Turkulaisten taistelu ei riittänyt – Classic cup-finaaliin SSV:n seuraksi

Classic pystyi kolmantena liigajoukkueena vihdoin nujertamaan FBC Turun. Kuva: Esa Haanperä

Classic pystyi kolmantena liigajoukkueena vihdoin nujertamaan FBC Turun. Kuva: Esa Haanperä
Classic pystyi kolmantena liigajoukkueena vihdoin nujertamaan FBC Turun. Kuva: Esa Haanperä

Classic eteni maanantai-iltana Suomen Cupin finaaliin kaatamalla Turussa kakkosdivarin FBC Turun lukemin 7-9 (3-3,2-2,2-4). Turkulaisten tuhkimotarina cupissa oli uskomattoman hieno, mutta välierässä seinä tuli viimein niukasti vastaan.

Avauserässä molemmat mättivät maaleja tasatahtiin täpötäydessä Sport Gardenissa, ja lukemat 20 minuutin jälkeen olivat 3-3. Toisessa erässä Niko Juhola vei Classicin johtoon, mutta jo kaksi liigajoukkuetta tieltään raivannut turkulaisryhmä siirtyi edelle Juho Simolinin ja Aku Kuikan maaleilla. Kahden erän jälkeenkin oltiin tasoissa, kun erän lopussa Atte Eronen osui ylivoimalla lukemiksi 5-5.

Ottelu sai ratkaisuaan päätöserän alussa, kun Classic iski nopeaan tahtiin kolme maalia. FBC Turku ei lannistunut, vaan sen kaksi pikaista kavennusmaalia toi joukkueen taas peliin mukaan. Ottelun viimeisen maalin iski ylivoimalla Juhola Krister Savosen syötöstä.

Voittajajoukkueesta Juhola tekaisi hattutempun ja Markus Kulmala sekä Jesse Ruokostenpohja merkkauttivat 1+1. FBC:n ykkösmies oli koko cup-taipaleen liekehtinyt Aku Kuikka, joka nakutteli tällä kertaa 2+2. Jaakko Hautamäki syötti kolme maalia.

Finaalissa Classic kohtaa SSV:n, joka pääsee hakemaan revanssia viime vuoden finaalitappiolleen. FBC Turku kohtaa pikkufinaalissa KeLyn. Finaalit pelataan sunnuntaina 25.1. Helsingin jäähallissa.

Miesten Divarissa pelattiin yksi ottelu niin ikään Turussa, kun SBS Masku ja SBS Wirmo selvittelivät länsirannikon paremmuutta. Maskulaiset yllättivät Mynämäen miehet syksyllä, mutta nyt oli toinen ääni kellossa. Pisteet lähtivät Wirmon mukaan murskalukemin 2-12.

Esa Haanperän ottelukuviin.

Edit klo 22.52: Finaalien pelipaikka selvillä, lisätty uutiseen.

14 comments

  1. niin pelataan finaalit 25.1 . Juttu vähä vajaa , et missä ne pelataan.

  2. On joo vajaa, kun ei ole vielä päätetty missä pelataan. Kerromme heti kun Salibandyliitto sai pelipaikan päätettyä.

  3. Pelataan Helsingin jäähallissa! Olis varmaan Pasila riittäny kerta ne Hesassa pitää pelata.

  4. Hienoa peliä FBC:ltä, mutta nettilähetys ala-arvoinen. Kuvaaja nukkui usein ja äänet päin peetä, kommentoijan juttuja ei kuulunut kunnolla. Jos tehdään, miksi ei kunnolla?

  5. Katsojalle: Mitäs maksoit nettilähetyksestäsi ja ei ole pakko katsoa jos ei kelpaa!? Aika monelle on kelvannut kun lukee twitteriä.

  6. Katsos ihan piruuttas sitä lähetystä? Eikö ole oikein vaatia että kuvaaja olisi hereillä? Ja äänet kuuluisi? Miten voi parantaa toimintaa, jos paskaaa kehutaan että hyvä oli jatkakaa samaan rataan? Onko turkulaiset niin äärettömän tyhmiä että heti kun vähän palautetta antaa niin herne menee todella syvälle nenuun?

  7. Tänne kelpas, vaikka vähän kameramies unessa. Ilmeisesti vähän kuvannut, itselle ja varmaan monelle muullekkin käynnyt kun yrittänyt jotain kuvailla. Tuppaa tiukanpaikan tullen pää kääntyyn ja kamera unohtuu. Kuva ei pätkinyt , toisin kun näissä maksullisissa useesti käy. Ei se nyt aina tarvi olla vimpanpäälle, talkoo hengessä oli tämäkin varmaan tehty.

  8. Näin turkusessa ensimmäisen kerran classicin tänä vuonna ja täytyy sanoa että ei kyllä vakuuttanut. Kun ketju Juhola ,Savonen, Johansson kokee huonon päivän niin pudotus on aikamoinen. Olen arvostanut Rantalaa mutta näin epätasapainoinen joukkueen kasaaminen laittaa miettimään mitä päässä on liikkunut. Huipennus on nämä ”ruotsalaisvahvistukset”. Ok, suomen cupin finaalissa mutta cup on cup salibandyssä eli ei oikein mitään.

  9. Joo, kyllä Passolle tuli nyt hutikuti. Ei noi Jesperit ihan taida pyhällähengellä täällä pelailla. Olis sillä rahalla saanut pari pelimiestäkin.

  10. Sitä voi ihan jokainen lähteä junnuna pelaa toisen maan pääsarjaan, ei varmasti mene kaikilla ihan putkeen.
    Ihan suht ok pelin ainakin toinen Jesper pelasi.

    Ja tämä nettilähetyksen kuvaajan kritisointi on myös melko turhaa, ei ole helpoin paikka kuvata. Halli kuitenkin suht ahdas ja peli nopeaa, joten kentän läheisyydestä johtuen kuvaajan nopeus ei voikaan joka tilanteessa riittää.

  11. Ovat kaverit kieltämättä pelanneet heikosti. On tainnut kotiin olla liian kova ikävä. Se täytyy puolustuksena sanoa. Että ei Ruotsin nuorten maajoukkueessa pelaa huonoja kavereita. Joten potentiaalia on. Jännä olisi seurata miten kaverit pelaisivat Happeen sulttaanin Seppo Pulkkisen. Tai Amu Ahosen valmennuksessa. No uusivuosi ja uudet kujeet:D

  12. Totta että kuva ei pätkinyt, mutta ei sinne kauampaan päätyyn kuvattuja maaleja nähnyt yhtään. Just ehkä sen että verkko heilahti, jos ees sitäkään. vähän kun ois jääpalloa kattonut, ei näe palloa ja silleen. Vaati oikeesti urheilumieltä ja todellista lajiniiloutta ton katsominen, niin ja kyllähän mä tommosiakin lähetyksiä katon, mutta ei oikeesti hirveen moni vähemmän lajista kiinnostunut…

  13. Äänentaso oli se, mikä tuossa itseä häiritsi. Kuva riittävällä tasolla ollakseen maksuton lähetys. Selostajat kovalla tasolla, mutta tosiaan tuo äänensärkeminen toisella ja toisella kuulumattomuus pitäisi saada kuntoon.

  14. Jesperien Lassikkiin tulon takana saattaa olla joku kulttuurivaihtopisnes…? Voi sellaisella osaava tienatakin, vaikka pelissä häviääkin.