan n. 20 pelin, joista kovatasoisimmat divarissa, perusteella potentiaalinen, mutta, jos Steeleers ei nouse ja mies jää sinne, ei asiaa maajoukkueeseen.

  5. Johansson pistarissa 12. sijalla ja pelannut käytännössä koko kauden puoliksi loukkaantuneena. Huonosti?

  6. Lastikka ilman muuta, Lehtinen Kooveesta, Iiskola jne. Pääkallon lista muuttuu paljon, uusia nuoria tulossa

  7. Hyviä juttuja Pääkallosta saa lukea mutta harvemmin toimittajat ovat asiantuntijoita itse pelistä.
    Samat toimittajat asettivat Oilerssin mestarisuosikiksi tälle kaudelle ja nyt vastaavasti aliarvoivat Oilerssin pelaajien mahdollisuuksia maajoukkueessa.
    Oilerssilla monipuolinen ja lahjalas pelaajamateriaali mutta valmennus on vielä kokematon ja on tehnyt jo kauden aikana selviä virheitä joten mestaruuspaineita on turha asettaa vielä tänä vuonna.

  8. Mielestäni oikeansuuntainen lista, tosin ihmettelen Ihmettä. Lastikka on mielenkiintoinen pelaaja, pelaa aika varmasti liigaa ensi kaudella. Tosin loistavat suorituksetkaan liigassa eivät välttämättä ole tae pärjäämiselle majussa.

    Peter Kotilainen on monipuolistunut vaikka kanttinappula on usein pohjassa, ja miksi ei olisi kun niistä maaleja tulee. Syöttöpuolella peli on monipuolistunut jonkin verran ja sen huomaa myös syöttösarakkeessa. Eipä kuitenkaan Galante Carströmin samantyylistä vetopainotteista pelifilosofiaa hirveästi kritisoida.

    Hyvä lista kaikenkaikkiaan ja Savonen voi olla kovakin luu kv-peleissä vielä jatkossa varsinkin jos saa itselleen urheilijan habituksen.

  9. Ainakin Heikkinen, Pajukoski, Laasonen hyökkääjistä ja puolustajista joku SPV-kolmikosta Holopainen, Hakonen, Kouvonen voisi nousta vielä mukaan.

  10. Heitelkääpä ehdotuksia seuraavasta päävalmentajasta. Oma arvioni on Jarkko Rantala, jonka sopimus Classicin kanssa päättyy finaalipeliin. Ja apuvalmentajana Mikko Laurikainen.

    Muistakaa, että A-maajoukkueen päävalmentaja ei ole päätoimi, vaan sen haltija tekee työkseen ja elantonsa ansaitakseen muutakin.

  11. Ensinnäkin classic ei ole finaalissa ja Rantalan/Laurikaisen kykyihin en usko, varsinkaan Laurikaisen. Kettuselle jatkopesti ja sen jälkeen Amu, Nykky, Ahtiainen, Korsman, Luukkonen, jne. Tuo pääkallon pelaajalista muuttuu kyllä aika radikaalisti, listalla liikaa yksipuolisia, puolustuspelaamisessa ei niin hyviä pelaajatyyppejä.

  12. Jämerää pakkikalustoa tarvitaan ruotsalaisten voittokulun pysäyttämiseksi -> Olli Laine TPS

  13. Tässä onkin listattuna joukkue jolla olisi viime kisoissa pitänyt pelata! Ehdottomasti nuorten pelaajien (Lastikka ja muut 96 jälkeen syntyneet) on kehityttyvä jo lähelle kansainvälistä tasoa. Tuossa vaiheessa pitää jo näitä nuorempiakin alkaa ajaa sisään majuun.

  14. En ota nuorelta lastikalta mitään pois, MUTTA onko hieman liian aikasta alkaa nostaa kaveria majuun PUOLIKKAAN loistavasti menneen DIVARI kauden jälkeen? Jos nyt katsottais ensin se eka liiga kausi ja sit EHKÄ sinne majuun?

    Muistaakseni Kim Niilson paukutti 06/07 kaudella ruotsin 1.div melkein sata pistettä, mutta ei silti tainnu olla 2008 ruotsin mm-joukkuees. Laji kuitenkin kehittynyt noista päivistä melkosesti, et luulis sen nuorena nousemisen olevan nyt hankalampaa kun 8v sitten.

    Lastikalla lähes identtinen tilanne Niilsonin kansa. Onkin mielenkiintoista nähdä tekeekö Lastikka sen mihin Niilson (maailman tämän hetken paras säbä ukko) ei kyennyt, eli nousemaan divarista mm-areenoille kahdessa vuodessa.

  15. Ruotsin divari on tasoltaan Suomen liigaa vastaava, jos otetaan Suomen top 4 jengit pois vertailusta.

  16. Kattoko jengi oikeesti yhtään matsia missä nää Espoon jätkät sai näytönpaikan majussa? Siellä ei nimittäin pojat loistaneet ja ne pelit varmasti ratkasee enempi kuin hyvät otteet Rauman Salbaa vastaan…

    Ja se nyt on ihan varma, että toi lista tulee muuttumaan ja paljon. Vuoden 2012 oisin laittanut aika paljon likoon, että O.Wardi on varmasti kisoissa, mutta kuis kävi…

    Hyviä senttereitä uupuu maju, joten mä sanon, että 2016 yhtenä kaverina mukana on Lassi Kotovaara! Lastikka tulee sata varmasti olemaan lähellä kisoja, kukaan muu 1996–> nuorempi tuskin kahen vuoden päästä lähelläkään tasoa mitä kv-pelit vaatii. Jokainen junnu vois ottaa järjen käteen, junnupelit on ihan eri asia kuin miesten pelit…

  17. Missähän seurassa tämä Lastikka liigaa pelaa? Siis ensi syksynä.

  18. Steelersissä, eiköhän ne tosta liigaan nouse. On toi kaveri kyllä huikee jätkä, ei voi muuta sanoa…