Liigat

TPS:n 16-vuotias lupaus Eero Jalo: ”En todellakaan ole lähdössä Tepsistä mihinkään”

30.01.
2015
7 Kommenttia
11
Liigat
Eero Jalo on harvinaisen kypsä pelaaja ikäisekseen. Kuva: Anssi Koskinen.

Eero Jalo on harvinaisen kypsä pelaaja ikäisekseen. Kuva: Anssi Koskinen.

Turun Palloseuran hyökkääjä Eero Jalo on tullut ryminällä sisään Salibandyliigaan. Ensimmäisen liigapelin Jalo sai vyölle tammikuun alussa.

Vasta 16-vuotias pelimies on huippulahjakkuus ja ehkä parasta, mitä TPS:lle on tapahtunut sitten Miko Kailialan. Miehen nopeus ei päätä huimaa, mutta kyky suojata palloa ja oikea-aikaiset ratkaisut kentällä ovat huippuluokkaa. Myös Jalon kyky rytmittää peliä itselleen sopivaksi on silmiinpistävää.

– Juurikin oikeat ratkaisut oikeaan aikaan ovat vahvuuteni. Laukausta sen sijaan pitäisi kehittää, Jalo itse arvioi.

Salibandyliigapelejä laituri pitää kovatempoisina, eikä pallon hieromiseen jää juuri aikaa. Pelin kovatempoisuus onkin johtanut Jalon kohdalla roolin muutokseen. Itseään ennen kaikkea pelintekijänä pitävästä hyökkääjästä on kuoriutunut maalintekijä.

– Haluaisin olla pelintekijä, mutta täällä täytyy pelata eri tavalla. Ei ole aikaa heitellä lättyjä takatolpalle.

Neljässä pelaamassaan Salibandyliigan ottelussa Jalo on tehtaillut kolme maalia ja yhden syöttöpisteen. Ja, vaikka torstai-iltana pelatussa Länsirannikon derbyssä Rauman SalBaa vastaan mies jäikin nollille, oli Jalo elementissään. Varsinkin TPS:n 1-1 tasoitusmaalissa Jalo esitteli parastaan: laidasta röyhkeä leikkuu keskelle, Salba-maalin edustalla vielä pari raumalaista vipuun, laukaus ja riparista pallo kimposi Tobias Brännbackalle, joka siirsi reikäpallon maaliin. Kaiken kaikkiaan todella kypsää pelaamista nuorelta mieheltä. Jalon mukaan torstainen 5-1 voitto teki joukkueelle hyvää.

– Pitkään aikaan ei olla voitettu ja nyt se sitten tuli. Hyvä juttu joukkueelle.

Jalo elättelee vielä toivoa TPS:n pudotuspelipaikasta. Pari asiaa on kuitenkin hyökkääjän mielestä muututtava, jotta turkulaispoppoo pudotuspeliviivan saavuttaisi.

– Maaleja pitäisi tehdä enemmän ja niitä syntyy kun haastaa rohkeasti laidoilta. Enemmän meidän pitäisi vaan haastaa vastustajien puolustajia.

Itselleen Jalo ei ole loppukaudeksi suuria tavoitteita asettanut. Mies toivoo kehittyvänsä ja haluaisi pelata pudotuspelejä keväällä.

– Jos joko miesten tai junnujen kanssa pääsisi pleijareita pelaamaan, niin olisin tyytyväinen kauteen, Jalo kertoo.

Eero Jalo on monta vuotta hyvää työtä tehneen TPS:n junioriorganisaation ehdottomia helmiä. Kymmenvuotiaasta Palloseuran värejä kantanut Jalo on varmasti myös muiden liigaseurojen seurantalistalla. Viime vuosina on ollut enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että Aurajoen rannalta parhaat pelaajat siirtyvät muualle kauden päätteeksi. Jalo kuitenkin vakuuttelee pysyvänsä Turussa.

– En todellakaan ole lähdössä Tepsistä mihinkään.

– Täällä on koulu ja muutenkin hyvä olla. Ja ei kukaan ole mitään kysellytkään, Jalo naurahtaa.

Jalolla on vielä paljon kehitettävää omassa pelissään, kuten muun muassa miehen itsensä mainitsema laukaus. Mutta kun ottaa huomioon, että Jalo on vasta 16-vuotias ja jo nyt pyörittelee kokeneita liigapelureita ennakkoluulottomasti, niin nuorelle miehelle on helppo ennustaa kirkasta tulevaisuutta salibandyn parissa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Niko Vahtera
Niko Vahtera
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Turku / Mynämäki
Twitter: @nvahtera
g3
30/01/2015
Suhteellisen kuuluisia viimeisiä sanoja: "En ole lähdössä minnekään". Vähän niinkuin seurajohtajan toteamus: "Päävalmentaja nauttii täyttä luottamusta seurajohdolta.".

No Jalo on niin nuori, että voi jopa pitää tovin paikkaansa. Tosin sanon yhden sanan: Kurre.
TURKU
30/01/2015
Noh, eipä Kailialan, Stenforsin, Salmisen ja muidenkaan nuorien pelaajien pitänyt minnekään lähteä. TPS kasvattanut hyviä liigatason pelaajia muihin seuroihin, mutta ei porvoolaisista ole täyttämään saappaita. Sen jokainen voi katsoa sarjataulukosta.
Ilpoinen
30/01/2015
Jalo tuskin lähtee muutamaan vuoteen muualle, kun on koulut kesken, mutta sen jälkeen, kun tulee eteen aika tehdä valinta jatko-opiskelupaikan suhteen, niin liigassa menestyvien joukkueiden kutsuhuudot alkavat taatusti viehättämään ketä tahansa menestymisnälkäistä nuorta miestä.

Valitettavasti tämänkin kauden jälkeen muutama TPS:n juniorikoulun kasvatti tulee vaihtamaan maisemaa sellaisiin liigajoukkueisiin, joissa on mahdollisuus pelata mitaleista.
UKU
30/01/2015
Eikö Kurre ole vielä tarjonnut pestiä, ihme
Ilpoinen
30/01/2015
Kurre on käynyt tällä kaudella jo scouttaamassa TPS:n tulevaisuuden toivoja.

Pelinutun aihto Tepsistä SSV:hen on helppoa. Värikin pysyy samana
snipu
30/01/2015
Junnupeleissä ei ole onnistunut erityisen hyvin. Saa nähdä miten jaksaa liigaa, A:ta ja b:tä...
joopajoo
30/01/2015
Taas vaihteeksi hirveää hehkutusta jostain junnusta... Ensin näytöt ja sitten hehkutus. Onhan noita muitakin nuoria pelaajia jotka pärjäävät liigassa. Eipä siitä nuutisestakaan nyt mitään tähteä tullut vaikka kovasti juttuja kirjoiteltiin....... Mutta toivotaan että tulee kova pelaaja

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.