Tilastokummajaisten ilta salibandyssa – Juhola ja Oksanen maalasivat 3 sekunnin pelin jälkeen

Happee haki tänään vierasvoiton Indiansista. Kuva: Joni Winsten

Tänään pelattiin miesten Salibandyliigaa kolmen ottelun verran. Tapanilassa Erä kaatoi TPS:n, Indians hävisi kotonaan Happeelle ja Classic nujersi Spiral-hallilla Tampereen derbyssä Kooveen. Otteluihin mahtui jos jonkinlaista tilastomerkintää.

Erä-TPS -ottelussa oli varsinainen salama-alku, sillä Jere Oksanen tälläsi pallon jo kolmen sekunnin jälkeen TPS-maaliin. Erä johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen jo 3-0, mutta TPS-superlupaus Eero Jalon kaksi maalia pitivät pelin tasaisena toisessa erässä. Lopulta Erä kuitenkin vei ottelun nimiinsä lukemin 7-4 (3-0, 1-2, 3-2). Ottelun loppupuolella nähtiin myös iso rangaistus, mallia 5+20, jonka otti Juuso Alin mailansa rikkomisesta.

Tampereen derbyssä nähtiin kuumia tunteita, sillä vielä ottelun jälkeen pressikäytävillä kävi kova tohina ”jälkipelien” muodossa. Itse ottelussa Classic oli Kooveeta parempi lukemin 6-8 (2-4, 3-3, 1-1). Niko Juhola teki ottelussa samanlaisen tempun kuin Oksanen Tapanilassa, sillä hän heilutti Koovee-verkkoa jo kolmen sekunnin jälkeen. Classicin ykköskenttä oli jälleen iskussa ja Sami Johanssonin huima pistevire sai jatkoa. Nuorukainen teki hattutempun ja iski täten myös 100. liigamaalinsa.

Isä-poika -kamppailu Kulmalan perheen meni myös Classicille, eikä pelkästään isä-Jounin Kooveen hävittyä, vaan Markus Kulmalan nakuteltua Classikin kakkosvitjassa teholukemat 2+1. Kooveen paras pistemies oli myös tilastoista tuttu nimi, Eemeli Salin, tehoin 1+3.

Lisää mainitsemisen arvoisia asioita Koovee-Classic -ottelusta olivat Koovee-puolustaja Valtteri Pajusen ensimmäinen liigamaali.

Espoon Otahallissa Happee kävi hakemassa Indiansista selvän 4-10 (1-4, 3-5, 0-1) -vierasvoiton. Happee kuroi eron jo ensimmäisessä erässä, sillä se johti ensimmäisen kolmanneksen jälkeen jo 1-4. Toinen erä oli melkoista hurlumheitä ja 20-minuuttisen aikana nähtiin kahdeksan maalia, joista Indians teki kolme ja Happee viisi. Viimeisessä erässä tilastojen valossa himmailtiin, sillä sen Happee voitti 0-1. Happee onnistui ottelussa laajalla rintamalla, mutta pisteiden valossa oli paras Peter Kotilainen tehoin 1+2. Indiansin pistehai oli Miika Mertaniemi kahdella maalillaan.

Miesten salibandyliiga:
Erä-TPS 7-4
Koovee-Classic 6-8
Indians-Happee 4-10

Edit: Juttua muokattu 21.1. klo 23:05. Jalon maalimäärä korjattu, Happeen paras pistemies korjattu, sekä Juholan 3 sekunnin maali ja Valtteri Pajusen ensimmäinen liigamaali lisätty.