Video: Näin pahaa jälkeä salibandypallo teki naispelaajan silmälle

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Eilisen Liigapelaaja sai pallon silmäänsä lähietäisyydeltä – ”Mä en nää mitään” -uutisen ohessa on käyty keskustelua silmävammoista ja suojalasien käytöstä salibandyssa.

Classicin naisten joukkueessa pelaava Irja Lahtinen osallistui keskusteluun jakamalla alla olevan videon uutisen kommenttikenttään Pääkallo.fi:n Facebook-sivuilla. Video on kaksi vuotta vanha ja siinä SPV:n naisten joukkueen pelaaja saa Classicin pelaajan laukoman pallon silmäänsä. Videon on tuottanut Terve urheilija -ohjelma.

Tästä on kyse:
Liigapelaaja sai pallon silmäänsä lähietäisyydeltä – ”Mä en nää mitään”
Moninkertainen Suomen mestari ja konkaripakki: ”Kannatan suojalasipakkoa”

2 comments

  1. Vain junioreita koskeva lasipakko kasvattaa asennetta, että lasittomuus on jonkinlainen aikuistumisen merkki. Pitäisi ottaa samanlainen asenne kuin Alpeilla oli aikanaan eli ”Ammattilaiset käyttävät kypärää”. Nykyisin siellä suurin osa aikuisistakin seuraa esimerkkiä ja käyttää kypärää.

    Parhailla liigapelaajilla on tässä suhteessa suuri vastuu näyttää esimerkkiä, toivottavasti edes se vaikuttaisi asenteisiin jos itsesuojeluvaisto ei yksin riitä.

  2. Suojalasit on hyväksi vaikka omissa peleissä en osaa käyttää, koska oikeita ei löydy.

    Haastan suojalasien kehittäjät!
    Olen paikannut silmikulmia, poskipäitä jo liikaa lasien tulemisen jälkeen. Yhtään silmä vauriota en ole nähnyt 25 vuoden salibandy uran aikana. Yksikin on liikaa, joten nyt herätys suojalasien valmistaja. Vain pieni kehys ympärilasin poistaa jokaisen viillon silmien ympäriltä. Veren vuoto luomen yläpuolella voi olla suurempi haitta kuin pallon osuminen silmään.

    Tyylikkyys pois lasien kehyksettömyydestä komet lasit saa tehtyä kehyksillä.
    Tuossa voisi olla itselle markkina rakoa alkaa yrittämään, mutta jyräätti minut huomatessa sen turvallisuuden.

    Kiitos herätyksestä.